Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Dr.Otto Dietrich




Ο Otto Dietrich γεννήθηκε στο Έσσεν στις 31 Αυγούστου 1897. Για τις υπηρεσίες του στον 'Α παγκόσμιο πόλεμο τιμήθηκε με τον Σιδηρούν Σταυρό Πρώτης Τάξεως.


Στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Freiburg, Μονάχου και Frankfurt am Main. To 1928 έγινε οικονομικός διευθυντής της Angsburger Zeitung. Λόγω της θέσεώς του αυτής γνωρίστηκε με εξέχοντα στελέχη του Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανών Εργατών (N.S.D.A.P) γνωριμία που έγινε στενότερη όταν παντρεύτηκε την κόρη του ιδιοκτήτη της Rheinisch - Westfalishe Zeitung. To 1931 ονομάστηκε Υπεύθυνος Τύπου του Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανών Εργατών. Στις 24 Δεκεμβρίου 1932 έγινε το υπαριθμόν 301.349 μέλος των S.S.Το 1933 ανέλαβε το έργο του συντονισμού του Γερμανικού Τύπου.


Το 1938 ο Dr.Dietrich προήχθη σε Υπεύθυνο του τύπου του Ράιχ και υφυπουργό προπαγάνδας. Ήταν επιφορτισμένος με το έργο της παρουσιάσεως της εθνικοσοσιαλιστικής κοσμοθεωρίας στο γερμανικό λαό και μετά την έκρηξη του πολέμου, των εξελίξεων στα πολεμικά μέτωπα.


Στις 20 Ιουλίου 1944 ημέρα συνωμοσίας του Ιουλίου κατά της ζωής του Χίτλερ.βρισκόταν στο Rastenburg απ'όπου ειδοποίησε τον Δρ.Goebbels στο Βερολίνο ότι ο Φύρερ είναι ζωντανός.


Ο Dr.Dietrich πέθανε το 1952.