Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Α.Μ.Ε. Σημαίνει αυτόνομη ομάδα με σκοπό τις εθνικιστικές δράσεις

Το παρών άρθρο δεν θέλει ούτε να διασπάσει κανέναν, ούτε να κάνουμε καμία φραστική επίθεση σε καμία ομάδα ατόμων ή οργάνωσης. Είναι η απάντηση μας σε αυτούς που ακόμα μας λασπολογούν και σαν φοβισμένα ανθρωπάκια ρίχνουν μαχαίρια στην πλάτη μας.

Πατήσια (Μέρα - Μεσημέρι)


Αφορμή για την ανάλυση αυτή στάθηκαν τα γεγονότα που επακολούθησαν την εκλογική νίκη του κινήματος της Χρυσής Αυγής. Οι εξελίξεις και οι ζυμώσεις που διαδραματίζονται εντός των χωρικών πλαισίων πολύ σημαντικές και ριζικές. Να υπενθυμίσουμε σε όλους σας πως τοποθετηθήκαμε καίρια πάνω στο θέμα μέσω της πρόσφατης και καθ’ όλα λακωνικής δημοσίευσης μας σε ό, τι αφορά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο. Παρόλα αυτά, δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω στο συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και όλα αυτά δεν αποτελούν ουσία και σκοπό του παρόντος.

Σύμφωνα με πολλούς συναγωνιστές μας, ήλθε το πολυαναμενόμενο πλήρωμα του χρόνου, ώστε να κριθούμε για τα πεπραγμένα μας και συγχρόνως να κρίνουμε τους κακόβουλους επικριτές μας. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.
Ο όρος Αυτονομία χρησιμοποιείται καταχρηστικά και παραπλανητικά από μερίδα μεμονωμένων ατόμων του χώρου. Οι Α.Μ.Ε. ως ένας ανεξάρτητος χώρος αντισυμβατικής δράσης, θεωρούμε πως συμβάλλουμε καταλυτικά στη διάδοση μιας ακτιβιστικής κουλτούρας στους νέους αγωνιστές. Θα εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε.

Μείζον πρόβλημα και ταυτόχρονα μέρος του συνολικού προβλήματος του εθνικιστικού χώρου ήταν και είναι η ιδεολογική χρεωκοπία επί σωρεία ετών, η ακτιβιστική και γλωσσική μειοδοσία και ο ενδοτισμός απέναντι στον παλιό κακό και δίχως πολιτικό ενδιαφέρον εαυτό μας. Οι Α.Μ.Ε. φέρνουν έναν νέο άνεμο στην ανατρεπτική διάθεση σε ό, τι αφορά την ολική ρήξη με το παρόν. Οι Α.Μ.Ε. είναι οι νυχτερινές περίπολοι που υπερασπίζονται την μνήμη και συνείδηση ενός λαού που επιμένει να κοιμάται. Είναι οι συγκρουσιακές ερινύες που αντιπαλεύουν τον εφησυχασμό του ήρεμου ύπνου, μετουσιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αγωνία σε άγρυπνη συνείδηση. Οι Α.Μ.Ε. αποτελούν τον αντάρτικο βραχίονα των εναπομείναντων ζωντανών κυττάρων αυτής της κοινωνίας. Οι Α.Μ.Ε. είναι το πρώτο φως της ημέρας.

Απαράβατος κανόνας της φύσης είναι η εξέλιξη. Ό, τι δεν εξελίσσεται συν τω χρόνο πεθαίνει. Αν δεν εξελιχθούμε ως πολιτικά υποκείμενα, αν δεν εξελίξουμε τις τακτικές μας, τις μεθόδους δράσης μας, συνακόλουθα «λαδώνοντας» τα όπλα της κριτικής μας στο υπάρχον, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ μα ποτέ ούτε ένα βήμα εμπρός. Το αντίθετο μάλιστα. Ίσως και να κάνουμε και πολλά βήματα πίσω. Οι Εθνικοσοσιαλιστές του ένδοξου παρελθόντος, είχαν ένα βασικό πρόσταγμα. Εμπρός! Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν θα νικηθούμε ή θα νικήσουμε, φτάνει να αγωνιζόμαστε διαρκώς. Εξάλλου, η νίκη αναγιγνώσκεται πολλαπλώς. Όσοι εμμένουν σε μια εναλλακτική πρόταση στάσης και αντιμετώπισης των γεγονότων, δημιουργούν μια χιλιαστική ουτοπία που δεν αφορά το παρόν. Επομένως δεν μας αφορά σε καμία των περιπτώσεων. Το ενδιαφέρον μας αφορά τους αγωνιστές των δρόμων και όχι τους εναλλακτικούς «αγωνιστές» του πληκτρολογίου του προσωπικού υπολογιστή τους.

Ο εχθρός δεν αντιμετωπίζεται με Life-style και εναλλακτικές μόδες. Ένας καθ’ υπόδειξη εναλλακτικός ενδυματολογικός κώδικας αν μη τι άλλο, αποτελεί το άλλοθι του πλέον κακεντρεχούς εγωκεντρισμού του «φαίνεσθαι.» Για μας η ένδυση ή ένας εναλλακτικός κώδικας συμπεριφοράς δεν αποτελούν ιδεολογική ταυτότητα, αντιθέτως αποτελούν αφετηρία για την πλέον αισχρή κερδοσκοπική δραστηριότητα σε έμψυχο δυναμικό μέσα στο ίδιο το κίνημα από ορισμένους επιτήδειους εμποράκους. Ο εχθρός δεν αντιμετωπίζεται με την επικράτηση ενός ιδεολογικού αχταρμά που εκπηγάζει από διάφορους αριβίστες του γλυκού νερού. Ο εχθρός δεν αντιμετωπίζεται μέσα από έναν υστερόβουλο ηλεκτρονικό πόλεμο λάσπης προς πάσα κατεύθυνση. Τα καθεστώτα δεν ανατρέπονται από χομπίστες ή μεταφυσικούς γυρολόγους και μπουρδολόγους. Τα καθεστώτα ανατρέπονται από επαναστάτες και μόνο.

Στεκόμαστε καθ’ ολοκληρία στο πρακτικό σκέλος ενός αγώνα. Το ιδεολογικό σκέλος κατασκευάζεται και ανασκευάζεται όσες φορές χρειαστεί. Του λόγου το αληθές, αποδεικνύουν καθημερινά οι πολιτικοί που επικαλούνται και αφορίζουν ιδεολογικές και μη τοποθετήσεις τους με απίστευτη ταχύτητα. Τα διαπιστευτήρια αγώνα στο πεζοδρόμιο είναι το ζητούμενο. Αν εσείς οι επικριτές μας δεν έχετε, εμείς αποδεδειγμένα διαθέτουμε και τέτοια.

Οι Α.Μ.Ε. υποστηρίζουμε την Αυτονομία ως μια επιβεβλημένη πρακτική ανάγκη των καιρών μας. Το πιστεύουμε βαθιά, πρώτα βάσει καθαρής λογικής και ύστερα βάσει ενστικτώδους ροπής προς την ελευθερία κινήσεων. Είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε κάθε εξουσία που θέλει να αποτελεί τον ρυθμιστή της πραγματικότητας μας. Η αληθής εξουσία έχει λαϊκή βάση η οποία δυνητικά αποτελεί την λαϊκή αντιεξουσία. Οι πάσης φύσεως σωτήρες θέλουν να αποτελούν τον νταβατζή των υποκειμένων. Εμείς, σε πλήρη αντίθεση με όλους αυτούς, θέλουμε να είμαστε οι απελευθερωτές των υποκειμένων.

Οι Α.Μ.Ε. δεν επιδιώξαμε ποτέ μέχρι σήμερα να περιχαρακώσουμε σε μπαγιάτικα οργανωτικά πλαίσια κανέναν αγωνιστή παρά τη θέλησή του. Όπως και δεν περιχαρακωθήκαμε στα στενά πλαίσια μιας γκρούπας ατόμων που συναγελάζονται εξαιτίας των κοινών ενδιαφερόντων τους πάνω στον οπαδισμό, την μουσική, την υποκουλτούρα, κ.α. Ο αγώνας μας αφορά την αρωγή, την ενίσχυση και την συνεισφορά στον αγώνα των συμπατριωτών μας.

Η δική μας θεώρηση της Αυτονομίας δεν έχει ουδεμία σχέση με την ιδεολογική καραμέλα της «αυτονομίας» που ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται από διάφορες ασήμαντες ατομικότητες, η δραστηριότητα των οποίων μετρά μόλις μερικές φωτογραφίες εναλλακτικών δράσεων και συνευρέσεων και δεν αφορά σχεδόν ποτέ πραγματικές δράσεις. Τουλάχιστον εμείς έχουμε αποδείξει ότι τις εννοούμε στον πραγματικό κόσμο και όχι στον πλασματικό κόσμο του διαδικτύου.

Η δήλωση μας ότι είμαστε Αυτόνομοι, συνεπάγεται πέραν όλων των άλλων και κάποιες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις απέναντι σε όλους εκείνους που μας υποστηρίζουν και μας εμπιστεύονται. Ο λόγος που δεν μας γνωρίζουν τα ανώνυμα και επώνυμα μέλη του εθνικιστικού χώρου, εναπόκειται στο γεγονός πως κατ’ αυτόν τον τρόπο και για αυτόν τον λόγο, ενστικτωδώς αγωνίζονται μαζί μας. Αυτή είναι και η δυναμική των Α.Μ.Ε. Η συντροφικότητα στην οποία πιστεύουμε, δεν εδράζεται στην υλική κοινοκτημοσύνη, ούτε στην κοινότητα των απολαβών και των εφήμερων απολαύσεων. Η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η πίστη, το αίμα, η τιμή, αποτελούν αέναες αξίες που σφυριλατούνται στο διάπυρο τώρα και διαγράφονται με ανεξίτηλο τρόπο στο απώτατο μέλλον, μέσα από τις δικές μας αγωνιστικές διαδρομές, μέσα από τις αναζητήσεις μας, μέσα από την συνοχή μας ως ομάδα που στοχάζεται παράλληλα πάνω στην ύπαρξη και τις κοινωνικές διεργασίες.

Η δική μας Αυτονομία αφορά τον Ελληνικό Εθνικισμό και απευθύνεται μονάχα στους Εθνικιστές και τους Εθνικοσοσιαλιστές, αν και για την ακρίβεια των όρων, ο Εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί την πραγμάτωση των ονείρων των αληθώς διακείμενων Αυτόνομων Εθνικιστών. Ο όρος «Αυτόνομοι Εθνικοσοσιαλιστές» δεν ανταποκρίνεται επ’ ουδενί λόγω στην ιδεολογική συνάφεια των όρων του προαναφερθέντος εννοιολογικού πλαισίου.

Οι Α.Μ.Ε. μεταξύ άλλων αποτελούνται από ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, όντες άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την εργατική καταπίεση από τους καπιταλιστές. Οι Α.Μ.Ε. αγωνίζονται με συνέπεια σε ό,τι αφορά τις διακηρύξεις μας, οι οποίες συνοδεύονται από ανάλογα έργα για να υπερασπιστούμε τα δίκαια του λαού μας, για τα δίκαια των εργατών και των απλών καθημερινών ανθρώπων χωρίς υστεροβουλία και ιδιοτελείς βλέψεις. Το κοινό καλό αποτελεί την συνθήκη μέσα από την οποία ορίζουμε τις έννοιες και τις ιδεολογικές προτάσεις μας. Το ιδιοτελές συμφέρον είναι απορριπτέο.

Οι Α.Μ.Ε. είμαστε ελεύθεροι ως Έλληνες Εθνικιστές και Σοσιαλιστές, επομένως δεν είμαστε υπόλογοι απέναντι σε κανέναν για τις πράξεις μας. Πράττουμε με συνείδηση της αποστολής μας, επαναστατούμε και δεν συμβιβαζόμαστε με το υπάρχον. Το μίσος μας για την άρχουσα τάξη δεν θα σβήσει παρά μόνο με την ολοκληρωτική συντριβή της. Η συντριβή της οποίας συνεπάγεται και την συντριβή των μύθων που οι αχυράνθρωποί της έχουν δημιουργήσει ώστε να μας υποτάσσουν στην διαχωρισμένη σκληρή καθημερινότητα των παράλογων και σκοπούμενων δημοσιονομικών και ηθικών ψευτοδιλημμάτων που ορθώνουν τα τσιράκια της.

Η δική μας Αυτονομία σκοπεύει στην απελευθέρωση της πατρίδας μας μέσα από τις κινηματικές ζυμώσεις και διαδικασίες. Στον απελευθερωτικό αγώνα, όλα τα μέσα επιτρέπονται. Η επανάσταση κινείται σαν τον άνεμο. Μας συμπαρασύρει στο πέρασμά του, μας ταξιδεύει, μας οδηγεί στις ατραπούς των ονείρων μας. Δεν ζητούμε τίποτα, δεν κερδίζουμε τίποτα. Ο αγώνας μας είναι εκείνος που εξιλεώνει τόσο ατομικά όσο και συλλογικά ως Έλληνες Εθνικιστές.

Η «άλλη» Αυτονομία, φυλακίζει σε διαχωρισμένες πραγματικότητες από το συλλογικό είναι, απομυζεί τον ιδρώτα των αγωνιστών της, χαρακτηροθωρακίζει με ανυπόστατες ιδεοληψίες τα μέλη της, υποδουλώνει σε ενδοχωρικές νόρμες και εγκλωβίζει σε συμβατικές συμπεριφορές. Εμείς, ως Α.Μ.Ε., δεν θέλουμε νταβατζήδες και αρχηγίσκους πάνω από τα κεφάλια μας, είτε παρουσιάζονται ως προσωποπαγείς ηγέτες οργανώσεων ή σχημάτων, είτε εκείνοι παρουσιάζονται ενδυόμενοι την ελευθερία κάτω από την γενική νόηση του όρου «Αυτονομία».

Δεν έχουμε την παραμικρή συνάφεια με τις ακατάληπτες εκφράσεις των νεοεισαχθέντων όρων «Εθνικοαναρχισμός» και «Εθνικομπολσεβικισμός». Δεν είμαστε δεξιοί, δεν είμαστε αριστεροί, δεν ανήκουμε στον κεντρώο χώρο. Είμαστε ξεκάθαρα Έλληνες Εθνικιστές, ξεκάθαρα Σοσιαλιστές, είμαστε Εθνικοί Επαναστάτες. Οποιαδήποτε άλλη παρεκτροπή από τους όρους αυτούς, δεν μας αφορά, δεν μας ανήκει, δεν μας εκφράζει.

Εκ διαμέτρου αντίθετα, βρισκόμαστε σε ανηλεή πόλεμο ενάντια σε κάθε ανθελληνικό στοιχείο, αλλοδαπoύς και εγχώριους προδότες. Επιδιώκουμε μέσα από στρατηγικές κινήσεις να ενωθούμε με τον υγιή κορμό του παραπλανημένου και αιχμάλωτου ελληνικού λαού στα ντόπια και ξένα συμφέροντα. Το αποδείξαμε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πλατεία Συντάγματος, όσο και αργότερα στο πλευρό των Ελλήνων της Πάτρας. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον, όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί. Μέσα στα χαλάσματα της νεκρής ελληνικής πατρίδας, θα χτίσουμε μια δική μας άλλην γενναία, μολαταύτα μια πατρίδα ολότελα αληθινή. Δεν έχει σημασία αν θα ζούμε ή δεν θα ζούμε, ώστε να γευτούμε τη λαμπρότητα της ημέρας της καρποφορίας των κόπων μας. Σημασία έχει για μας να αφήσουμε κινηματικές δομές και παρακαταθήκες αγώνων στο πέρασμά μας. Όντες περήφανοι να κοιτάξουμε πίσω μας και να προσπεράσουμε χαρούμενοι… Εμείς, μόνοι μας…


Πλατεία Συντάγματος

Το μόνο υπαρκτό δίλημμα σε καιρό αμείλικτου πολέμου είναι ένα: θα πολεμήσεις ή θα 

πεθάνεις;


«Κάποτε τα ψέματα θα γκρεμιστούν και η αλήθεια θα λάμψει και τότε θα
αναστηθούμε!».


Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές

(Α.Μ.Ε.)