Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΛΗΞΗΣ ΟΠΛΙΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΟΥ


Η διαχωρισμένη σφαίρα της οικονομικής και κοινωνικής αβύσσου απλώνεται καθημερινά, στις σπιθαμές του εδάφους και τις στιγμές του χρόνου, στα κύτταρα της σάρκας μας, στις πιο απρόσιτες και ερημικές γωνιές της λογικής και των συναισθημάτων. Ένας κόσμος εξουσίας περιφρουρούμενος με την κάλυψη των απαραβίαστων νόμων των δικαστών. Ένας κόσμος σιωνιστικής εξουσίας, την συντριβή του οποίου αδιάκοπα επιθυμούμε και επιδιώκουμε μέσα από τα λόγια και τις πράξεις μας.

Από την άλλη πλευρά του λόφου υψώνεται ένας κόσμος ριζικών αρνήσεων, την αμείλικτη συνάθροιση των οποίων ακούραστα ονειρευόμαστε και προωθούμε. Γιατί αυτό που μας μάθανε να πιστεύουμε και να αναμασάμε, εμείς μέσα από τις καθημερινές βουτιές στις κατακόμβες του αρνητικού το αμφισβητούμε και το πολεμάμε, διότι γνωρίζουμε ότι αυτό ακυρώνει τις αγνές άμεσες δικές μας εμπειρίες. Αναζητούμε την κοινότητα αυτών των εμπειριών μέσα στις αιματοβαμμένες μνήμες των εθνικιστικών και σοσιαλιστικών αγώνων, τις εθνικές εξεγέρσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και σε ένα πλήθος επαναστατικών μοριακών επιλογών. Ταγμένοι μακριά από κάθε λογική κρατικής μεσολάβησης και ειρήνευσης, πεπεισμένοι βαθιά γα την υπαρξιακή και πολιτική σημασία της ενεργητικής-επιθετικής στάσης, για την αναγκαιότητα της βίαιης ανατροπής του υπάρχοντος, σήμερα, αύριο και στο μέλλον. Υπάρχουμε, αγρυπνούμε, ζούμε την κάθε στιγμή, πολεμάμε. Ο Εθνικοσοσιαλισμός του σήμερα είναι βαθιά πολεμικός. Απευθύνεται στους πολεμιστές. Μεταδίδεται ως αντίλαλος που σπάει το φράγμα του ήχου. Σε εκείνους που δεν θέλουν να κουρνιάσουν ποτέ.

Εμείς, όλοι αυτοί και αυτές που μαχόμαστε στην πράξη των καθημερινών μικρών μας εξεγέρσεων, απέχουμε από το να εκφράζουμε μια συνεκτική πρόταση αγώνα. Μοιραζόμαστε εμπειρίες, κοινά εγχειρήματα μάς φέρνουν κοντά, αλλά έρχονται και στιγμές που μάς απομακρύνουν. Ωστόσο αναγνωρίζουμε και ίσως περισσότερο διεκδικούμε, μια βαθύτερη κοινότητα στις προσεγγίσεις, τις επιθυμίες, τους σκοπούς μας. Έτσι αναζητούμε δυνατότητες και επινοούμε εργαλεία για τη βαθύτερη κατανόηση του κόσμου στον οποίο υποχρεωνόμαστε να ζούμε και την ουσιαστικότερη επικοινωνία πάνω στα ζητήματα του αγώνα εναντίον του. Όχι μόνο ανάμεσά μας, αλλά και με το πλήθος των κοντινότερων ή μακρινότερων συναγωνιστών και ακόμα παραπέρα με όλους εκείνους τους υποψιασμένους που δεν έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα ανέχονται επ’ αόριστον την αθλιότητα της κυρίαρχης σιωνιστικής πραγματικότητας.

Μακριά από κάθε αρρωστημένη διεθνιστική ιδεοληψία και καθεστωτική πολιτική χειραγώγηση, δεν αναγνωρίζουμε άλλο πεδίο ιδεών έξω από την υλική πραγμάτωση του είναι και αποφεύγουμε αυστηρά τα διαχωρισμένα νοητικά παιχνιδίσματα. Οι αναλύσεις είναι ελκυστικές όσο αγκαλιάζουν το κίνημά μας, έχουν ενδιαφέρον όσο προσανατολίζουν τα σχέδια και τις πράξεις μας σε μια κατεύθυνση ολικής ρήξης με το υπάρχον, είναι σημαντικές όσο μάς καθιστούν επικίνδυνους για την εξουσία.
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
Α.Μ.Ε.