Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αποικιοκρατία : Η αλήθεια με αποδείξεις και όχι με αντιρατσιστικές υστερίες.



Ένας από τους πολλούς αντιρατσιστικούς μύθους που πλήττουν την εποχή μας, είναι η δικαιολογία ότι οι αφρικανοί έμειναν υποανάπτυκτοι πολιτισμικά και οικονομικά λόγω της αποικιοκρατίας και της σκλαβιάς από τους λευκούς. Άλλη μια ανυπόστατη, αντιεπιστημονική, ασταθής και απαράδεκτη άποψη που μόνο κάποιος διανοητικά καθυστερημένος θα μπορούσε να την υποστηρίξει.

Η πρώτη απόπειρα εξερεύνησης της Αφρικής χρονολογείται το 1436, όταν ο Πορτογάλος Εάννες Μπαλντάγια έφτασε μέχρι το ακρωτήριο Ρίο Ντέκκα Όρο. Το 1441 ο Τριστάου φτάνει μέχρι τη σημερινή Σενεγάλη. Το 1471 ο Ρουίντα Σεκέιρα φτάνει μέχρι το σημερινό Γκαμπόν, ενώ ο Κάου Ντόγκο έφτασε στα 1482 μέχρι τις εκβολές του ποταμού Κόγκο. Στα 1486 ο Βαρθολομαίος Ντιάζ φτάνει σχεδόν μέχρι τη σημερινή πόλη Ντέρμπαν και, τέλος, ο Βάσκο ντα Γκάμα στα 1497 περιπλέει για πρώτη φορά ολόκληρη την Αφρική. Οι αποικίες βέβαια άρχισαν να αποκτούν δομή και να είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμες κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Μέχρι τότε οι λαοί των μαύρων κατοίκων ήταν ελεύθεροι να δημιουργήσουν πολιτισμό, να αναπτύξουν επιστήμες, τέχνες και γράμματα, να κάνουν αλφάβητο και γενικά να προσθέσουν και αυτοί το λιθαράκι τους στον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως έκαναν ΟΛΕΣ οι άλλες φυλές του πλανήτη. Δεν χρειάζεται να είναι επιστήμονας ιστορικός κάποιος για να διαπιστώσει ότι η μαύρη φυλή δεν έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω…!

Όταν οι Αιγύπτιοι χτίζανε πυραμίδες, οι Κινέζοι είχαν αυτοκρατορίες, οι λευκοί επινόησαν και ανέπτυξαν όλες τις επιστήμες, όταν η τέχνη ήταν μορφή έκφρασης των πρώτων πολιτισμών και αργότερα, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε, εξελίχθηκε σε γλυπτική, αρχιτεκτονική και γενικά κάθε μορφή ανθρώπινης δημιουργίας, οι απολίτιστοι υπάνθρωποι της Αφρικής στην μόνη τέχνη που ήξεραν να επιδίδονται ήταν ο κανιβαλισμός! Κανένα πολιτιστικό στοιχείο δεν βρήκαν οι πρώτοι λευκοί που έφτασαν στην Αφρική. Αντίθετα, έπρεπε να προσαρμοστούν ώστε να επιβιώσουν από τα ανθρωποφάγα κτήνη που ανακάλυψαν.

Πηγή και συνέχεια του άρθρου: http://totenkopf.blogspot.gr/2012/02/blog-post_9046.html