Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ





Θα παραθέσουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν και όχι όπως θα ήθελαν κάποιοι να τα παρουσιάσουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Οι ενορχηστρωμένοι αντιφασίστες είχαν κανονίσει από κοινού με την αστυνομία το θέατρο του παραλόγου που τελικώς κάπως έτσι εξελίχτηκε. Όσα θα περιγράψουμε, καλό είναι να τεθούν στην κρίση του καθενός από εσάς, ώστε να ορίσετε την θέση και την στάση σας τόσο στον αγώνα όσο και μέσα στο νεοελληνικό τερατούργημα που αποκαλούν «κοινωνία».
Η συγκέντρωση ενάντια στη λαθρομετανάστευση και τον εποικισμό των περιοχών μας από αναρίθμητους λαθρομετανάστες, ήταν μια συλλογική προσπάθεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ακομμάτιστη εκδήλωση και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από κανέναν.
Ως Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές εξαρχής δηλώσαμε πως θα βρεθούμε στο πλευρό των κατοίκων, όπως το ίδιο πράξαμε πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή οι αντίπαλοί μας θέλουν πάση θυσία και επί πίνακι την κεφαλή μας, θα τους ενημερώσουμε για πρώτη και τελευταία φορά για τα εξής. Δεν μας έχετε δει ούτε ζωγραφιστούς. Όσοι ισχυρίζεστε το αντίθετο, απλώς κατά πρώτον κοροϊδεύετε τον εαυτό σας και κατά δεύτερον τα αφελή κορόιδα στα οποία παριστάνετε τους φασιστοφάγους.
Ο λογαριασμός είναι μακρύς και το γνωρίζετε πολύ καλά και δεν θα τελειώσετε μαζί μας τόσο εύκολα. Εφόσον στις πεζοδρομιακές συναντήσεις μας, έχετε ως διαρκείς συμμάχους σας το κράτος και το παρακράτος, κομμάτι του οποίου αποτελείτε άλλωστε και εσείς, θα σας φερθούμε όπως σας αξίζει.
Στα γεγονότα τώρα. Η ελληνική αστυνομία και το τμήμα προστασίας κράτους πολιτεύματος κατόπιν συνεχών τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων, είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι οι άτυποι διοργανωτές συναποτελούνται και από τους Α.Μ.Ε. Ο στόχος των παρακρατικών ήταν να εντοπιστούν οι Α.Μ.Ε. Οι αντιφασίστες θεώρησαν πως θα είχαν εύκολο το έργο του χαφιεδισμού μας στους μπάτσους. Πατώντας ταυτόχρονα σε δύο βάρκες, από τη μια στη ναυαρχίδα κράτος, από την άλλη στην ψαρόβαρκα της δήθεν «μαχιμότητάς» τους, κατάφεραν να πέσουν μέσα στα θολά νερά της πολιτικής γελοιοποίησής τους. Από σχόλια που μας μετέφεραν κάτοικοι της περιοχής, οι μαγαζάτορες πέριξ της πλατείας από πολιτικά ουδέτεροι μέχρι πρότινος, βλέποντας το θέατρο του παραλόγου, έγιναν ολότελα εχθρικοί ως προς τους αντιφασίστες μετά τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίστηκαν.
Το δίκτυο επικοινωνίας μας μετέφερε διαρκώς κάθε κίνηση στο έδαφος γύρω από την πλατεία Κυψέλης, αλλά και τι συμβαίνει σε όλους τους δρόμους αρκετά τετράγωνα μακριά από τον χώρο της συγκεντρώσεως. Η παρακολούθηση των Α.Μ.Ε. γινόταν από ταράτσες κτηρίων περιμετρικά της πλατείας. Αυτό μας εξασφάλισε πλήρη ελευθερία κινήσεων και οπτικοακουστικό υλικό από τον κωμικό θίασο των αντιφασιστών.
Μετά τις 14:00, άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις και να παρατάσσονται πέριξ της πλατείας. Ασφαλίτες με πολιτικά είχαν πάρει από νωρίς θέσεις, ώστε να εποπτεύσουν τον χώρο και να ελέγξουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση από μέρους των κατοίκων που καλούσαν σε συγκέντρωση. Οι διμοιρίες ΜΑΤ, έπειτα από κάποια ώρα άρχισαν να καταφτάνουν. Διάφοροι λαθραίοι και χαφιεδοπρεζόνια της πλατείας περιφέρονταν πέριξ, δίνοντας συνεχώς πληροφορίες στους μπάτσους. Άξιος ο μισθός τους, παρά ταύτα αποδείχτηκαν εντελώς άχρηστοι να πάρουν γεύση τι συνέβαινε στην πραγματικότητα.
Η μοναδική διαφορά μεταξύ του άνδρα των ΜΑΤ και ενός ασφαλίτη είναι η διαφορά μεταξύ ΗΛΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥ. Γύρω στις 15:00 πιάνουμε με τα κιάλια μας, μια ομάδα τυχαίων περαστικών που ομοιόμορφα ντυμένοι σε στυλ unisex μπήκαν σε ένα παρακείμενο καφέ της πλατείας. Οι μπάτσοι είναι τα καταλληλότερα βλήματα για το πυροβολικό. Θα πούμε μόνο ότι εστιάσαμε από τέτοια απόσταση σε τέτοιο βάθος, ώστε καταφέραμε να αποσπάσουμε λεπτομέρειες της ασκόπου δραστηριότητάς τους, η οποία άρχισε και τελείωσε στα πλαστικά κυπελάκια του espresso που έπιναν εντός ενός παρακείμενου καφέ. Η ώρα περνάει. Κοντεύει 15:45. Οι αντιφασίστες πλησιάζουν την πλατεία, όπου ήδη βρίσκονται οι γραφικοί της ΑΝΤΑΡ-CIA, της ΚΕΕΡΦΑ, καθώς και άλλα αντιφασιστικά σκουπίδια, οι οποίοι λειτούργησαν ως ανιχνευτές τους. Καθ' όλη τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, στα στενά γύρω από την πλατεία και στην ευρύτερη περιοχή κυκλοφορούν μηχανές ασφαλιτών και αντιφασιστών οι οποίοι σχεδόν από κοινού αναζητούν τους «φασίστες». Ωστόσο, ψάχνοντας φαντάσματα, γελοιοποιούνται από μόνοι τους. Οι διερχόμενοι και οι περίοικοι ενημερώνονται από τα όργανα της τάξης ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί αντιρατσιστική συγκέντρωση και δεν αναφέρουν σ' αυτούς καν ότι οι Έλληνες πολίτες των γύρω περιοχών καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους εξαιτίας των λαθροορκ. Μάλιστα δε, έφτασε στα αυτιά μας ότι δήθεν θα έρχονταν μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να συμπλακούν με τους αντιφασίστες, ενώ είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα.
Στις 4 παρά κάτι οι αντιφασίστες ερχόμενοι από την μεριά της Φωκίωνος Νέγρη, επιχειρούν μια βίαιη κατάληψη της πλατείας, ενώ είναι προφανές ότι παρανομούν. Των κομμουνιστών τα εγγόνια είναι πιστά αντίγραφα των αιμοσταγών παππούδων τους. Εκείνη την στιγμή, πάνω στην πλατεία βρίσκονταν μονάχα Έλληνες πολίτες που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την διοργάνωση καθώς και διάφοροι άλλοι κομπάρσοι που είναι μόνιμοι παρίες της πλατείας. Η προσπάθεια των αντιφασιστών ήταν ανεπιτυχής. Οι μπάτσοι τους απώθησαν, αφήνοντάς τους ένα κομμάτι προκειμένου να φωνάζουν με πρωτοφανή υστερία τα γραφικά συνθήματά τους. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου είχε στεγνώσει από την δυνατή και γεμάτη οίστρο φωνή του, επαναλαμβάνοντας το «ούτε στην Κυψέλη-ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ενώ οι αντιφασίστες που τον πλαισίωναν δεν φώναζαν και δεν ακούγονταν σε απόσταση ενός τετραγώνου για τα δεδομένα του συγκεντρωμένου πλήθους. Η παρουσία λαθρομεταναστών από τις κοινότητες των αφρικανών της περιοχής ήταν μηδενική, όπως και εκείνη των Αλβανών που συμμετείχαν δήθεν οργανωμένα στην αντισυγκέντρωση.
Καθώς η ώρα κυλούσε, οι αντιφασίστες δέχονταν συνεχώς ενισχύσεις, κυρίως από τα αποβράσματα της πρεζοκατάληψης Λέλας Καραγιάννη και από κάποια υπολείμματα της αντιφασιστικής μοτοπορείας που πραγματοποιήθηκε στο Ίλιον κατά τις πρωινές ώρες.
Επειδή όμως, όπου πούτσα και χαρά οι αντιφασίστες πρώτοι, δεν ήταν δυνατόν να λείπουν τα αστέρια του κοινωνικού πενταγράμμου. Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω». Δεν χάνουν ευκαιρία για ευκαιρία, ώστε να παρελάσουν κραδαίνοντας τα κίτρινα κουρέλια τους.
Μέσα από την ανοικτή γραμμή με συντρόφους που κινούνταν προς διάφορες κατευθύνσεις, γινόμασταν δέκτες απίστευτων μαρτυριών. Σε μια περίπτωση μονάχα οι άνδρες των ΜΑΤ οδήγησαν απευθείας και με δόλο μια ομάδα συναγωνιστών στην καρδιά της συγκέντρωσης των αντιφασιστών. Ο λόγος προφανής. Σε άλλη περίπτωση, οι άνδρες της ομάδας Δέλτα σταματούσαν τους συναγωνιστές σε διάφορα σημεία, απειλώντας τους πως αν δεν αποχωρήσουν από την περιοχή θα τους ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ και θα τους οδηγήσουν στη Γ.Α.Δ.Α. Η αστυνομία είχε σαφείς εντολές να αποτρέψει με κάθε μέσο αυτή τη συγκέντρωση. Οι λόγοι προφανείς, αν αναλογιστεί κανείς το ψηφοθηρικό κόστος από την ματαίωση μιας τέτοιας φιέστας.
Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είχε νωρίτερα καλέσει σε συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια, όπου συνέβη το απερίγραπτο μέχρι τώρα. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. αποτέλεσε ξεκάθαρα και δημόσια την πολιτική ΟΜΠΡΕΛΑ κάλυψης και ενσωμάτωσης του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην συγκέντρωση μετείχαν τόσο η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, όσο και η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση.
Μέσα σε ένα πρωτοφανές όργιο κατατρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών και ενώπιον ενός πρωτοφανούς οργίου ασυλίας του αριστερού παρακράτους, οι αρχές πέτυχαν τον αποκλεισμό περιμετρικά της πλατείας και την απαγόρευση επί της ουσίας της ειρηνικής συγκέντρωσης των Ελλήνων κατοίκων. Στους δρόμους κάτω από την Πατησίων και την Αχαρνών έγιναν προσαγωγές και σε κάποιες περιπτώσεις συλλήψεις πολιτών που κατευθύνονταν στον χώρο της συγκεντρώσεως.
Το ρολόι έχει πάει σχεδόν 6, οι αντιφασίστες ωρύονται ως υστερικοί, φωνασκώντας «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ», η πλατεία φρουρείται από ισχυρή αστυνομική δύναμη, οι Έλληνες απειλούνται με συλλήψεις και ποιος ξέρει με τι κατηγορίες. Αν και η υψομετρική απόσταση δεν μας επέτρεπε να έχουμε πλήρη εικόνα τι ειπώθηκε μεταξύ των αντιφασιστών και των επικεφαλής της αστυνομίας, ωστόσο, είναι προφανές ότι υπήρξε μια άτυπη συμφωνία των δύο πλευρών να πραγματοποιήσουν την πορεία γύρω από την πλατεία και να καταλήξουν πεζοί μέσω της οδού Κύπρου στην Πλατεία Αμερικής.
Η Πλατεία Αμερικής να σημειωθεί ότι είχε περικυκλωθεί από κλούβες ΜΑΤ, όπως και το τοπικό Α.Τ. Κυψέλης είχε πάρει έκτακτα μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων.
Το Athens Indymedia αναμετέδιδε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ότι τους μετέφεραν οι ασφαλίτες που έκοβαν βόλτες γύρω από την πλατεία. Τρανταχτό παράδειγμα, όταν κάποια στιγμή ακούγεται από την αντιφασιστική ντουντούκα κατά γράμμα δημοσιευμένο διαδικτυακό υπόμνημα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και συγχρόνως εναρμονιζόμενη με τις κινήσεις των πεζών ασφαλιτών. Όργιο παρακολουθήσεων.
Σε ό,τι μας αφορά ως Α.Μ.Ε., έχουμε τα συνοψίσουμε στα κάτωθι:
-Αποκαρδιωτική και τραγική η παντελής έλλειψη οιασδήποτε υποστήριξης από μέρους όλων των «εθνικιστικών φορέων». Η λαγνεία των ψήφων από όλες τις συνιστώσες του μορφώματος του «χώρου» αποτελεί αυτοσκοπό, όπως όλα δείχνουν. Οι Έλληνες κάτοικοι ένιωσαν κατάφορα ανυπεράσπιστοι και προδομένοι από την χαρακτηριστική απουσία όλων αυτών, οι οποίοι απέδειξαν ότι το μόνο που τελικώς ζητούν είναι η ψήφος τους.
-Δια της απουσίας τους έλαμψαν και οι διάφοροι παρίες του «χώρου», οι οποίοι ΕΜΜΕΣΩΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ την συγκέντρωση, παραμυθιάζοντας πρώτα τον ΔΕΙΛΟ εαυτό τους λόγω του φόβου της υπέρβασης, δεύτερα τους ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ που δυστυχώς έπεσαν στην παγίδα τους, ώστε να μην πλησιάσουν τον χώρο της πλατείας, διότι δήθεν δεν θα γινόταν η εκδήλωση.
-Η παρουσία των αντιφασιστών απέδειξε το απύθμενο μίσος τους για ό,τι μας αφορά ως Α.Μ.Ε. Μόνο και μόνο διαισθανόμενοι ότι θα δουν τους Α.Μ.Ε. να παίζουν ρώσικη ρουλέτα με τα κεφάλια των συναγωνιστών μας, όπως και να μας υποδείξουν στους ασφαλίτες, συγκέντρωσαν όλα τα μαυροκόκκινα σκουπίδια των γύρω περιοχών. Αν υπολογίσουμε την κινητοποίηση που έκαναν εδώ και δύο εβδομάδες τουλάχιστον, το κάλεσμα τους ήταν ανεπιτυχές. Οι 500-1000 αντιφασίστες που ήταν ένα συνονθύλευμα παρακρατικών συνιστωσών δεν αποτελεί απόδειξη της μαζικότητας που θέλουν να περάσουν προς τα έξω.
-Αν επιχειρούσαμε την κατάληψη της πλατείας για λογαριασμό των κατοίκων, μετέπειτα θα μας βάρυνε η κατηγορία ότι θα ρισκάραμε με αυτόν τον τρόπο συλλήψεις συναγωνιστών μας και θα θέταμε σε κίνδυνο τη ζωή αθώων Ελλήνων πολιτών. Οι Α.Μ.Ε. έχουμε λόγο και τιμή και δεν θα προβαίναμε ποτέ σε μια τέτοια πράξη.
-Να μην ξεχάσουμε να χαιρετίσουμε τους «φονιάδες» του χώρου, οι οποίοι έλαμψαν δια της φυσικής απουσίας τους, ωστόσο διακρίθηκαν εντός του διαδικτύου λόγω της χαφιεδίστικης και προβοκατόρικης συμπεριφοράς τους, ξερνώντας χολή και άστοχες ρουφιανιές εναντίον μας.
Ως ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναγωνιστές που πίστεψαν σε μας και υπάκουσαν καλή τη πίστη στις σαφείς εντολές της ηγεσίας, ούτως ώστε να μην παίξουμε το παιχνίδι του συστήματος και να θέσουμε σε κίνδυνο και με απρόβλεπτες συνέπειες την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων σε μια αναπόδραστη σύγκρουση σώμα με σώμα με τους οπλισμένους αντιφασίστες.
Τα συμπεράσματα της μέρας ετούτης είναι αναμφίβολα πολλά. Ως Α.Μ.Ε. πράξαμε το καθήκον μας και βρισκόμασταν σε θέσεις μάχης, περιμένοντας ένα καταφατικό σήμα από την ηγεσία, προκειμένου να επέμβουμε και να λήξει αυτό το πανηγύρι των αντιφασιστών και της αστυνομίας.
Θέλουμε να μεταφέρουμε ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Πολλοί κρύφτηκαν μέσα στην ανυπαρξία τους και προέβαλαν επάξια την δειλία τους ως άλλοθι αδράνειας. Οι καιροί αλλάζουν, το πολιτικό σκηνικό αλλάζει άρδην, τα ψέματα κάποτε τελειώνουν. Ο καθένας πλέον είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, την στάση του, είτε πρόκειται για ομήγυρη, φορέα, κόμμα, είτε ακόμα και για διάφορους ανένταχτους του πληκτρολογίου.
Είμαστε ευτυχείς γιατί σήμερα μετρήσαμε τις δυνάμεις μας, υπολογίσαμε και ζυγίσαμε την δύναμη του εχθρού, όπως και είδαμε ποιοι συναγωνιστές πραγματικά αξίζουν να βρίσκονται δίπλα μας. Ο μέρες που έρχονται θα αποδείξουν στους πάντες ότι κινηθήκαμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Απαξάπαντες θα έρθουμε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας. Οι δειλοί και οι καταφρονεμένοι δεν έχουν θέση δίπλα μας. Ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει. Μια δίκαιη βία.
Εμείς παλεύουμε με λύσσα και συνείδηση για μια ιδέα, πολεμάμε για να αναστήσουμε αυτή την πατρίδα. Οι προδότες όλων των χρωμάτων θα μας βρουν μπροστά τους. Όταν το επιλέξουμε εμείς και όχι στις στημένες παγίδες κράτους και αναρχοαριστερού παρακράτους.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρις εσχάτων. Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει.
ΚΑΛΛΙΟ ΑΝΑΡΧΟΔΕΡΝΕ-ΠΑΡΑ ΑΝΑΡΧΟΓΥΡΕΥΕ
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ