Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ





Η γραφειοκρατική καπιταλιστική τυραννία που καταπιέζει τους πάντες είναι ο μεγαλύτερος στυλοβάτης του συστήματος των σιωνιστικών αξιών. Μέσω της γραφειοκρατίας ελέγχουν, καναλιζάρουν ανθρώπους και συμπεριφορές, ποδηγετούν λαούς, διοχετεύουν νοήματα και ενέργειες, ερμηνεύουν κατά το δοκούν, κουμαντάρουν και εμπαίζουν τους λαούς. Αν μιλάμε ειδικά για την Ελλάδα, τότε η γραφειοκρατία φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από διογκωμένη ή παραφουσκωμένη ως μηχανισμός καταπίεσης του ελληνικού λαού.


Ο γραφειοκράτης είναι το κοινωνικό φίλτρο του καπιταλιστή. Όποιος δεν είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα με έναν γραφειοκράτη, εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να φτάσει στον ουρανό του συστήματος ώστε να συγκρουστεί άμεσα με τους καπιταλιστές. Ο γραφειοκράτης είναι το υλιστικό ενδιάμεσο που διαχωρίζει την κοινωνία των πολιτών από την εξουσία. Πάνω στον γραφειοκρατικό έλεγχο βασίζονται τόσο η πολιτική χειραγώγηση όσο και η διαιώνιση της κρατικής σαπίλας.


Ο λαός ακολουθεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες δεν τον οδηγούν ποτέ μα ποτέ στην διευκόλυνση της καθημερινής ζωής, τουναντίον μεγιστοποιούν την διεξοδικότητα των προβλημάτων του. Η γραφειοκρατία είναι ένας μηχανισμός κοινωνικής υποδούλωσης.


Η γραφειοκρατία αποτελεί ένα σύμφυτο φαινόμενο του καπιταλισμού. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την αστική ταλαιπωρία που οφείλεται στον γραφειοκρατικό μηχανισμό. Η διεκπεραίωση των εργασιών μέσα στο αστικό περιβάλλον περνάει αναγκαστικά από την γραφειοκρατική μηχανή. Όλα όσα συντελούνται μέσα στο καπιταλιστικό πεδίο ορίζονται από το πέρασμα από την γραφειοκρατία. Έστω και μια τυπική σφραγίδα ή επικύρωση από το κράτος περνάει από την γραφειοκρατική διαδικασία.




Η γραφειοκρατία αποτελεί την τρανή απόδειξη ότι οι άνθρωποι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην εξουσία και ότι οι ίδιοι δεν διαχειρίζονται τις ζωές τους. Το μύθευμα της οριζόντιας δομής ως προς την διαδρομή που ακολουθούν οι εντολές στο εξουσιαστικό πλέγμα αρχίζει και τελειώνει στο ότι παρεμβάλλεται το ενδιάμεσο-η γραφειοκρατία-ώστε δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ μια αμεσότητα στην διανομή και την λειτουργία της εξουσίας. Η γραφειοκρατία δεν αντιστοιχεί απαραίτητα στην παραδοσιακή πυραμιδοειδή δομή. Ακόμα και στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες η γραφειοκρατία παρεμβάλλεται ως το ενδιάμεσο που φιλτράρει τους χρήσιμους από τους άχρηστους, τους καλούς από τους κακούς, κτλ. Η γραφειοκρατία εξυπηρετεί το σύστημα των εξετάσεων. Όλα περνούν από εξετάσεις. Τουλάχιστον τυπικά.

Όλοι περνούν από εξετάσεις. Όλα αμφισβητούνται. Τουλάχιστον τυπικά. Όλοι μπορεί να τα αμφισβητήσουν. Τουλάχιστον τυπικά. Όλα επιτρέπονται. Τουλάχιστον τυπικά. Όλα επιβάλλονται. Αναγκαστικά.

Αρνούμαστε την υποταγή στη μορφή γραφειοκρατία σε οποιοδήποτε καθεστώς. Η γραφειοκρατία σκοτώνει το έθνος. Η γραφειοκρατία είναι η διαδικαστική εμπέδωση της καπιταλιστικής τυραννίας. Η γραφειοκρατία είναι η απόδειξη της κρατικής σαπίλας. Όσο περισσότερο ισχυροποιείται η γραφειοκρατία και οι αχυράνθρωποί της, άλλο τόσο δυσχερής γίνεται ο προσδιορισμός του εχθρού.


Η γραφειοκρατία είναι η σκλαβιά μας. Ο καπιταλισμός είναι η εδραίωση του γραφειοκρατικού μονοπωλίου και αντίστροφα. Η πολεμική κατά της γραφειοκρατίας είναι επιβεβλημένη.  
Το δικό μας δόγμα του σοκ συνοψίζεται μέσα σε λίγες λέξεις. Για τώρα και για πάντα…
Η ανθρωπότητα θα ευτυχήσει μόνον όταν ο τελευταίος γραφειοκράτης κρεμαστεί με τα έντερα του τελευταίου καπιταλιστή.


ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
Σύντροφοι κ’ Συντρόφισσες από τις γειτονιές του Πειραιά
http://maiandrioi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_17.html