Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Aσύνετος όστις εν φόβω μεν ασθενής, λαβών δε μικρόν της τύχης φρονεί μέγα



ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στις 20 Ιουνίου επισκεφτήκαμε την Αναρχική Αρχειοθήκη Αθήνας στην οδό Σαριπόλου 8 δίπλα στο Μουσείο, αφήνοντας πίσω τα αρχικά της οργάνωσής μας. ( http://maiandrioi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_20.html ) Η ενέργεια μας ήταν άκρως συμβολική, καθότι θέλαμε να δείξουμε για ακόμα μια φορά στους μεταπράτες αναρχικής ιδεολογίας τσέπης ότι μπορούμε να εισβάλλουμε στην περιοχή των Εξαρχείων οποιαδήποτε ώρα και στιγμή το θελήσουμε. Αντί της μαύρης καταχνιάς που θα ήταν το άμεσο επακόλουθο μιας νέας εμπρηστικής επίθεσής μας και η οποία θα καθιστούσε ακόμα πιο αποπνικτικό το τοπίο της περιοχής, προτιμήσαμε να δώσουμε έναν έγχρωμο τόνο στο ασπρόμαυρο (=γκρίζο) της στεγασμένης αναρχίας σας.
Εννοιολογικά και ιδεολογικά οι ιδιοκτήτες της Αναρχικής Αρχειοθήκης Αθήνας δεν είστε καν συνεπείς, καθότι αναιρείτε με την στέγασή σας τον πατερούλη Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν που σας άφησε την παρακαταθήκη “η ιδιοκτησία είναι κλοπή”. Πως λοιπόν συνεχίζετε να είστε ιδιοκτήτες ενός συγκεκριμένου χώρου; Αμέσως έχετε παραβεί τις βασικές “αρχές” σας. Επομένως, ούτε “αρχές” διαθέτετε, αλλά ούτε και τσίπα. Τσίπρα μπορεί και να έχετε…
Η θέση της Αναρχικής Αρχειοθήκης Αθήνας στον γεωγραφικό χάρτη της Αναρχίας, αποδεικνύει ότι οι ιδιοκτήτες της, ως κοινοί έμποροι ιδεών και μετά χαρτοφυλακίου, διόλου συμπαθείς είναι στην άγρια νεολαία της περιοχής των Εξαρχείων. Ποιος δεν θυμάται το οξυδερκές σύνθημα "ένας βιλαμαλιώτης μας εμποδίζει όσο χίλια δακρυγόνα" που δέσποζε σε όλα τα στενά πέριξ της ιστορικής πλατείας; Πηγή έμπνευσής του υπήρξαν οι χαφιεδισμοί των εξίσου παρακρατικών βιλαμαλιωτών με τους αναρχειοθηκάριους που συμπεριφέρονταν από τα μέσα της δεκαετίας 1990 ως νταβάδες της αναρχικής ιδεολογίας.

Αν και είναι γνωστό ότι ο ψευτοτσαμπουκάς τους δεν πέρασε, τουναντίον απομονώθηκαν ως θλιβεροί χαφιέδες από το σύνολο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ωστόσο ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να φέρονται ως προβοκατόρικα και παραπαίοντα στοιχεία, υποφέροντας από την παιδική ασθένεια του Μιχαήλ Μπακούνιν. Την πλήρη αδυναμία προσαρμογής σας στα νέα δεδομένα. Ποια είναι τα νέα δεδομένα! Ότι θα περνάμε κάτω από τη μύτη σας, όποτε και όταν το θελήσουμε. Για αρχή να κατανοήσετε ότι η προσαρμοστικότητα αποτελεί το κλειδί για την επιβίωση του είδους και να αφήσετε τα χωρία του Ευριπίδη…
Αλλά μιας και είστε εντελώς ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ και εντελώς βλακωδώς προτάξατε τον σε πλήρη αντίθεση με εσάς ΦΙΛΟΠΑΤΡΗ Ευριπίδη, θα σας αντιτάξουμε το “ασύνετος όστις εν φόβω μεν ασθενής, λαβών δε μικρόν της τύχης φρονεί μέγα” (απόδοση: είναι άμυαλος όποιος είναι ανήμπορος όταν φοβάται και όταν δε λίγο του χαμογελάσει η τύχη, παίρνει πολύ αέρα).
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ