Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το διαδίκτυο, μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών και ασήμαντων, βρίθει αναρίθμητων εγχειριδίων ανταρτοπολέμου και τακτικών που συνιστώνται να ακολουθούνται πριν, κατά αλλά και μετά από μια βραχεία ή μακρά περίοδο εχθροπραξιών στο πλαίσιο ενός μικρού ή μεγάλου πολέμου. Για τους Ριζοσπάστες Εθνικιστές, ο πολιτικός αγώνας ισοδυναμεί με έναν αντάρτικο αγώνα, όπως επίσης ο ηγέτης των ανταρτών μπορεί να καταξιωθεί πολιτικά το ίδιο, μέσα από την διεξαγωγή του ανταρτοπολέμου, με έναν πολιτικό ηγέτη που εμμένει στα κοινοβουλευτικά λογύδρια.


 Ως εκ τούτου, δεν είναι ποτέ δυνατόν να τους ξεχωρίσουμε στην απρόσκοπτη πορεία προς την επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού, είτε πρόκειται για οιαδήποτε πολιτική κατάκτηση (κατάληψη της εξουσίας με ηθικώς ‘νόμιμα’ ή ‘αθέμιτα’ μέσα), είτε πρόκειται για μια πολεμική αναμέτρηση για την (ανα)κατάληψη ζωτικού χώρου. Η ηθική που διέπει μια ορισμένη κοινωνία, όταν μάλιστα ισχύει το ‘ενός ατόπου δοθέντος μύρια έπονται’, ορίζεται τοιουτοτρόπως πριν, κατά, μετά από μια πολεμική αναμέτρηση. Συνεπώς, δεν θα ορίσουμε τι είναι ‘ηθικό’ και ‘μη ηθικό’, καθότι η ηθική ορίζεται καταπώς. Στο παρόν θα ‘σκύψουμε’ εμφατικά στις ψυχολογικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο ενός ανταρτοπολέμου, ώστε να υποδείξουμε πως το πολιτικό σκέλος εκφράζεται μέσα από το αντάρτικο σκέλος και αντιστρόφως και πως αυτά τα δύο αλληλεπιδρούν ζυμωτικά. Κατά τον τρόπο με τον οποίον ο πατριώτης είναι ένα φύλλο της ράτσας, ανήκων στη πατρίδα, ο πολιτικός αγών αποτελεί μια στιγμή ανταρτοπολέμου, ο οποίος μετέρχεται τα πολιτικά μέσα, καθότι πολιτικά είναι και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, για να επαναλάβουμε την χιλιοειπωμένη ρήση του μεγάλου θεωρητικού του πολέμου Καρλ φον Κλαούζεβιτς ότι ‘Πόλεμος είναι απλώς η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα’. Θα διατυπώσουμε με τη σειρά μας, βάσει του ανωτέρου σκεπτικού, ότι ‘Ανταρτοπόλεμος είναι απλώς η συνέχιση του τελματωμένου πολιτικού αγώνος με άλλα μέσα’.  Δίχως αμφιβολία, ο ανταρτοπόλεμος στην Κύπρο, αποτέλεσε πρότυπο για πάμπολλα αντάρτικα κινήματα. Ο ανταρτοπόλεμος στην Κύπρο είναι συνώνυμος της εθνικοαπελευθερωτικής οργανώσεως , της θρυλικής Ε.Ο.Κ.Α του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή.




Δίκην πληρεστέρας κατανοήσεως, να σημειωθεί εδώ πως το σημείο θεωρείται μια ενότητα η οποία περιλαμβάνει μια έννοια και μια ακουστική εικόνα, αντίστοιχα το σημαινόμενο και το σημαίνον. Το γλωσσικό σημείο δε συνδέει ένα πράγμα μ’ ένα όνομα, αλλά μια έννοια με μια ακουστική εικόνα. Η σημείωση αυτή θα καταστεί ωφέλιμος λίγο παρακάτω, καθώς θα επεξηγούμε την σημασία των εκτιθέμενων προπαγανδιστικών μέσων. Ένα κλασικό μοτό των ψυχολογικών επιχειρήσεων αναφέρει επιγραμματικά: ‘Αιχμαλωτίστε το μυαλό τους και οι καρδιές και οι ψυχές τους θα ακολουθήσουν’. Σε παλαιότερες αναδημοσιεύσεις μας, εστιάσαμε στον ανταρτοπόλεμο στην Κύπρο. Το εξαιρετικό πόνημα που φέρει την υπογραφή του Robert Taber "Θεωρία και Πρακτική του Ανταρτοπολέμου" (Ο "πόλεμος του ψύλλου") των εκδόσεων Κάλβος περιέχονται πολλά και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία που άπτονται της θεωρητικής αναλύσεως του ανταρτοπολέμου. Μπορείτε ν’ ανατρέξετε στους συνδέσμους που ακολουθούν.



Α) ‘Η τελευταία συνέντευξη του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή’

http://maiandrioi.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6.html


Β) ‘Ο Γρίβας μιλάει για τον ανταρτοπόλεμο στην Κύπρο’

http://maiandrioi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6922.html


Γ) Λόγοι του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή

https://www.facebook.com/pages/%CE%9B%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%93%CF%81%CE%AF%CE%B2%CE%B1-%CE%94%CE%B9%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE/284069338365046



Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις διαδραματίζουν μείζονα ρόλο τόσο στην πολιτική μάχη και ακόμα πιο καθοριστικό στο πραγματικό πεδίο της μάχης. Εξ ου και διδάσκονται κατά κόρον σε όλες σχεδόν τις ανώτερες στρατιωτικές ακαδημίες της υφηλίου. Επί της ουσίας, ο ανταρτοπόλεμος είναι ένας υπονομευτικός πόλεμος, ένας πόλεμος φθοράς που σκοπό του έχει την παράλυση του εχθρού μέσω της ψυχολογικής κατάπτωσης που δημιουργείται στις τάξεις του. Τα μέσα για την επίτευξη αυτού του σκοπού πλείστα. Σε πάμπολλες πολεμικές αναμετρήσεις, χρησιμοποιήθηκε απ’ τους Γερμανούς στρατιωτικούς προπαγανδιστές η σεξουαλική υποτροπή, ώστε να υπονομευθεί καταλλήλως το ηθικό του εκάστοτε εχθρού, μέσω προπαγανδιστικών εκστρατειών του τύπου ‘ενώ εσύ πολεμάς, εγώ κάνω σεξ με τη γυναίκα σου’ ή ‘γιατί να πολεμάς, αντί να κάνεις έρωτα’. Αν ανατρέξετε στην ιστορία των πολεμικών αναμετρήσεων, θα διαπιστώσετε πως τέτοιου είδους επιχειρήσεις έλαβαν χώρα στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, όσο και σε πιο σύγχρονες εικονικές αντιπαλότητες, όπως σ’ αυτή μεταξύ των ΗΠΑ και της al-Qaeda.




Ως γνωστόν η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.) υπήρξε η οργάνωση των Ελληνοκυπρίων αγωνιστών που έδρασε κατά την χρονική περίοδο 1955-1959 για την ελευθερία της Κύπρου από την Βρετανική κυριαρχία, την εθνική αυτοδιάθεσή της και την ένωσή της με την μητέρα Ελλάδα. Τότε, οι Βρετανοί χαρακτήρισαν την ΕΟΚΑ ως οργάνωση τρομοκρατική. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις μέρες μας με το νόμιμο εθνικιστικό πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή, όπου το σύστημα πασχίζει, μετερχόμενο πάσης φύσεως άθλια κατασκευάσματα, να το βαφτίσει ‘εγκληματική οργάνωση’, αποσκοπώντας να το ακυρώσει στη συνείδηση του λαού. Ό,τι επιχειρήθηκε και με την Ε.Ο.Κ.Α., όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, οπόταν αμφότεροι Βρετανοί και Τούρκοι (με τους Ισραηλινούς σε θέση αόρατου ‘ουδέτερου’ παρατηρητή) πριόνιζαν το λαϊκό έρεισμα της Ε.Ο.Κ.Α.



Ευθύς αμέσως σας παραθέτουμε ένα σχετικά σπάνιο φωτογραφικό αρχείο, όπου μέσα από τις λεζάντες των εικόνων θα αντιληφθείτε πως διεξάγεται η προπαγάνδα σε όλα τα επίπεδα.

Εικόνα 1: Δημοψήφισμα 1955, με το οποίο αξιώνεται η ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα.






Εικόνα 2: Η παρθενική προκήρυξη της Ε.Ο.Κ.Α.



Εικόνα 3: Προπαγανδιστική αφίσα των Βρετανών όπου επικαλούνται τις δημοκρατικές ευαισθησίες-ελευθερίες, ενώ καλούν σε εγρήγορση εναντίον της ‘τρομοκρατικής’ Ε.Ο.Κ.Α., επιχειρώντας να την υπονομεύσουν στην συνείδηση του κυπριακού λαού και παρουσιάζοντάς την ως μια οργάνωση δολοφόνων αθώων πολιτών. Ό,τι συμβαίνει στις μέρες μας με την Χρυσή Αυγή, όπου το καθεστώς των φαύλων επιχειρεί να την παρουσιάσει ως μια συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου.




Εικόνα 4: Προπαγανδιστική αφίσα των Βρετανών που επιδιώκει να κατατρομοκρατήσει τον κυπριακό λαό, υποδαυλίζοντας ένα αίσθημα ανασφάλειας που προέρχεται από την ‘τρομοκρατική’ δράση της Ε.Ο.Κ.Α., αποσιωπώντας πλήρως τα κίνητρα της δράσεώς της. Οι Βρετανοί εμφανίζονται ως εγγυητές της ‘ασφάλειας και της σταθερότητας’ στην νήσο.


Εικόνα 5: Οι Βρετανοί παρουσιάζουν τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή ως εγκέφαλο-μπαμπούλα ενός ‘παιδομαζώματος’ που απειλεί τις κυπριακές οικογένειες. Ό,τι συμβαίνει στις μέρες μας με την ‘διάπλαση των παίδων’ του πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή, που τόσο τρομάζει τους ερυθρούς προδότες των κονσερβοκουτιών και του άνευ προηγουμένου εγκλήματος του εκριζώματος των παίδων από τις πατρογονικές εστίες τους.



Εικόνα 6: Στην προπαγανδιστική αφίσα των Βρετανών απεικονίζεται μια ελληνίδα μητέρα που σπαράζει από τον χαμό του παιδιού της, εξαιτίας της Ε.Ο.Κ.Α., η οποία εφαρμόζει την σπεσιαλιτέ ‘παιδάκια στο φούρνο με πατάτες’. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας με την δημοκρατική υστερία ότι στις τάξεις του πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή ‘τρώνε ανθρώπους’. Το προδοτικό περιεχόμενο της αφίσας συνυπέγραψαν οι κουκουέδες με την κατάδοση του Στρατηγού Διγενή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας, καθότι ‘αφελώς’ πίστευαν πως ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α., ήτο ‘ιμπεριαλιστικός’.







Εικόνες 7,8,9,10:  Οι Βρετανοί κατακτητές εξέδωσαν προπαγανδιστικές αφίσες, στις οποίες απεικονίζονταν  ‘καταζητούμενοι’ ο Αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α., οι αγωνιστές Γρηγόρης Αυξεντίου και ο Νεόφυτος Σοφοκλέους, παρουσιάζοντάς τους ως υπεύθυνους για την τοποθέτηση βόμβας στην κλίνη του στρατάρχη Sir Harding τον Μάρτιο του 1956, ενώ προσέφεραν χρηματικά ανταλλάγματα ή κάποιου είδους ‘αμνηστία’ σε όσους παρέδιδαν τα όπλα ή τους τροφοδοτούσαν με πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην σύλληψη των μελών της Ε.Ο.Κ.Α. Ό,τι συμβαίνει στις μέρες μας με τους ‘ψευδομάρτυρες’ που συνηγόρησαν στην σκευωρία που στήθηκε σε βάρος της Χρυσής Αυγής.



Εικόνα 11: Προπαγανδιστικό φυλλάδιο της Ε.Ο.Κ.Α., όπου παρομοιάζεται το έπος του ‘55 με εκείνο των αγωνιστών της εθνεγερσίας του ‘21.



Εικόνα 12: Μήνυμα της Ε.Ο.Κ.Α., με ημερομηνία 24 Μαρτίου του 1957 στη Λευκωσία.


 

Εικόνα 13: Μήνυμα της Ε.Ο.Κ.Α., με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου του 1958 στη Λευκωσία.

 



Εικόνα 14:  Μήνυμα του πολιτικού σκέλους Π.Ε.Κ.Α της Ε.Ο.Κ.Α, με ημερομηνία 28 Οκτωβρίου του 1956 στη Λευκωσία.



Εικόνα 15:  Δείγμα της ‘λευκής’ βρετανικής προπαγάνδας εναντίον της Ε.Ο.Κ.Α.



Εικόνα 16: Δείγμα της ‘γκρίζας’ βρετανικής προπαγάνδας εναντίον της Ε.Ο.Κ.Α.




Εικόνα 17:  Δείγμα της ‘μαύρης’ βρετανικής προπαγάνδας εναντίον της Ε.Ο.Κ.Α.




Εικόνα 18: 1ο προβοκατόρικο φυλλάδιο που καλούσε τον κυπριακό λαό να μποϋκοτάρει τα ελληνικά προϊόντα, υπό το πρόσχημα πως τα έσοδα απ’ αυτά διοχετεύονταν στους ‘τρομοκράτες’ της Ε.Ο.Κ.Α.



Εικόνα 19: 2ο προβοκατόρικο φυλλάδιο που καλούσε τους ‘εκπατρισθέντες’ να πράξουν ό,τι και προηγουμένως.




Εικόνα 20: 3ο προβοκατόρικο φυλλάδιο υπογεγραμμένο κι αυτό από μια αγνώστων λοιπών στοιχείων οργάνωση-σφραγίδα που στρεφόταν αποκλειστικά εναντίον της δράσης της Ε.Ο.Κ.Α., θυμίζοντας τις ανόητες προχειρογραμμένες προκηρύξεις των εν Ελλάδι τρομοκρατών που δολοφονούν στο όνομα του μαχητικού αντιφασισμού και της ανιδιοτελούς υπερασπίσεως των δημοκρατικών προνομίων τους που απειλούνται από την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής



Εικόνα 21:  Τουρκικό φυλλάδιο που ανταπαντά στις ‘προκλήσεις’ της Ε.Ο.Κ.Α.



Εικόνα 22: Φυλλάδιο της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (R.A.F.)





Εικόνες 23,24 : Τουρκικά φυλλάδια που καλούν τον κυπριακό λαό, ‘σύσσωμο’ σε ομόψυχη καταδίκη της Ε.Ο.Κ.Α.






Εικόνα 25: Ο ‘τρομοκράτης’ Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής συντάσσει μια ακόμα ‘τρομοκρατική’ προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για επίθεση εναντίον του βρετανικού καπιταλισμού.



Οι Έλληνες της Κύπρου έκαμαν ένα μεγάλο ‘έγκλημα’ που οι επικυρίαρχες δυνάμεις δεν συγχωρούν. Θέλησαν την αυτοδιάθεση της ελληνικής πατρίδος τους και την ένωσή της με την μητέρα Ελλάδα. Ο Αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α., όπως και οι αγωνιστές της ‘διαπομπεύονταν’ ως ‘τρομοκράτες’ και ‘εγκληματίες’. Το ίδιο ‘έγκλημα’ το οποίο έπραξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επειδή απαιτούν να τιμωρηθούν οι πολιτικάντηδες που καταχράστηκαν τον πλούτο του ελληνικού λαού, οδηγώντας τον στην εξαθλίωση και την εθνική υποτέλεια. Όπως εφονεύοντο οι ήρωες της Ε.Ο.Κ.Α., επειδή φύλασσαν τις άλλες Θερμοπύλες της Κύπρου, κατά τον ίδιο τρόπο εφονεύθησαν και οι Γεώργιος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης, επειδή έκαμαν το ‘έγκλημα’ να πιστεύουν πως το σώμα τους, το ‘τομάρι’ τους, δεν έχει καμία αξία ως μια ατομική οντότητα διαχωρισμένη από την Υπεράσπιση της Ιδέας. Τότε και τώρα, κάποιοι άθλιοι κρυμμένοι στο παρασκήνιο των εξελίξεων, βυθισμένοι στο σκότος της ψυχής τους συνωμοτούσαν και συνεχίζουν να συνωμοτούν σε βάρος του Ελληνισμού, τότε έστελναν τους ήρωες στα ικριώματα, σήμερα τους δολοφονούν εν ψυχρώ σε κεντρικές λεωφόρους υπό το σχεδόν αδιάφορο σφύριγμα των αστών. Τότε οι Βρετανοί αποικιοκράτες δημοσίευαν κάποια χειρόγραφα απειλητικά φυλλάδια, σήμερα οι βολεμένοι μικροαστοί κομπάζουν στο διαδίκτυο για τις δολοφονικές ικανότητές τους.



Οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές είναι δυνατότεροι από ποτέ, πιστοί στις επάλξεις του αντάρτικου εθνικιστικού αγώνος και τέτοιοι θα μείνουν για πάντα, μέχρι τον θάνατό τους ο οποίος για τους ίδιους είναι ο θάνατος του αντρειωμένου και τέτοιος θάνατος, θάνατος δεν λογίζεται στους Ριζοσπάστες Εθνικιστές. Εμπρός για το αιώνιο συναπάντημα! Με λύσσα και συνείδηση προχωράμε πάντα μπροστά…



                           ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ…

                                                   ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ