Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

‘ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ’








‘Να μιλάμε ευγενικά, να διαπραγματευόμαστε ήσυχα και να περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι’. Θεόδωρος Ρούζβελτ, 1858-1919.



Η μέθοδος οργάνωσης των πυρήνων τρομοκρατών, ανταρτών, απαλλοτριωτών τραπεζών, μελών μυστικών εταιρειών, συνωμοσιών, δεν είναι άλλη από τις συμπαγείς ‘ομάδες κρούσης’. Όσον αφορά μια οργάνωση, η οποία βαφτίζεται από το σύστημα ‘εγκληματική’ ή ‘τρομοκρατική’ και διώκεται από τον δυσανάλογο, ως προς τις δυνάμεις των επαναστατών, μηχανισμό του κράτους, η πυρηνική δομή της αποτελεί την μοναδική λύση για την επιβίωση των μελών της, αλλά και της ίδιας.



Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) αποτελεί εδώ και δεκαετίες το απόλυτο φόβητρο των Βρετανών. Σκοπίμως βαφτίστηκε τρομοκρατική οργάνωση αντί εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, ώστε να υποβιβαστεί το αγαθό των σκοπών του και να καταδειχτεί ως μια οργάνωση εγκληματιών που υποσκάπτουν την προσπάθεια ‘ειρήνευσης’ στην περιοχή. Εξαρχής ανήγαγε την δράση του σε στρατιωτική αντιπαράθεση. Διέθετε ιεραρχική δομή με ακολουθία εντολών από πάνω προς τα κάτω, απαράβατους κανόνες, εγχειρίδια κατήχησης των εθελοντών, εσωτερικά συμβούλια για την λήψη σημαντικών αποφάσεων και διακριτές διαταγές. Παρά τα όποια μέτρα ασφαλείας είχαν λάβει αμφότεροι η ηγεσία και τα μέλη της οργάνωσης, ο ιεραρχικός μηχανισμός είχε τρωτά σημεία και αυτός είναι ένας εκ των βασικών λόγων που δέχτηκε αρκετά πλήγματα. Στο σύγχρονο πεδίο μάχης, ειδικότερα όταν πρόκειται για αστικό πεδίο μάχης σε αντάρτικο πόλης, τέτοιες δομές είναι ευάλωτες στην διείσδυση επιτήδειων, στην χειραγώγηση από επιβουλείς και φυσικά στους προδότες. Ο IRA και άλλες οργανώσεις, δρώσες σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, προκειμένου να προστατευτούν από πληροφοριοδότες ή δηλώσεις μετανοίας, εξαιτίας των ομολογιών που ενίοτε αποσπούν οι αρχές από τα όπως-όπως συλληφθέντα μέλη ένοπλων οργανώσεων, έπειτα από ασφυκτική πίεση, βασανιστήρια, το δέλεαρ ανταλλαγμάτων. υποσχέσεις για ευνοϊκότερη μεταχείριση αν εκείνοι αποκηρύξουν τις ιδέες και τις πρακτικές τους, μετάλλαξαν την τακτική τους.



Τα συνεχή πλήγματα από το κράτος, συνηγόρησαν ώστε να προχωρήσουν στην συγκρότηση ενός φονξιοναλιστικού δικτύου πυρήνων, φαινομενικά ανεξάρτητοι μεταξύ τους. Η πυρηνική δομή είναι σχεδιασμένη κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να προστατεύσει ολόκληρη την οργάνωση από ενδεχόμενη καταστολή ή διάλυση από το ίδιο το κράτος.



Αν ένας πυρήνας εξαρθρωθεί, ολόκληρη η οργάνωση μπορεί να γλιτώσει, να αποφύγει να τεθεί σε κίνδυνο εξάρθρωσής της. Ο μαχητικός πυρήνας αποτελείται από πέντε έως οκτώ μέλη. Όταν απαρτίζεται από λιγότερα των πέντε, οι μετέχοντες ενδέχεται να εξελιχθούν σε προσωπικότητες που διατάζουν αυταρχικά τους συντρόφους τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί η όποια συνοχή μεταξύ τους. Από την άλλη, όταν εκείνος απαρτίζεται από περισσότερους των οκτώ, κινδυνεύει να διαιρεθεί σε φράξιες κάθε είδους.



Ιδανικά, ο συντονιστής ενός πυρήνα ορίζει τους υφιστάμενούς του σ’ αυτόν. Θα πρόκειται για άτομα που ο ίδιος γνωρίζει άριστα και εμπιστεύεται διαμέσου δεσμών αίματος ή φιλίας, με ιδανικότερη την πρώτη περίπτωση. Οι υφιστάμενοι δεν θα έχουν περαιτέρω γνώση περί την ύπαρξη άλλων πυρήνων, ή την σύνθεση των μελών τους. Εκείνοι δεν θα έχουν άλλη σύνδεση με το υπόλοιπο κομμάτι της οργάνωσης παρεκτός μέσω του συντονιστή του πυρήνα στον οποίον ανήκουν.



Οργανώσεις οι οποίες κατατάσσονται στην διεθνή τρομοκρατία ή σε εθνικής εμβέλειας τρομοκρατικά δίκτυα, εξαιτίας της δράσης των οποίων διακυβεύονται κρατικά συμφέροντα, οι υφιστάμενοι αγωνιούν να γίνουν κοινωνοί της καταγωγής της οργάνωσης στην οποία ανήκουν. Ένας Αμερικάνος υφιστάμενος σε έναν θύλακα τρομοκρατίας διενεργούσε κατασκοπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό της Ε.Σ.Σ.Δ. Τελικώς αποδείχτηκε πως αδίκως συγχεόταν με κάποιον άλλον που διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της ισραηλινής Μοσσάντ. (Οι ομάδες που μετέρχονται τα ίδια ακριβώς μέσα που μετέρχεται το σύστημα, χειραγωγούνται από μυστικές υπηρεσίες, όπως άλλωστε συνέβη στην περίπτωση της 17ης Νοέμβρη, παρά τις αγωνιώδεις κορώνες των ιδίων των ‘φερόμενων’ ως μέλη της, να πείσουν την κοινή γνώμη πως το αστικό κράτος, όντας ‘εχθρός’ τους, τους έχει αδικήσει κατάφορα. Χρησιμοποιούμε τον όρο ‘φερόμενοι’, διότι επί της ουσίας, για τις δεκάδες δολοφονίες και τα εκατοντάδες αδικήματα του ποινικού κώδικα με τα οποία βαρύνονται, ουδείς εξ αυτών έχει λάβει την τιμωρία που προσήκει σε ταύτες περιπτώσεις). Τουναντίον, λαμβάνουν άδειες μετ’ αποδοχών από τα μη κατασχεμένα χρήματα των απαλλοτριώσεων…



Τα μέλη ενός πυρήνα οφείλουν να επιχειρούν, στηριζόμενοι σε μια βάση δεδομένων. Εάν ο υπαρχηγός ενός πυρήνα λάβει την διαταγή να καταστρέψει μια γέφυρα επί παραδείγματι ή να εκτελέσει οιαδήποτε άλλη ενέργεια σαμποτάζ, ενδέχεται να μην γνωρίζει επακριβώς πως την δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό αποτελεί μια ενέργεια αντιπερισπασμού σε μια ληστεία τράπεζας που διενεργείται την ίδια ώρα σε κάποιο άλλο σημείο από άλλους επιχειρούντες.



Στους άρτιους από οργανωτικής άποψης πυρήνες οι υφιστάμενοι δεν συναντιούνται ποτέ μεταξύ τους σε φανερά ή κρυφά σημεία. Η πληροφόρηση μεταφέρεται στον πυρήνα μέσω ενός εντολοδόχου που ονομάζεται ‘εκτελεστικό όργανο’ και τον οποίον τα υπόλοιπα μέλη του πυρήνα δεν πρόκειται ποτέ να δουν ή να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς. Ο εντολοδόχος αφήνει και συλλέγει τα μηνύματα από και προς τον πυρήνα σε μια προσυμφωνημένη τοποθεσία, σε ένα επονομαζόμενο ‘καμμένο γραμματοκιβώτιο’ σε κάποιο άλλο προσυμφωνημένο ‘κινητό μέρος’ για προφανείς λόγους ασφαλείας και αποφυγής παρακολουθήσεων.



Οι επικοινωνίες των συντονιστών των πυρήνων του δικτύου είναι έμμεσες. Κάθε επίπεδο προστατεύεται από τα αρμόδια ‘εκτελεστικά όργανα’. Οι εντολοδόχοι κοινωνούν οδηγίες και διακινούν υλικά μέσω των ‘καμμένων γραμματοκιβωτίων’ στα μέλη, ενώ εκείνοι επιχειρούν πάντοτε κάτω από πλαστές ταυτότητες. Στον κόσμο των ανταρτών τίποτα δεν είναι αληθινό προς στιγμήν, γιατί είναι αληθινό για πάντα!



Από τακτικής άποψης, δεν έχουν όλοι οι πυρήνες τις ίδιες αρμοδιότητες. Ορισμένοι, φυσικά, είναι αμιγώς επιχειρησιακοί, καθώς σχεδιάζουν και εκτελούν τις αποφάσεις της οργάνωσης. Άλλοι πυρήνες είναι επιφορτισμένοι με την δημιουργία και εμπλουτισμό της τράπεζας γνώσεων της οργάνωσης. Κατασκοπεύουν, συλλέγουν πληροφορίες που αφορούν στόχους της οργάνωσης. Άλλοι πυρήνες αποτελούν τους υποστηρικτικούς βραχίονες στις ενέργειες της οργάνωσης. Είναι υπεύθυνοι για τα ‘λεπτά δεδομένα’ της οργάνωσης και να διατηρούν μόνιμα και ασφαλή καταφύγια για τα μέλη της σε μόνιμη βάση αλλά και όταν επίκεινται έφοδοι ή έρευνες των αρχών. Για λόγους ασφαλείας, υποχρεούνται να μην γνωρίζουν τίποτα για την ταυτότητα και τις δραστηριότητες των επιχειρησιακών μελών που προστατεύουν.



Το παράνομο δίκτυο προστατεύεται από τον προπαγανδιστικό πυρήνα της οργάνωσης που ακροβατεί φαινομενικά μεταξύ απόλυτης παρανομίας και διασποράς νόμιμης προπαγάνδας. Τα μέλη του είναι επιφορτισμένοι να συγγράφουν, να προωθούν επαναστατική λογοτεχνία, μα προ πάντων να διασπείρουν πλαστές πληροφορίες για την δημιουργία σύγχυσης στο αντίπαλο στρατόπεδο. Παρά ταύτα, το σημαντικότερο έργο τους είναι η διάδοση της αυθεντικής επαναστατικής προπαγάνδας, ώστε να εμψυχώσουν τους υποστηρικτές, να παραλύουν καίρια την αντίδραση των αντίπαλών τους και να στρατολογούν νέους αγωνιστές.



‘Είναι αιώνιος κανόνας και της ηθικής και της πολιτικής, ότι δεν πρέπει ποτέ να εξωθείς τον εχθρό σου ως την απελπισία’.

Joseph de Maistre



-Κατανοήστε πως ουδείς πρόκειται να σας προσφέρει απλόχερα την ελευθερία σας, δίχως να προσδοκά κάποιο υλικό ή μη αντάλλαγμα από εσάς. Η ελευθερία είναι ένας πολύτιμος θησαυρός, η εθνική ελευθερία, η οποία κατακτιέται με αιματηρούς αγώνες. Ως εκ τούτου πρέπει να κλαπεί βίαια από εκείνους που την αποστερούν στην εθνική κοινότητα.



-Μην πιστεύετε οτιδήποτε, έως ότου αυτό διαψευστεί από επίσημες πηγές. Μην ξεχνάτε τα λόγια του Φρειδερίκου του Β’ του Μέγα της Πρωσσίας: ‘εκείνος ο οποίος υπεραμύνεται των πάντων, ουσιαστικά υπερασπίζεται το τίποτα’.



-Λάβετε υπόψη σας τις προειδοποιήσεις του μαύρου μάγου Άλιστερ Κρόουλι: ‘αυτός που παριστάνει τον φίλο σας μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό παρά ένας ξένος αλλά και ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος έγκειται στις δικές σας ιδιαίτερες συνήθειες ή πάθη’.



-Προτιμήστε απλούς σχεδιασμούς στις κινήσεις σας. Μην ριψοκινδυνεύετε αβίαστα για πράγματα που δεν άπτονται των εγγενών δυνατοτήτων σας. Να εμπιστεύεστε μονάχα ό,τι ελέγχετε εσείς κατ’ απόλυτο τρόπο.



-Ακολουθήστε την σοφία του Σουν-Τζου, έχοντας κατά νου πως: ‘Όταν περικυκλώνεις έναν στρατό, άφηνε πάντα μια διέξοδο. [Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εχθρός θ’ αφεθεί να διαφύγει. Ο σκοπός είναι να τον κάνουμε να πιστέψει ότι υπάρχει κάποια οδός σωτηρίας, ώστε να μην πολεμήσει με το θάρρος που δίνει η απελπισία.] Δεν πρέπει να πιέζεις πολύ έναν απελπισμένο εχθρό’.



-Να είστε βέβαιοι πως όταν σας υποχρεώνουν να πολεμήσετε ολομόναχοι σε χερσαίο έδαφος, ταυτόχρονα αποτελείτε τον πλέον δυσκολοπρόσβλητο στόχο. Η ευφυία σας αποτελεί το κατεξοχήν όπλο το οποίο σας καθιστά αόρατους από όλα τα όπλα.



-Αν έρθει το πλήρωμα του καθήκοντος και πρέπει να πεθάνετε, είναι προτιμότερο να έχετε ένα ορισμένο κοινό.



-Ποτέ μην ξεχνάτε: οι αφελείς είναι καταδικασμένοι να πιστεύουν, οι σκλάβοι να φοβούνται και οι επαναστάτες να μάχονται μέχρις εσχάτων!



Ο Χρυσούς Κανών του Αμοραλιστή



Σε μετωπική ρήξη με ό,τι ανάξιο μας δίδαξε και ό,τι κίβδηλο μας κληροδότησε η γαμημένη κοινωνία της υποκρισίας, της ‘χριστιανικής’ αλληλεγγύης στον πολύχρωμο φυλετικά, στον άχρωμο-άοσμο πολιτικά ‘συνάνθρωπό’ μας, εμείς προτιμήσαμε το άμεσο βίωμα της σχολής του δρόμου. Το ‘χριστιανικό’ ιδεολόγημα που λέει ’ότι δεν πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν θα θέλαμε και εμείς να μας κάνουν οι άλλοι’, το πετάξαμε στον υπόνομο που ανακυκλώνει τα σκατά. Το δίκαιο δεν ορίζεται από την διαφορά σε προτιμήσεις και γούστα. Σε πείσμα όλων αυτών των υποκριτών που μας κατακλύζουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, εμείς ‘πράξαμε συνειδητά αυτό που δεν μπορούν να μας κάνουν οι άλλοι’. Με περισσή αηδία στα σπλάχνα, υμνούμε την αποστροφή μας στον κόσμο της παλιανθρωπιάς, της μιζέριας, της εκπόρνευσης σωμάτων και ψυχών. Κόντρα σε όλους, χτίζουμε το μοναστήρι του εθνικιστικού θελήματος στα συντρίμμια της πανώλης που μαστίζει αυτή την κοινωνία. Μα, πάνω απ’ όλα μισούμε την αστράτευτη, την φιλάνθρωπη ‘ενδιάμεση περιοχή’, όπου όλα είναι γκρίζα επειδή απλώς καταπώς ‘βολεύουν να είναι έτσι’. Μισούμε γιατί μπορούμε να αγαπήσουμε αληθινά. Το μίσος γεννάει την αγάπη. Κόντρα σε όλους, υπάρχουμε, ώστε να άρχουμε! Ωραίος και ένδοξος ο θάνατος στη δημόσια σφαίρα, ενάντια στο ατροφικό είδωλό της για την ανάδυση ενός νέου. Η αδιάφορη κοινωνία θα καταστραφεί, όταν την σπρώξουμε στο γκρεμό ταχύτερα, όταν την φέρουμε αντιμέτωπη με την γύμνια της, όταν κόψουμε βίαια τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει επίκτητα μαζί της, όταν πάψουμε να την τροφοδοτούμε με την δική μας ενέργεια. Ο θάνατος μαρτυράει πολλά για την ίδια τη ζωή. Το σημείο εκκίνησης μπορεί να προδώσει το τελικό σημείο, ποτέ όμως να το προσυπογράψει. Ο θάνατος εξηγεί την ζωή, αγαπάει αυτό που φεύγει διότι εκπληρώνει τον σκοπό του. Άδοξο τέλος συνεπάγεται άδοξη ζωή, όπου δόξα ο σκοπός, η πίστη, η γνώμη, η κρίση, η στράτευση, η πολιτική άποψη. Ο νεκρός επαναστάτης σοκάρει, διότι ταράζει τον αστικό χρόνο, διότι πυρώνει στην αιμάσουσα πληγή τις λαβωμένες συνειδήσεις. Ο ζωντανός επαναστάτης παλεύει ενάντια στην νομοτέλεια. Ο πεζοδρομιακός αγώνας είναι η παντιέρα του ριζοσπάστη αγωνιστή, δη του ριζοσπάστη εθνικιστή.



Σε εναρμόνιση με την θέλησή μας, όπως ορίζεται από τον Σοπενχάουερ, να αγωνιστούμε για την ποιότητα της ζωής, κι όχι απλά για την ποσότητα ή την τιμή των εμπορευμάτων στα ράφια του σούπερ μάρκετ, όπως επιμένουν οι χρεοκοπημένοι μαρξιστές και οι ακροδεξιοί, όντες έωλοι στην ιστορική φορμόλη. Χρέος μας να γκρεμίσουμε, να σπρώξουμε, να ωθήσουμε, να καταστρέψουμε, να λαβώσουμε, να σαρώσουμε, να κινήσουμε συναισθήματα-συμπεριφορές. Να αντικαταστήσουμε την παράλογη σιγουριά των μαθηματικών με την γόνιμη αμφιβολία της ανατρεπτικής λογικής του ριζοσπαστικού εθνικισμού. Να εξαλείψουμε όλους όσοι επιμένουν να αυτοϊκανοποιούνται με την πολιτιστική πτέρυγα μιας απονεκρωμένης ιδεοληψίας και αρνούνται το πραγματικό βίωμα. Να ισοπεδώσουμε ταυτόχρονα τα μαύρα και τα κόκκινα κοράκια που καιροφυλακτούν να σκυλεύσουν το πτώμα κάποιου αφελούς.



                                                       ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ