Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ






Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις

Να μην τις παίρνει ο άνεμος. (Μανόλης Αναγνωστάκης)



Σε έναν μεγάλο βαθμό, στις πολιτικές αναλύσεις μας, επικεντρωθήκαμε στο φαινόμενο της Τρομοκρατίας. Οι λόγοι πολλοί. Η Τρομοκρατία αποτελεί το έδαφος πάνω στο οποίο ριζώνει ο βαθύτερος φόβος των υπηκόων για την ανατροπή της σχέσης εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου. Οιοσδήποτε δεν αντιλαμβάνεται ή χειρόερα αδυνατεί να αντιληφθεί πως οι κοινωνικές σχέσεις περνούν μέσα από αυτό το φίλτρο είτε εθελοτυφλεί είτε υστερεί πολιτικής παιδείας. Ο καθένας από εσάς, μέσα από την επιφανειακή ή βαθύτερη εμπειρία που απεκόμισε από την όποια ενασχόλησή του με τα ‘κοινά’, κάνοντας πολιτική-κάνοντας το πολιτικό καθήκον του, θα έχει διαπιστώσει πως το σύνολο των κομμάτων, των οργανώσεων, των φορέων, των γκρουπούσκουλων που απαρτίζουν την δημόσια σφαίρα πολιτικολογούν άνευ επιχειρημάτων και άνευ ιδεολογικών ερεισμάτων. Το Σύστημα δεν μπορεί παρά να βρίσκει θεσπέσια αυτή την διαμορφωμένη ατμόσφαιρα, άλλωστε το ίδιο την δημιούργησε. Συμπαίκτες στο θεαματικό τσίρκο του δημοσίου βίου, δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να σπεκουλάρουν σε βάρος των αποδεκτών της καθ’ όλα αντιδραστικής ρητορικής τους, αλλά προ πάντων της σπασμωδικής τακτικής τους που περιορίζεται σε αγελαίες ανοργάνωτες ενέργειες μιμητικού χαρακτήρα που προσιδιάζουν σε hooligan και εν γένει αποβαίνουν άκαρπες και σε βάρος των συμφερόντων τους. Ο Ριζοσπαστικός Εθνικισμός δεν είναι πεδίο αστικής κοινωνικοποίησης. Για τους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές, ο Ριζοσπαστικός Εθνικισμός αυτός καθαυτός αποτελεί ένα θανάσιμο πεδίο μάχης, ένα τραχύ πεδίο ασυμβίβαστου αγώνα, ένα αιμάτινο πεδίο προσφοράς στην Εθνικιστική Ιδέα.



-Ο Ριζοσπαστικός Εθνικισμός είναι η Κοιλάδα του Θανάτου.



Για τον λόγο ότι το Σύστημα εξυπηρετείται τα μάλλα από την απουσία μεστού πολιτικού λόγου, αλλά πολύ περισσότερο από την απουσία υπεύθυνης ριζοσπαστικής δραστηριότητας, δεν μας έμεινε άλλο περιθώριο, από γεννέσεώς μας, ώστε να διατρανώσουμε πως είμαστε πολιτικά υποκείμενα, υπεύθυνοι για τα λόγια και τις πράξεις μας. Στην δική μας πολιτική αντίληψη δεν υπάρχει περιθώριο για μια αστική υποκουλτούρα που αρκείται στο να αναμασά τα ούτως ή άλλως χιλιοειπωμένα ή αυτονόητα, τουναντίον αποπειράται να τα ζυμώσει και να τα συνθέσει δημιουργικά, περνώντας από την θεωρία στην πράξη. Επί μακρόν και για λόγους που δεν άπτονται της δημόσιας διοχέτευσής τους, οι τάξεις των Εθνικιστών βρίθουν από πολιτικούς παρίες, μικροαστικούς χαμαιλέοντες και πολιτικές πόρνες που ασέβουν διά της παρασιτικής παρουσίας τους στην Ιδέα. Στον κυκεώνα μαλακίας που μαστίζει την νεοελληνική κοινωνία, επιμένουμε να αντλούμε δύναμη από τα ηρωικά πρότυπά μας, να φτύνουμε κατάμουτρα τους προσκυνημένους, γράφουμε στ’ αρχίδια μας την ‘κοινή γνώμη’ που αν μη τι άλλο αρέσκεται να υποτάσσεται όπως η αρκούδα στον ρυθμό που της δίνει το ντέφι.



-Ο Ριζοσπαστικός Εθνικισμός ΔΕΝ παίρνει διαταγές από ανεπρόκοπους. Τουναντίον, δίνει τις διαταγές στους πιστούς!



Το ρητό των Λατίνων ‘Verba volant, scripta manent’ όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ‘τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν’ αποτελεί συνθήκη αγώνα. Δεν παίρνουμε κουβέντα πίσω από όσα έχουμε διατυπώσει και πολύ περισσότερο δεν μετανοιώνουμε για τις πράξεις μας. Το θλιβερό φαινόμενο που πολλάκις παρατηρείται στις τάξεις των Εθνικιστών, ορισμένοι άγουροι ή μαλθακοί να θρηνωδούν ως ‘άλλοι παρασυρμένοι στην πορνεία’ δεν γίνεται ανεκτό στην οργάνωσή μας. Τέτοιες δειλές οντότητες δεν έχουν θέση παρά στο πιο ψηλό ικρίωμα. Στην καρδιά μας, περίοπτη θέση έχουν οι γενναίοι ανιδιοτελείς αγωνιστές, οι ριψοκίνδυνοι μαχητές και οι ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι στην επαναστατική υπόθεση.



Οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, όπως πολλάκις έχουμε διατυπώσει στα κείμενά μας, δεν αναζητούμε αγελαίους οπαδούς, επιμελητές, τιμητές ή κοσμήτορες εθνικής ορθοδοξίας. Ακόμα και ένας Νίτσε θα αφιονιζόταν αν ερχόταν αντιμέτωπος με την τεστοστερονούχα μάζα χρήσιμων ηλιθίων οι οποίοι στοιβάζονται στις αμαξοστοιχίες του εθνικού δια-συρμού. Διόλου άδικα αποφάνθηκε ‘Τί; Ψάχνεις; Θέλεις να πολλαπλασιαστείς επί δέκα, επί εκατό; Ψάχνεις για οπαδούς; Ψάξε για μηδενικά!’ Συνεπείς στον εναρκτήριο λόγο του Αναγνωστάκη, τα λόγια μας θέλουμε να καρφώνονται βαθιά στην ψυχή των αγωνιστών της Εθνικιστικής Ιδέας και ακόμα βαθύτερα στο φέρετρο της καπηλικής εθνικοφροσύνης.



-Ο Ριζοσπαστικός Εθνικισμός με δύναμη ψυχής χτίζει άπαρτα από τον εχθρό κάστρα μέσα από μεγάλους αγώνες και με ψυχρό υπολογισμό γκρεμίζει τα γιοφύρια που τον συνδέουν με τον παλιό κόσμο. Ο Ριζοσπαστικός Εθνικισμός δεν είναι μια νέα πολιτική τάση που μένει στην θεραπεία της παιδικής ασθένειας που μαστίζει την ακροδεξιά. Ο Ριζοσπαστικός Εθνικισμός αποτελεί την διαλεκτική της έμπρακτης ποίησης της επανάστασης. Όντας εκπεφρασμένη σε δημιουργική ρήξη με τον παλιό κόσμο αποφέρει την πολυπόθητη ψυχική ανάταση στο ενεργό υποκείμενο της ιδεολογίας.



Θεωρούμε βέβαιον πως τα λόγια μας θα πικράνουν εκείνους που ‘έχουν την μύγα’, ωστόσο από θέση πολιτικής ευθύτητας έχουμε επιλέξει τον δύσκολο για την συντριπτική πλειοψηφία δρόμο, να μην είμαστε ‘αρεστοί’ στους πολλούς, δηλαδή υποκριτές απέναντι στην μάζα. Αυτός, εξάλλου, είναι ο σκοπός μας. Ό,τι μας χαρακτηρίζει σ’ αυτή την γαμημένη κοινωνία είναι η απέχθειά μας στην αστική υποκρισία.



Τα πολιτικά καλέσματα, αν μπορούμε να το ορίσουμε κατ’ αυτό τον τρόπο, επί του συνόλου ακολούθησαν την πεπατημένη οδό της πολιτικής εκπόρνευσης. Η καινοτομία έλαμψε διά της πομπώδους απουσίας της. Στην μεταπολιτευτική παράδοση του-ελλαδικού και όχι Ελληνικού-Εθνικισμού, μπορούμε να αναγνωρίσουμε την μήτρα της Χρυσής Αυγής που εξέθρεψε μεταξύ άλλων λαμπρούς αγωνιστές. Πέραν αυτής, τα φαινόμενα ήσαν απατηλά, αλλά και επαίσχυντα. Τι μπορεί να πει κανείς για κομματίδια και αποκόμματα που συνέπραξαν με την παράταξη της προδοσίας, την Νέα Δημοκρατία πέραν ότι μετάλλαξαν το εκλογικό σώμα από συντηρητικό σε νεοφιλελεύθερο και υπό προϋποθέσεις από συντηρητικό σε πατριωτικό ή εθνικιστικό.



Θεωρούμε ντροπιαστικό για την Ιδέα, ο πολιτικός αυτός ‘χώρος’ να μην έχει να επιδείξει στο ενεργητικό του παρά ελάχιστες εξαιρέσεις πολιτικών υποκειμένων που ν’ αγωνίστηκαν και να υπέστησαν πολιτικές διώξεις περισσότερο επί προσωπικού, λιγότερο στο όνομα κάποιας εθνικιστικής ή εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης. Ολωσδιόλου τυχαία, γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα όσον αφορά την αηδιαστική διαδρομή του εκμεταλλευτικού και εθνοπροδοτικού μορφώματος που ονομάζεται ακροδεξιά στην πατρίδα μας. Θα περιοριστούμε στην κατάδειξη των ιστορικών πεπραγμένων της, καθότι έθεσαν τον Εθνικισμό στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, κατέστησαν το φύσει μαχητικό κίνημα ωσάν είναι ο Εθνικισμός, το πλέον πρόσφορο έδαφος εμπορευματοποίησης, γραφειοκρατικής αντίληψης υπαλληλίστικου καιροσκοπισμού.



-Ως Ριζοσπάστες Εθνικιστές προτάσσουμε τις δικές μας μορφές αγώνα στην κοινωνική δεξαμενή των Εθνικιστών και των Εθνικοσοσιαλιστών, μέσα από τις δομές που θέσαμε, μέσα από την ριζοσπαστική παράδοση που χτίζουμε καθημερινά. Ουδείς θα μπορούσε να διανοηθεί μια δράκα αγωνιστών ν’ αποτελεί τον αμείλικτο εχθρό Κράτους και Παρακράτους.



Σε όσους χαιρέκακους βιάζονται να μας σταυρώσουν πριν την ώρα μας, ευκαιρία δοθείσης θα διασαφηνίσουμε από αυτό το βήμα πως οι διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής αποτελούν την αρχή του τούνελ των διώξεων σε βάρος των Εθνικιστών και όχι το τέλος του. Ο καιρός έχει γυρίσματα και θα συνιστούσαμε στους κατήγορούς μας να περιορίσουν την βλακώδη κριτική τους στην οργάνωσή μας.



Ως πολιτικοί στρατιώτες που γνωρίζουμε το καθήκον μας, ως κρίσιμοι άνθρωποι, ως ακέραια πολιτικά υποκείμενα ιδεών, ως ανιδιοτελείς αγωνιστές, μαχόμαστε την αναζωπύρωση της εθνικιστικής φλόγας στην καρδιά των συναγωνιστών μας. Οι παλαιότεροι στις πολύμορφες μάχες που έδωσαν, επώνυμοι-ανώνυμοι εθνικοί αγωνιστές, η μνεία των οποίων υπολείπεται του κλέους που τους συνοδεύει ως γονιμοποιός κατάρα, θυμούνται με νοσταλγία την νιότη των αυθόρμητων ζυμώσεων εξαιτίας των πολιτικών ταραχών των περασμένων δεκαετιών. Από τα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι την περίφημη ‘αλλαγή’ του πορνόγερου πατέρα του φυτευτή γλάστρας, από τα χρόνια των γεμάτο παλμό συλλαλητηρίων για την Μακεδονία μέχρι τα περίφημα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1995, από τον μεγάλο διωγμό του 1998 και τις ημέρες ροβεσπιερικής τρομοκρατίας που ακολούθησαν κατά του Εθνικιστικού Κινήματος μέχρι σήμερα. Αναφερθήκαμε σκόπιμα σε γεγονότα σταθμούς που στιγμάτισαν το Εθνικιστικό Κίνημα, ως αυτό που στην πραγματικότητα οφείλει να είναι, δηλαδή Κίνημα. Παραλείψαμε σκόπιμα να αναφερθούμε σε προεκλογικές-εκλογικές-μετεκλογικές συνεργασίες φορέων και φημολογίες περί υποσχέσεων απόδοσης αξιωμάτων και χρημάτων. Με τα κουτσομπολιά της ακροδεξιάς ψωροκώσταινας ας ασχοληθεί ο επαγγελματίας ακαμάτης, ο Δημητράκης ο Ψαρράς του Ιού και η αριστερίστικη κουστωδία του.



-Οι πολιτικάντηδες με τους πολιτικάνηδες και οι Ριζοσπάστες με τους Εθνικιστές. Όλα τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι αγέννητοι, οι νεκροί. Οι ζωντανοί υποχρεούνται να παλέψουν μέχρις εσχάτων. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο…



ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΡΙΞΩ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ!