Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

'ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ'







ΕΡΥΘΡΟΤΕΡΑΣ, Νο1: ΙΩΣΗΦ Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ

Το κυνικό 'Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι μια τραγωδία, ενώ η εξόντωση εκατομμυρίων είναι στατιστική', σε συνδυασμό με το επίσης γνωστό 'Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε', δεν αναιρούν σε καμία των περιπτώσεων το 'Εμείς οι κομμουνιστές δεν είμαστε κοινοί άνθρωποι. Είμαστε φτιαγμένοι από άλλη πάστα', όπως φέρεται να ειπώθηκε από τον Ιωσήφ Στάλιν στον επικήδειο του Μεφιστοφελή Βλαντιμίρ Λένιν. Μετέπειτα, ένα αγγείο του εγκεφάλου του δικτάτορα διαρρηγνύεται, επιτρέποντας στο αίμα να διαφύγει στο εσωτερικό του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία. Η ανεξέλεγκτη υπέρταση αποτελεί πολύ συχνά το αίτιο αυτής της κατάστασης. Ο Σιδερένιος Άνδρας έπασχε από άγχος. Ο Ιωσήφ Στάλιν ψόφησε στις 5 Μαρτίου του 1953, εξαιτίας εγκεφαλικής αιμορραγίας. Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή όσον αφορά την αιτία θανάτου του. Ορισμένοι κάνουν λόγο πως ο επικεφαλής της KGB Lavrenti Beria ευθύνεται για την δηλητηρίαση του δικτάτορα. Ο ίδιος, συνήθιζε να τον αποκαλεί περιπαιχτικά 'Χίμλερ'. Ήταν συμπατριώτης του, ωστόσο δεν γλίτωσε, φαινομενικά, έως αποδείξεως του εναντίου, από τις εκκαθαρίσεις της απο-σταλινοποίησης. Φέρεται να εκτελέστηκε, ωστόσο υπάρχει η βάσιμη αμφιβολία ότι αυτό αποτέλεσε ένα ανταλλακτικό τρικ μεταξύ του ιδίου και του Νικίτα Χρουστσόφ. Ως είθισται, οι μυστικές υπηρεσίες 'εξαφανίζουν' τους πράκτορες τους με συνοπτικές διαδικασίες, άλλοτε χορηγώντας τους νέα στοιχεία ταυτότητας που επιφέρουν μια ολόκληρη ζωή παραμονής στην ανωνυμία, άλλοτε ένα νέο πρόσωπο μέσω μυστικών πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων.


Σε κάθε περίπτωση, η κηδεία του Στάλιν που βαρύνεται με την εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων στα Σοβιέτ, ως εκ θαύματος πλαισιώθηκε από τόσο πολύ κόσμο, φτάνοντας έως σημείου αρκετοί να ποδοπατηθούν μέχρι θανάτου στο χάος που επικράτησε. Το 'σκήνωμα' του Στάλιν ταριχεύθηκε και τοποθετήθηκε αρχικά δίπλα σ' εκείνο του 'συντρόφου' Βλαντιμίρ Λένιν. Το πτώμα του Στάλιν αρχικά τοποθετήθηκε στο Μαυσωλείο του Λένιν, κοντά στο διατηρημένο σώμα του νεκρού ηγέτη των Μπολσεβίκων. Ωστόσο αφαιρέθηκε από εκεί και θάφτηκε στη Νεκρόπολη του Τείχους του Κρεμλίνου, δίπλα στα κόκκινα τείχη, στις 31 Οκτωβρίου του 1961, κατόπιν εντολής του 'μεγάλου' Νικίτα Χρουστσόφ, στο πλαίσιο της ευρύτερης εκστρατείας απο-σταλινοποίησης που επιχείρησε η Μόσχα, έπειτα απ' το ιστορικό 20ο Συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Σε αντίθεση με την ιστορικά ανεπανάληπτη 'Μεγάλη Τρομοκρατία', σήμερα το Κρεμλίνο απαιτεί ν' αποσυναρμολογηθεί το γιγάντιο μπαούλο με τα χρώματα της Louis Vuitton που έχει εγκατασταθεί στην Κόκκινη Πλατεία. Από τις εκατόμβες νεκρών στα χρώματα της Vuitton και τους γαστρονομικούς παφλασμούς των McDonald's, απέχουμε αρκετά... Έτσι δεν είναι 'σύντροφοι';

ΕΡΥΘΡΟΤΕΡΑΣ, Νο2: ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑ

Άλλο ένα ιερό ερυθροτέρας ψόφησε στις 9 Οκτωβρίου 1967 από τις Βολιβιανές δυνάμεις. Ο Κουβανός Τσε Γκεβάρα, μας άφησε κάποια 'ημερολόγια μοτοσυκλέτας' ως 'αντιεμπορευματική' παρακαταθήκη για να τον θυμόμαστε στα μπλουζάκια και στις κούπες του καφέ σ' ολόκληρο τον κόσμο. Οι Βολιβιανές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συλλάβει τον τραυματισμένο Τσε Γκεβάρα. Με την συνδρομή της CIA, η αρχή του τέλους του Κόκκινου αντάρτη είχε ήδη μπει στην τελική ευθεία. Είναι 9η Οκτωβρίου 1967, μεσημέρι. Οι στρατιώτες ρίχνουν κλήρο μεταξύ τους για το ποιος θα εκτελέσει τον Τσε Γκεβάρα. Ο λοχίας Χάιμε Τεράν τραβάει το μικρότερο καλαμάκι, μπαίνει μέσα στο σχολείο για να πυροβολήσει τον Γκεβάρα. Αντικρίζοντας τον τραυματισμένο επαναστάτη, τρομοκρατείται, τρέχει πανικόβλητος έξω από την τάξη. Οι ανώτεροί του τον ξαναστέλνουν μέσα στην τάξη. Ο Τεράν, χωρίς να κοιτάζει, πυροβολεί με ένα Μ2 Carbine τον Κομαντάντε στο στήθος, στα χέρια και τα πόδια. Μία και δέκα το μεσημέρι ο Τσε έπεσε νεκρός. Ακρωτηρίασαν δε τα χέρια του, ώστε να καταστεί πολύ δυσχερής η αναγνώρισή του. Η τοποθεσία όπου βρίσκεται το σώμα του παρέμεινε μυστήριο για παραπάνω από 30 χρόνια, έως ότου η κυβέρνηση της Βολιβίας το ανακάλυψε σε μια βουνοπλαγιά κοντά στην επαρχία Vallegrande. Σήμερα αποτελεί εμπορικό και μη επίκεντρο για τους λάτρεις του Τσε. Οι ημεδαποί Γκεβαρίστας είναι του κώλου τα εννιάμερα...

ΕΡΥΘΡΟΤΕΡΑΣ, Νο3: ΠΟΛ ΠΟΤ

Τελευταίο επί της παρούσης, αλλά σίγουρα όχι το τελευταίο από τα ερυθρά τέρατα που συνεχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο μας. Ο Πολ Ποτ. Καμποτζιανός μακελάρης, ηγέτης των Ερυθρών Χμερ, υπεύθυνος για τον θάνατο 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν τα πήγε και τόσο άσχημα! Οι δραστηριότητές του αφορούν την εξόντωση του 20% του πληθυσμού της Καμπότζης. Η παρανοϊκή φυσιογνωμία και η αντίστοιχη δραστηριότητά του ενέπνευσαν την βραβευμένη κινηματογραφική παραγωγή 'The Killing Fields'. Ο Πολ Ποτ ψόφησε σε ηλικία 73 ετών, στις 5 Απριλίου του 1998, εξαιτίας πολύχρονης περιπέτειας με την υγεία του. Παράγοντες όπως το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, αλλά και οι μαζικοί βασανισμοί και οι εκτελέσεις υπόπτων προδοσίας (αντιφρονούντες) συνετέλεσαν, σε μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία, με νεκρούς που έφτασαν στο 20% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή γύρω στα 2 εκατομμύρια Καμποτζιανών. Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας εκείνη την εποχή.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν να συλλάβουν τον Πολ Ποτ, να τον παραπέμψουν σε δίκη με την κατηγορία εγκλημάτων πολέμου. Όλως παραδόξως, βάσει πολλών διαφορετικών μαρτυριών, ο Πολ Ποτ, λέγεται πως ήταν ένας ιδιαίτερα συμπαθητικός τύπος! Το σατανικό σχέδιο του Πολ Ποτ ήταν να αυξήσει τον πληθυσμό της χώρας από τα 8 στα 20 εκατομμύρια μέσα στην επόμενη δεκαετία και ο τρόπος προκειμένου να επιτευχθεί αυτό ήταν σαφής: εξαναγκαστικοί γάμοι κοριτσιών 15-23 ετών με πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη της κυβέρνησής του. Τέτοια ήταν η αφοσίωση του ηγέτη των Χμερ στο σχέδιό του, ώστε οι διαταγές του ήταν κατηγορηματικές: οι στρατιώτες που επέβλεπαν τον 'κόκκινο γάμο' (noces rouge), ήταν επιφορτισμένοι με το καθήκον και της 'ένωσης' που θα επακολουθούσε. Αν η νύφη αρνιόταν να κάνει σεξ με τον άντρα που της είχε επιβληθεί, ένας στρατιώτης τη σημάδευε με το πολυβόλο του στο κεφάλι ώσπου εκείνη να δεχθεί. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, η σεξουαλική ολοκλήρωση του γάμου γινόταν μόνο με την παρουσία, έξω από το δωμάτιο του ζευγαριού, μαυροντυμένων στρατιωτών.

ΥΓ: Όποιος γνωρίζει περί την ύπαρξη ανάλογων, ακόμα πιο τρομακτικών ερυθροτεράτων σφύρας και δρεπανιού γωνία, ας στείλει ματωμένα ντοκουμέντα inbox!