Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

'ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ', ΜΕΡΟΣ 7ο








Στις προηγούμενες θεματικές ενότητες προσεγγίσαμε, αναλύσαμε, προσεγγίσαμε, περιγράψαμε την στρατηγική της τρομοκρατίας, την ίδια την φύση του αντάρτικου, τις συνέπειές του, την σχέση του με την κοινωνία και τι μεθόδους δύναται να μετέλθει ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας ενός λαού που στενάζει κάτω από την μπότα του εκάστοτε δυνάστη. Μηνύματα ελπίδας έρχονται απ' την Ουκρανία που δείχνει τον δρόμο της ελευθερίας, με τον λαό της να στρέφεται στον Εθνικισμό. Η Ουκρανία βρίσκεται σε αναγεννησιακή τροχιά. Η Ουκρανία της ασυδοσίας, της διαφθοράς ηθών λατινικού τύπου, του χρηματισμού των κρατικών αξιωματούχων, η χώρα-γιάφκα ατιμωρησίας των ειδεχθών εγκλημάτων που διεπράχθησαν σε άλλες χώρες, αποτελούν παρελθόν. Στην Ουκρανία οι άνθρωποι εξεγέρθηκαν εναντίον της υποτίμησης της ίδια της ζωής τους. Σε πλήρη αντίθεση με ό,τι παράλογο συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα, όπου τα γλέντια, οι χοροί και η νεοελληνική μοιρολατρία καλά κρατούν, μάλιστα εν μέσω 'πενίας', όπου τα παραθυράκια ενσωμάτωσης ολοένα ανοίγουν σε όλους όσοι επιθυμούν να στελεχώσουν τις έσχατες γραμμές αμύνης του συστήματος, στην Ουκρανία όπου τα ανθρώπινα πάθη σιγοκαίνε. Το κοινωνικό καζάνι ξεχείλισε από οργή και οι άνθρωποι αναζητούν μια νέα προοπτική. Στην κρίση τα άκρα οξύνονται, γίνονται πόλοι επίθεσης. Κανείς δεν μπορεί να μετέλθει οιουδήποτε επιχειρήματος περί ουδετερότητας, αδιαφορίας. Άπαντες γινόμαστε παίκτες, άλλοτε συμπαίκτες και άλλοτε ορκισμένοι εχθροί. Ή είναι κανείς συνοδοιπόρος του συστήματος των κλακαδόρων ή είναι εχθρός του. Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στην πράξη. Πλέον απαιτούνται πράξεις. Άλλα λόγια δεν ωφελούν κανέναν, διότι δεν υπηρετούν κανένα σκοπό. Οι πράξεις μπορούν να βροντοφωνάξουν, να εμβαθύνουν στο μήνυμα, να διαδώσουν το μήνυμα.



Την Ουκρανία, ως επί τω πλείστον, την γνωρίζουμε εξαιτίας της διαδεδομένης πορνείας, παρά για οτιδήποτε άλλο αξιώνει το αριστοτελικό 'εύ ζην'. Την αποικιακή εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων στον χώρο της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου κατά την περίοδο του 8ου, του 7ου και του 6ου αιώνα π.Χ, η συντριπτική πλειοψηφία την αγνοεί. Στη λειψή συνείδηση των αγελαίων συν-όντων, η Ουκρανία είναι συνώνυμη του αλκοολισμού, της διαφθοράς, του εγκλήματος. Πόσοι γνωρίζουν την αρχαία Χερσώνα, την Σεβαστούπολη-την πρωτεύουσα της Κριμαίας (ή Ταυρίδα στην κλασσική αρχαιότητα) την Συμφερόπολη (την 'πόλη της χρησιμότητας', στην ίδια γεωγραφική περιοχή με την Σκυθική Νεάπολη) για την οποία ο ιστορικός Ηρόδοτος αναφέρει πως ο Ηρακλής την όργωσε χρησιμοποιώντας ως όχημά του έναν γιγαντιαίο Ταύρο, την Οδησσό-την 4η μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, μια πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνισμού, αφού εκεί συστάθηκε η Φιλική Εταιρεία; Πόσοι γνωρίζουν την Γιάλτα της Ουκρανίας, μεταξύ 4 και 11 Φεβρουαρίου του 1945 πραγματοποιήθηκε η περίφημη ομώνυμη συνδιάσκεψη μεταξύ Αγγλίας (εκπροσωπούμενη απ' τον Τσώρτσιλ), Ηνωμένων Πολιτειών (εκπροσωπούμενη από τον Ρούσβελτ) και της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ (εκπροσωπούμενη από τον Στάλιν) για το μοίρασμα της επιρροής τους στην μεταπολεμική-προς ανοικοδόμηση-Ευρώπη. Πόσοι γνωρίζουν την πόλη Ευπατόρια της Κριμαίας, το όνομα της οποίας προέρχεται από το αρχαίο βότανο 'Αγριμόνια η ευπατόρια' ή αλλιώς 'αγριμαία';



Οι Ουκρανοί εξεγερμένοι δεν διαθέτουν όπλα τελευταίας τεχνολογίας για να αντισταθούν στις δυνάμεις καταστολής και στα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών που βάλουν αδιακρίτως εναντίον τους, θυμίζοντας τα ημέτερα γεγονότα του Πολυτεχνείου, όπου οι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές έριχναν στο ψαχνό κατά των Ελλήνων που κινούνταν ατυχώς στους δρόμους πέριξ του κέντρου των Αθηνών. Οι Ουκρανοί διαθέτουν μολότοφ, μα πάνω απ' όλα ψυχή. Αυτός είναι ένας ασύμμετρος πόλεμος. Μολονότι τα παραδοσιακά όπλα του τρομοκράτη ήταν, όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει, το στιλέτο και το πιστόλι. Έκτοτε, στην αποθήκη οπλισμού εντάχθηκαν πολλά άλλα.



Η βόμβα ως πολεμικό μέσο χρησιμοποιήθηκε στους Ναπολεόντειους χρόνους του coup d'état. Τον 19ο αιώνα υιοθετήθηκε και από τους αναρχικούς. Στο Σικάγο του 1886, η Εργατική Πρωτομαγιά βάφτηκε με αίμα εργατών, εξαιτίας της βόμβας που ρίχτηκε κατά των δυνάμεων της αστυνομίας. Η προτυπική βόμβα είναι αυτή που κατασκευάζεται πριν την τοποθέτησή της στον στόχο. Η πρώτη έκρηξη είναι η προειδοποιητική (οδηγός), ώστε να απομακρύνει τα κατατρομαγμένα πλήθη απ' τον τόπο της έκρηξης, ενώ η δεύτερη ή ακόμα και η τρίτη έκρηξη που ακολουθούν αποτελούν την/τις κύρια/ες και καταστρεπτική/ες. Στην καταστροφή οιουδήποτε κτηρίου ή κλειστού χώρου, πολλάκις οι τρομοκράτες φροντίζουν να εκμεταλλευτούν την ύπαρξη φυσικού αερίου. Η διαρροή φυσικού αερίου περιέχει έναν ενσωματωμένο, καταπώς μπορούμε να το πούμε, χρονοδιακόπτη, έως ότου διαχυθεί και γίνει ένα με τον κορεσμένο αέρα (αέρας με σχετική υγρασία 100% θεωρείται κορεσμένος) και ένα τέτοιο ενσωματωμένο σύστημα ανάφλεξης είναι η καθοδηγητική λυχνία για κάθε συσκευή αερίου (π.χ η συσκευή γκαζιού της κουζίνας). Ένα άκρως επικίνδυνο μέσο, τόσο για τον κατασκευαστή του όσο και για τον παραλήπτη του είναι η επιστολή-βόμβα ή το γνωστό δέμα-βόμβα. Στα τέλη του 19ου αιώνα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. Το κλασσικό δέμα-βόμβα είναι ένα 'εσωτερικά κούφιο' δερματόδετο βιβλίο, πολυσέλιδο κατά προτίμηση, το οποίο έχει χαραχθεί με ειδικό κοπίδι χαρτιού, ούτως ώστε στο κενό που υπάρχει να τοποθετούνται τα εκρηκτικά ή όσα θέλουμε να αποκρύψουμε. Αυτό ισχύει και για την απλή μεταφορά υλών και παράνομων υλικών.


Ο μηχανισμός σύνδεσής τους (πυροκροτητής) μπορεί να είναι οτιδήποτε, από έλασμα έως την κλασσική ποντικοπαγίδα με το ελατήριο που προκαλεί την ανάφλεξη του εμπρηστικού μείγματος. Η πρώτη κινητή βόμβα-όχημα χρησιμοποιήθηκε το 1920. Ο Mario Buda, ένας Ιταλός αναρχικός, ήταν αυτός που την δοκίμασε πρώτος. Παρκάρισε μια άμαξα φορτωμένη με κλεμμένο δυναμίτη και θραύσματα σιδήρου (το λεγόμενο scrap) στη Wall-Street στη Νέα Υόρκη. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν 30 νεκροί. 50 χρόνια μετά (1970) 4 Αμερικανοί φοιτητές ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο με φτηνά εμπορεύσιμα υλικά, με την χρήση νιτρικής αμμωνίας, την οποία είχαν εμποτίσει με πετρέλαιο (ANFO). Σήμερα είναι δυνατή η μεταφορά τέτοιας ποσότητας εκρηκτικής ύλης του μεγέθους ενός βομβαρδιστικού B-24 του Β' Π.Π. Αν και εφόσον το όχημα είναι μεγέθους ημι-ρυμουλκούμενου φορτηγού, αυτό μπορεί να μεταφέρει έως και 60 τόνους TNT. Το όχημα μπορεί να είναι μια βάρκα ή ένα πλοίο. 12 Οκτωβρίου του 2000, μια βάρκα γεμάτη εκρηκτικά προκάλεσε τεράστια ζημιά σε διερχόμενο αμερικανικό πολεμικό σκάφος.

Η 11η Σεπτεμβρίου εγκαινίασε την νέα εποχή της τρομοκρατίας. Αυτής με την χρήση αεροσκάφους φορτωμένου με εκρηκτικές ύλες για την επίθεση κατά διακριτού στόχου. Όταν η ταχύτητα του κινούμενου μέσου διπλασιάζεται, η κινητική ενέργειά του τετραπλασιάζεται, ενώ αν τριπλασιαστεί, η ενέργειά του εννεαπλασιάζεται. Στις 22 Φεβρουαρίου του 1974, ο Samuel Byck κατέλαβε ένα αεροσκάφος και αποπειράθηκε να καταπέσει στον Λευκό Οίκο των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Richard Nixon. Ο Timothy McVeigh κρίθηκε ένοχος και θανατώθηκε με δηλητηριώδη ένεση, εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του κτηρίου Alfred P. Murrah της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, στην περιοχή Oklahoma City, το 1995. Τα παραδείγματα ανδρών και γυναικών που προέβησαν σε μεγαλειώδη χτυπήματα κατά του Σιωνιστή εχθρού είναι αμέτρητα.



Ο Ριζοσπάστης Εθνικιστής είναι οξύνους, διακατέχεται από πρωτόγονο ένστικτο επιβίωσης. Η ζωή του χρονολογείται συναρτήσει ευδόκιμης υπηρεσίας στο Έθνος του. 'Επί 100 κομμουνιστών οι 40 είναι αγύρτες οι 59 αφελείς και ΕΝΑΣ πραγματικός μπολσεβίκος', είχε πει ο Βλαντιμίρ Λένιν. Ο Ριζοσπάστης Εθνικιστής πρέπει να γράψει την δική του σελίδα ιστορίας. Άλλωστε, αυτή είναι η βαθύτερη αποστολή του...



...συνεχίζεται!