Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο 'ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ










Η δράκα του-αμετροεπούς κατά κάποιους και συνεπούς επαναστάτη κατά κάποιους άλλους-Νίκου Μαζιώτη 'Επαναστατικός Αγώνας' επανεμφανίστηκε απ' τις επιχειρησιακές στάχτες της στο πλαίσιο της γενικότερης παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Δεν χρειάζεται ν' αναφέρουμε τις προσωπικές σχέσεις του Μαζιώτη με τον υιό γνωστού δημοκράτη πολιτικού, καθώς αυτά είναι γνωστά σ' όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Αυτή τη φορά αραδιάζοντας τις αμπελοφιλοφίες τους μέσα από μία 27σέλιδη προκήρυξη που αναρτήθηκε (που αλλού;) στον παρακρατικό ιστότοπο indymedia athens του αλβανοεβραίου πατερούλη τους George Soros, μια μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα. Ο 'Επαναστατικός Αγώνας' ανέλαβε την ευθύνη της τρομοκρατικής παπάτζας στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου του 2014, εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην προκήρυξη. Ο Μαζιώτης ξέχασε να μας πει σε ποιούς ανήκει η Τράπεζα της Ελλάδας. Οι Rothschild συμμετείχαν σε κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) το 1841. Σήμερα είναι ιδιοκτήτες της Τράπεζας της Ελλάδας κατά 94%. Τους Rothschild 'χτύπησε' ο Μαζιώτης και το παρεάκι του. Τα χρήματα της αποζημίωσης οι Rothschild θα τα πάρουν με το παραπάνω απ' το ελλαδικό κράτος που πληρώνει μέσω της αβάσταχτης φορολογίας ο ελληνικός λαός, 'υπέρ' του οποίου αγωνίζεται ο 'Ε.Α'.
Όπως γράψαμε σε πρόσφατη ανάληψη ευθύνης μας, ο Ααρών Αβουρί ή Σημίτης αξίωσε και έλαβε αποζημιώσεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις 'αντιεξουσιαστών' που έγιναν στο γραφείο του, ύψους χιλιάδων ευρώ για ζημιές λίγων δεκάδων ευρώ. Αυτές είναι οι 'επαναστατικές' ενέργειες των συνοδοιπόρων τους...ν' αποζημιώνουν τ' αφεντικά τους για το ακαταδίωκτο που τους παρέχουν. Το έχουμε ξαναπεί. Η τρομοκρατία είναι μια δημοκρατική-μεταπολιτευτική μπίζνα και τίποτα άλλο. Τα ταμεία των τρομοκρατικών οργανώσεων, ανεξαρτήτως των εικονικών συλλήψεων, δεν αδειάζουν ποτέ, καθότι οι δικαστικές αρχές ουδέποτε προχώρησαν σε δημεύσεις των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασμένων για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του δημοσίου.




Τα μέλη της οργάνωσης 'Επαναστατικός Αγώνας' διακατεχόμενοι από ναρκισισμό και αλαζονεία, έχοντας αποθρασυνθεί απ' την ώθηση που τους έχει δοθεί εξαιτίας της γενικότερης ατιμωρησίας που επικρατεί στο ελλαδιστάν, θεωρούν ότι έχουν το αήττητο, λέγοντας και κρίνοντας σε έναν μονόλογο ότι το χτύπημά τους ήταν άκρως επιτυχημένο: 'ζημιές υπέστησαν και τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Πειραιώς τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτυχημένο το χτύπημα, αφού η τράπεζα Πειραιώς εξελίχτηκε με την εξαγορά της Αγροτικής σε μία από τις μεγαλύτερες συστημικές ελληνικές τράπεζες, επωφελήθηκε από την ληστρική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται εναντίον του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια και είναι ένας από τους οικονομικούς παράγοντες που είναι συνυπεύθυνοι για τα δεινά του'.




Ο λαϊκός superman Μαζιώτης και το 'υπερεκπαιδευμένο' επαναστατικό επιτελείο του που έχουν αποκομίσει λεία ύψους εκατομμυρίων ευρώ απ' τις απαλλοτριώσεις των τραπεζών σε ολόκληρη την Ελλάδα, ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικούν την ηγεσία του αντάρτικου πόλεων. Δεν χάνουν ευκαιρία να τα χώσουν στον χίπικο χώρο των αντιεξουσιαστών που δεν ακολουθούν το παράδειγμά του. Μολονότι ο ίδιος και η συμμορία του δεν απέδωσαν μέρος των χρημάτων που έχουν αποκομίσει απ' τις απαλλοτριώσεις των τραπεζών πίσω στον ελληνικό λαό, τα δικαιώματα του οποίου τύποις υπερασπίζονται και τον οποίο επικαλούνται στην ξύλινη γλώσσα τους, φτάνουν έως σημείου να θεωρήσουν την 'οικονομική κρίση' μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να συντελεστεί η κατ' αυτούς 'κοινωνική επανάσταση'. Ό,τι λέει κατά γράμμα και ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ό,τι ακριβώς έλεγε και ο Τάσος Θεοφίλου κατηγορώντας τους πάντες επειδή δεν είναι ικανοί να εκλέξουν έστω έναν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Για εμάς όλοι αυτοί οι τσιρκολάνοι είναι ανιστόρητοι μπολσεβίκοι μέχρι κοκκάλου, παρά την προβιά του αντιεξουσιαστή. Θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Αυτό που δεν παραλείπουν τα μέλη του 'Ε.Α' είναι να κρίνουν την 'Χρυσή Αυγή' επειδή επιστρέφει μέρος των χρημάτων από το ταμείο της στον ελληνικό λαό μέσω των διανομών τροφίμων. Αυτή είναι η 'κοινωνική αλληλεγγύη' της συνομοταξίας του Νίκου Μαζιώτη. Η τάξη για την τάξη!

Ας δούμε όμως ποιός είναι ο Νίκος Μαζιώτης και τι κρύβεται πίσω απ' τον 'Ε.Α'. Το 1990 δηλώνει ολικός αρνητής στράτευσης, καθώς αρνείται να υπηρετήσει τη στρατιωτική αλλά και κάθε είδους εναλλακτική θητεία, όντας πιστός στον αντικρατισμό του. Αν δεν ήταν 'αναρχικός' κάλλιστα θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής και στο 'Believer' του 2001. Δικάζεται από το στρατοδικείο το 1991 και φυλακίζεται τέσσερις μήνες. Το 1992 συλλαμβάνεται ξανά. Πραγματοποιεί απεργία πείνας 51 ημερών, αποφυλακίζεται. Το 1994, συλλαμβάνεται στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ ύστερα από έφοδο της αστυνομίας. Συμμετέχει στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1995 και βρίσκεται ανάμεσα στους 500-έκτοτε φακελωμένους- συλληφθέντες. Υποστηρίζει τη συνειδητή συμμετοχή του και καταδικάζεται σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Συνεπώς ο Μαζιώτης είναι γνωστός από τότε στις αρχές και ύποπτος για συμμετοχή σε ένοπλα σχήματα, αφού σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατόπιν της 'εξάρθρωσης' της 17ης Νοέμβρη, όλα τα αντίστοιχα σχήματα ήταν γνωστά από την παγίδα του Πολυτεχνείου-φιάσκο του 1995. Στις 13 Ιανουαρίου του 1998 συνελήφθη απ' την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση. Είχε εντοπιστεί αποτύπωμά του στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και δεν εξερράγη (6 Δεκεμβρίου του 1997). Στο σπίτι του, στο Καματερό, βρέθηκαν 10 κιλά εκρηκτικής ύλης και τρία όπλα. Κατηγορήθηκε για 'απόπειρα έκρηξης', 'προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών και βομβών' και για 'διακεκριμένη κατοχή όπλων και εκρηκτικών'. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η οργάνωση 'Αναρχικοί Αντάρτες Πόλης'. Μετά την αρχική άρνηση της κατηγορίας, ο Μαζιώτης με επιστολή του στην 'Ελευθεροτυπία', έχοντας σχεδόν συμπληρώσει 18 μήνες προσωρινής κράτησης, ανέλαβε πλήρως τις πολιτικές ευθύνες των πράξεών του, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων του Στρυμονικού κόλπου, ενάντια στην οικολογική καταστροφή που συντελείται από τις επενδύσεις της πολυεθνικής εταιρείας TVX GOLD. Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 15ετή φυλάκιση. Η ποινή του μειώθηκε. Αποφυλακίστηκε μετά από 3,5 χρόνια, τον Αύγουστο του 2001.



Στην επίθεση της 10ης Απριλίου του 2014, ο 'Ε.Α' είχε προειδοποιήσει με τηλεφώνημα στην 'Εφημερίδα των Συντακτών' όπου μεταφέρθηκε ο 'Ιός' της αριστερής εφημερίδας 'Ελευθεροτυπία'. Ο Μαζιώτης και το παρεάκι του δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνουν δημόσια με κείμενό τους. Πιστοί στην παράδοση των κουφοντιναίων και των παμπλοράπτηδων που είχαν δημόσιο διάλογο στις εφημερίδες για ν' αναλύσουν τα χτυπήματά τους, ήλθε η σειρά των μιμητών τους να πράξουν το ίδιο. Ο κατά τ' άλλα διωκόμενος Μαζιώτης τακτικότατα παρεμβαίνει στα κοινωνικά δρώμενα με αποστολή κειμένων στον ιστότοπο indymedia. Από κοινού με την σύντροφό του Πόλα Ρούπα είχαν τοποθετηθεί κατόπιν της δολοφονίας του Φύσσα, κάνοντας λόγο περί μίας πρώτης δολοφονίας φασιστών μετά την πτώση της Χούντας, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι θ' ακολουθήσουν κι άλλες. Αυτό που ακολούθησε ήταν η δολοφονία Φουντούλη-Καπελώνη.

Ο Μαζιώτης μέσα από διάφορες παγαπόντικες παρεμβάσεις του τήησε αποστάσεις απ' την 'Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών' που επιτέθηκε κατά των κεντρικών γραφειών της Νέας Δημοκρατίας και κατά της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα. Σημαντική στην παρούσα προκήρυξη είναι η αναφορά στην δολοφονία των συναγωνιστών μας, Φουντούλη-Καπελώνη. Αναφέρουν προκλητικά, αφήνοντας συνειρμούς για την εμπλοκή τους: 'Ένα επαναστατικό κίνημα οφείλει να είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει με τα όπλα τους δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου που θα σηκώσουν ξανά κεφάλι, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος, στο δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση και γιατί ο Φύσσας δεν θα είναι το τελευταίο θύμα τους. Γι' αυτό και η εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο από τις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις ως απάντηση στην δολοφονία Φύσσα και στην δολοφονική δράση των νεοναζί, ήταν μια δίκαιη, αλλά και εύστοχη πολιτικά ενέργεια'.

Όσον αφορά την δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, το σύνολο της αριστεράς τήρησε αποστάσεις, ενώ αρκετοί καταδίκασαν σε αρκετές περιπτώσεις τους δολοφόνους για προβοκατόρικη ενέργεια που μετατόπισε το κέντρο βάρος του αντιφασισμού αγώνα σε υπόθεση μίας 'μειοψηφίας'. Ο Μαζιώτης υπεραμύνεται της δολοφονίας, οδηγώντας μας στο συμπέρασμα πως δεν θα ήταν δύσκολο να την έχει οργανώσει ο 'Ε.Α'. Σε ένα άλλο σημείο της προκήρυξης, ο 'Ε.Α' προτείνει: 'Κατάργηση της αστυνομίας και του στρατού και αντικατάστασή τους από μια ένοπλη λαϊκή πολιτοφυλακή, μη μισθοφορική'. Η δήλωση αυτή δεν διαφέρει απ' την προγραμματική δήλωση του υποψηφίου δημάρχου που υποστηρίζεται απ' τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γαβριήλ Σακκελαρίδη.

Ας δούμε κάποιες άλλες πτυχές του 'Ε.Α', ο οποίος γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003, ένα χρόνο μετά απ' την εξάρθρωση της 17ης Νοέμβρη. Στο ενεργητικό του 'Ε.Α' χρεώνονται 16 τρομοκρατικά χτυπήματα. Η δράση του τερματίστηκε κατόπιν της εξάρθρωσης της οργάνωσης το 2010, ύστερα απ' την δολοφονία του μικροβιολόγου Λάμπρου Φούντα σε προπαρασκευαστική ενέργεια της οργάνωσης. Θεωρούμε πως η δολοφονία του Λάμπρου Φούντα ήταν στο πλαίσιο ενέδρας και όχι τυχαίας συνάντησης με αστυνομικούς. Η δολοφονία έπληξε καίρια την οργάνωση. Η τελευταία ενέργεια του 'Ε.Α' έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009 με την εκρηκτική ύλη ANFO έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στις 11 Απριλίου του 2010, 4 χρόνια πριν την βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής, συνελήφθησαν τα μέλη του 'Ε.Α' Μαζιώτης, Ρούπα, Σταθόπουλος, Νικητόπουλος, Κορτέσης και Γουρνάς. Ο Κώστας Κατσένος παραδόθηκε μόνος του στις αρχές. Οι Κορτέσης, Νικητόπουλος, Σταθόπουλος αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών εφόσον δεν τους αποδόθηκε ρόλος στην οργάνωση. Οι τρείς τελευταίοι αποφυλακίστηκαν, αφού έγιναν δεκτές οι αιτήσεις αποφυλάκισής τους. Η δίκη του 'Ε.Α' διεκήπη για τις 24 Οκτωβρίου του 2013, σε συνάρτηση με τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων, ενώ οδήγησε στο να αποφυλακιστούν οι τρεις εναπομείναντες κατηγορούμενοι, καθώς στις 11 Οκτωβρίου εξέπνευσε το ανώτατο όριο των 18 μηνών που τους είχε επιβληθεί. Η τελική απόφαση για τον 'Ε.Α' πάρθηκε τον Απρίλιο του 2013. Αθωώθηκαν η Εβραία Μαρί Μπεραχά και οι Νικητόπουλος και Κάτσενος. Μετά τις συγχωνεύσεις στις ποινές των κατηγορούμενων, η κατάσταση διαμορφώθηκε 'ερήμην' ως εξής: Μαζιώτης 50 χρόνια, Ρούπα 50 χρόνια και 6 μήνες, Γουρνάς 50 χρόνια και 6 μήνες με μέγιστη ποινή 25 χρόνια και για τους τρεις. Σταθόπουλος 7 χρόνια και 6 μήνες, Κορτέσης 7 χρόνια. Στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων 5 χρόνια στους τρεις πρώτους και 3 χρόνια στους δύο τελευταίους. Απ' τον Ιούλιο του 2012 οι Μαζιώτης και Ρούπα 'εξαφανίστηκαν'. Ο Γουρνάς βρίσκεται στις φυλακές όπου κάνει παρέα στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το φαιδρό της δικαστικής απόφασης είναι πως ουσιαστικά παρά το βαρύ χαρακτήρα της ποινής, απηλλάχτηκαν απ' το ίδιο το δικαστήριο εφόσον οι δικαστές έκριναν πως τα μέλη του 'Ε.Α' ανήκουν σε αναρχική οργάνωση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τους αποδοθεί ρόλος επαναστατικού διευθυντηρίου. Αν αυτό δεν είναι μια έμμεση αθώωση, τότε τι άλλο είναι;

Ας μπούμε στο ψητό της υπόθεσης που για εμάς είναι ξεκάθαρο.

Υπάρχει κανείς έχων στοιχειώδεις γνώσεις εκρηκτικών υλών που να πιστεύει πως το αυτοκίνητο που εξεράγη στην οδό Αμερικής περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO), όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται τα μέλη του 'Ε.Α'; Ας υποθέσουμε ότι ο ισχυρισμός αυτός έχει βάση. Ή μάλλον να θέσουμε το ερώτημα με τον δικό μας διεξοδικό τρόπο. ΑΡΑΓΕ, ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Η απάντηση είναι απλή. Το ANFO είναι ένα μίγμα νιτρικού αμμωνίου και καύσιμης ύλης, συνήθως αργό πετρέλαιο.  Τον Ιούλιο του 2003 είχαν κλαπεί από μεταλλείο βωξίτη στο Προσήλιο Φωκίδας αρκετά κιλά ANFO. Η κλοπή χρεώθηκε στον 'Ε.Α'. Το ANFO είναι εκρηκτική ύλη που αποτελείται από Νιτρικό Αμμώνιο και κάποιο καύσιμο σε αναλογία 94:6 κ.β. Μπορεί να φτιαχτεί εύκολα από κοινά υλικά καθημερινής χρήσης, κυρίως από πρώτες ύλες λιπασμάτων. Ονομάζεται και βόμβα λιπάσματος. Σαν καύσιμο προστίθεται πετρέλαιο θέρμανσης ή κίνησης, κηροζίνη κλπ. Χρησιμοποιείται για ανατινάξεις σε λατομεία και ορυχεία. Θα παραθέσουμε ένα γεγονός το οποίο μαρτυρά πολλά για την μεγαλειώδη αυτή κλοπή σε χώρο που υποχρεώνεται σε αυστηρά μέτρα φύλαξης. Το εργοστάσιο λιπασμάτων West Fertilizer που εξερράγη στο Τέξας, λίγο μετά την 'σφαγή της Βοστώνης, αποδείχτηκε απ' τα αρχεία του ότι διέθετε 1350 φορές μεγαλύτερη ποσότητα νιτρικής αμμωνίας στις αποθήκες του απ’ το νόμιμο απόθεμα. Τα εργοστάσια λιπασμάτων και οι αποθήκες τους υποχρεούνται να το δηλώνουν στο υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας όταν φυλάσσουν στις εγκαταστάσεις τους ποσότητες άνω των 180 κιλών από μία τέτοια επικίνδυνη ουσία. H έκρηξη προκάλεσε καταστροφικά αποτελέσματα στη γύρω περιοχή. Και έναν σεισμό της τάξης 2 ρίχτερ.

Άμεσα τίθενται δύο καίρια ερωτήματα. Πρώτον: Η ποσότητα που εκλάπη απ' το Προσήλιο το 2003, μήπως ήτο πλεόνασμα που βόλεψε κάποιους να 'κλαπεί' για να γλιτώσουν από κάποιον έλεγχο; Μήπως δεν πρόκειται για κλοπή, αλλά για άτυπη παραχώρηση, δεδομένου ότι οι εταιρείες αυτές έχουν άμεση σχέση με τους διάφορους μεγαλοεργολάβους που με τη σειρά τους έχουν υπόγειες σχέσεις με τις διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις και όχι μόνο; Το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας εργάζονται τα τελευταία χρόνια αρκετοί Αλβανοί κακοποιοί (βλέπε Μάριον Κόλα), θα μπορούσε να διευκολύνει το έργο των τρομοκρατών; Δεύτερον: Η ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε είχε τα αποτελέσματα που όφειλε να είχε; ΟΧΙ! Κρατήρας δεν δημιουργήθηκε κατά το αναμενόμενο. Οι καταστροφές ήταν ελάχιστες ως προς αυτό που τα μέσα παρουσίασαν. Την επόμενη ημέρα το γεγονός είχε ξεχαστεί απ' τα μέσα. Τυχαίο;

Συνεχίζουμε...

Για να επιτευχθεί 'εκρηκτικό αποτέλεσμα' δεν αρκεί η ύπαρξη και μόνον του 'υλικού' σε μια αποθήκη. Απαιτούνται πολλά άλλα ακόμη. Εκ των οποίων το πιο βασικό είναι να 'εμποτιστεί η ξηρά νιτρική αμμωνία στο καύσιμο και δη σε συγκεκριμένες αναλογίες' που θα δώσει την απαραίτητη θερμική ενέργεια και τους πυροκροτητές, τις συνθήκες 'εγκλεισμού' και πίεσης και άλλα ακόμη. Κανείς δεν είπε ποτέ ότι το να φτιάξεις αυτό το 'εκρηκτικό λιπάσματος' είναι μία εύκολη υπόθεση, ώστε να παρασκευαστεί από ιδιώτες ή απλούς τρομοκράτες. Μάλλον το αντίθετο.
Ένα ακόμα γεγονός που αποδεικνύει το βάσιμο του συλλογισμού μας.

Στις 17-18 Απριλίου του 1995, οι Timothy McVeigh και Terry Nichols αφαίρεσαν τις προμήθειές τους απ' τον χώρο αποθήκευσης στο Herington του Κάνσας, όπου ζούσε ο Nichols φόρτωσαν 108 σάκους λιπάσματος νιτρικού αμμωνίου υψηλής ποιότητας, βάρους 23 κιλών η κάθε μία, τρία βαρέλια των 210 λίτρων το καθένα με υγρό νιτρομεθάνιο, αρκετά κιβώτια εκρηκτικού Tovex (νιτρικό αμμώνιο και νιτρικό μεθυλαμμώνιο), δεκαεπτά σάκους ANFO, και μασούρια σωλήνων εκτόνωσης και φιτιλιού σε ένα ενοικιασμένο φορτηγό της Ryder. Οι δύο συνεργοί στη συνέχεια οδήγησαν στο Geary County State Lake, όπου κάρφωσαν σανίδες στο δάπεδο του οχήματος ώστε να συγκρατήσουν τα δεκατρία βαρέλια στη θέση τους και ανέμιξαν τα χημικά χρησιμοποιώντας πλαστικούς κουβάδες και μια οικιακή ζυγαριά. Κάθε γεμάτο βαρέλι ζύγιζε 230 κιλά. Ο McVeigh πρόσθεσε επιπλέον εκρηκτικές ύλες στην πλευρά του οδηγού του χώρου φόρτωσης, τις οποίες θα μπορούσε να πυροδοτήσει (σκοτώνοντας και τον εαυτό του ταυτόχρονα) εκ του σύνεγγυς με το πιστόλι του, ένα Glock 21, σε περίπτωση που τα φιτίλια παρουσίαζαν πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της δίκης του McVeigh, η Lori Fortier  (σύζυγος του Michael Fortier) δήλωσε ότι ο McVeigh ισχυριζόταν ότι είχε τοποθετήσει το βαρέλια με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζουν μια κοίλη γόμωση. Αυτό επιτεύχθηκε συμπιέζοντας επί των πλευρικών πάνελ αλουμινίου του φορτηγού σάκους λιπασμάτων νιτρικού αμμωνίου ώστε η έκρηξη να κατευθυνθεί προς τα πλάγια, προς την κατεύθυνση του κτιρίου.  Στην βομβιστική επίθεση στο Oslo της Νορβηγίας κατά κυβερνητικού κτιρίου, με στόχο το πρωθυπουργικού γραφείου της Νορβηγίας, χρησιμοποιήθηκε ξανά αμμωνιοδυναμίτιδα, ενισχυμένη με σκόνη αλουμινίου. Ιδιαίτερα επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί ο συνδυασμός εκρηκτικών προερχόμενων από λιπάσματα με σκόνη κάποιου μετάλλου, όπως οξείδιο του αλουμινίου. Η σκόνη μετάλλου αυξάνει σημαντικά τα φονικά αποτελέσματα του εκρηκτικού μείγματος. Τα συστήματα αυτής της κατηγορίας ονομάζονται 'επαυξημένα εκρηκτικά' (enhanced explosives), ενώ πολλές φορές ταυτίζονται, λανθασμένα, με τα θερμοβαρικά (thermobaric) όπλα. Ο Breivik μέσω της γεωργικής εταιρίας του, είχε παραγγείλει τόνους χημικού λιπάσματος, το οποίο μάλλον αποτέλεσε την βάση κατασκευής ενός επαυξημένου εκρηκτικού μηχανισμού. Παρόμοια καταστροφικά αποτελέσματα είχε η έκρηξη που προκάλεσε το 1993 ο IRA σε κυβερνητικό κτίριο στο Λονδίνο, όπου είχε χρησιμοποιηθεί 1 τόνος εκρηκτικού μείγματος.

Αν αναλογισθεί κανείς τις καταστροφές που έγιναν σε Oklahoma και Oslo, μπορεί ν' αντιληφθεί πως ο στόχος της επίθεσης του 'Ε.Α' δεν ήταν σε καμία περίπτωση να προκληθούν καταστροφές, αλλά το εντελώς αντίθετο. Πόσο μάλλον να χτυπηθεί κάποιος εκπρόσωπος του Troika Club... Μια μόλις ημέρα προ της επίσκεψης της Merkel, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν επιθυμούσε ν' αντιμετωπίσει κύματα διαδηλωτών στους δρόμους του Συντάγματος. Στον υποτίθεται 'άρτια φυλασσόμενο' στόχο, οπόταν τις πρωινές ώρες η κίνηση στους δρόμους είναι αραιή έως μηδαμινή και η αστυνομία περιπολεί σε πλεονεκτική θέση από άποψη ταχύτητας, τα μέλη του 'Ε.Α' στάθμευσαν ανενόχλητοι το κλεμμένο όχημα τους στο πλέον κεντρικό σημείο των Αθηνών, ενώ ο οδηγός του φορούσε κράνος. Ο λαός λέει συχνά 'Πολυ καλό το...αλλά με τον Tοτό το ξέρετε;'. Σ' αυτή την περίπτωση ταιριάζει το 'O Chuck Norris ξέρει το άλλο με τον Tοτό'...

Το ANFO είναι εκρηκτικό γι΄ανατινάξεις τύπου 'Β'. Με την ανάμιξη επιτυγχάνεται ομοιόμορφη κατανομή του πετρελαίου στο νιτρικό αμμώνιο, ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας, κατά την ενεργοποίηση του. Η απόδοση του προϊόντος χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραγωγής υψηλού έργου λόγω υψηλού ΤRAUZL (350 cm3) και μεγάλης ταχύτητας έκρηξης 3.200m/sec με αποτέλεσμα την παραγωγή μεγάλης ποσότητας αδρανών ικανοποιητικά θρυμματισμένων. Το ANFO δεν έχει ανοχή στο νερό. Σε σύγκριση μ' άλλα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται στην διαδικασία της εξόρυξης, δεν παρουσιάζει ευαισθησία σε κρούση και τριβή και ως τούτου είναι το πλέον ασφαλές κατά την χρήση του περισσότερα στοιχεία αναφέρονται στο δελτίο δεδομένων ασφαλείας του προϊόντος. Το ANFO, συσκευάζεται αυτόματα σε σάκους με καθαρό βάρος 25 Kg , αλλά και σε μεγαλύτερες ποσότητες. Πρέπει να αποθηκεύεται σε ξηρό, καλά αεριζόμενο αποθηκευτικό χώρο σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Και κάτι για το τέλος, το οποίο είναι καίριο στην περίπτωση του Νίκου Μαζιώτη. Μπορεί να μας πει τι καταγωγής είναι; Εμείς γνωρίζουμε. Μπορεί να μας πει τι κοινό έχει με την Μαρί Μπεραχά;

ΤΡΙΑ 25ΚΙΛΑ ΣΑΚΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΖΑΜΙΑ

ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ  ΡΕ ΧΡΑΜΙΑ!