Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

'ΧΕΙΡΩΝΙΟΣ ΛΑΒΗ', ΠΡΑΞΗ 10η / Πολιτιστικό Κέντρο Αλβανών 'Martin Fierro'











Με αφορμή την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Σερβίας-Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2016, η αλβανική πλευρά απέδειξε για άλλη μία φορά πως δεν απεμπολεί στο ελάχιστο την γραμμή της μισαλλοδοξίας και του ανθελληνικού φανατισμού. Η πρωτοφανής πρόκληση είχε την σφραγίδα του αδελφού του Αλβανού πρωθυπουργού. Οι Αλβανοί εμμένουν στην γραμμή τους ότι αποτελούνται από 'αυτόχθονες' πληθυσμούς. Ο προσδιορισμός είναι δεικτικός των πάγιων επεκτατικών βλέψεων τους, καθώς μονάχα μ' αυτό τον τρόπο μπορεί να υπάρξει λογική βάση για διεκδίκηση εδαφών από μέρους τους κι η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας να τύχει της υποστήριξης του ισλαμικού τόξου που περικυκλώνει έπειτα από αιώνες την χριστιανική Ευρώπη. Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα που συνοδεύτηκε από περισσή αλβανική αλαζονία θα ακολουθούσε η πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού της Αλβανίας στη Σερβία έπειτα από 70 χρόνια, με αφορμή την 70ή επέτειο απ' την απελευθέρωση της πρωτεύουσας Βελιγράδι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κι η επιβλητική στρατιωτική παρέλαση, για την οποία ήταν ενήμεροι οι Αλβανοί ότι θα την παρακολουθούσε συν τοις άλλοις κι ο πρόεδρος Πούτιν από κοινού με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Σερβίας, γίνεται φανερό πως οι κινήσεις των Αλβανών μαρτυρούν κάθε άλλο παρά την επιθυμία τους για 'ειρηνική συνύπαρξη' στην περιοχή. Η τελευταία στρατιωτική παρέλαση που έγινε στο Βελιγράδι ήταν το 1985.



Λίγη ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα οι αλβανικές κότες εισέβαλαν στη Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης με πομπή αυτοκινήτων ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες, βρίζοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες κατοίκους. Εισέβαλαν και στη Δερβιτσάνη προβαίνοντας στον προπηλακισμό πολλών ομογενών. Οι επιθέσεις των Αλβανών συνοδεύτηκαν από συνθήματα του τύπου 'Χριστιανοί θα σας κάψουμε', γεγονός που αποδεικνύει πως από θρησκευτικής απόψεως οι Αλβανοί συντάσσονται με τον μουσουλμανισμό και διόλου με την θρησκευτική ανεκτικότητα που επιδεικνύουν οι Έλληνες παρά τις διώξεις. Ορμητήριο των Αλβανών ήταν το γειτονικό Λαζαράτι, γνωστό για τις ναρκωτικές ασχολίες των κατοίκων του. Η πρόκληση λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις απ' το γεγονός ότι χιλιάδες αλβανοί υποδέχθηκαν την ομάδα τους στα Τίρανα με τιμές ηρώων, ενώ ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεχάρη τους αλβανούς ποδοσφαιριστές, για την 'τιμή' που έδωσαν στην χώρα τους. Η ανθελληνική πολιτική σε συνδυασμό με την δημογραφική αλλοίωση, η υπο όρους ελληνική παιδεία, ο περιορισμός της οικονομικής βοήθειας, οι δημεύσεις των περιουσιών των Ελλήνων, η μεθοδευμένη αποδυνάμωση της ψήφου, οι βανδαλισμοί ακόμα και των κλειστών χριστιανικών εκκλησιών, η συντονισμένη προσπάθεια αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αυτής της αρχέγονης κοιτίδας του Ελληνισμού, αποτελούν μονάχα ορισμένες απ' τις παραμέτρους της αλβανικής τρομοκρατίας που συμπληρώνει 100 χρόνια ασυδοσίας κι ανοχής απ' το ελλαδικό κράτος. Μεθοδεύσεις για τις οποίες οι εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις της Ελλάδας κωφεύουν.




'Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα (της Βορείου Ηπείρου) υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος. Καθ' όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο...η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος' είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και διόλου σεβαστός σε εμάς 'Γέρος της Δημοκρατίας' σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων στις 12 Ιουνίου του 1960. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας υπογράφτηκε στις 17 Μαΐου 1914, μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης, επικεφαλής της ήταν ο πρίγκιπας Βηντ και του προέδρου της 'Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου' Γεωργίου Χρηστάκη-Ζωγράφου. Με την υπογραφή του, τερματίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ αλβανικής χωροφυλακής-ατάκτων και Βορειοηπειρωτών (Ιερών Λόχων) κι αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου μαζί με σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό πληθυσμό. 'Autochthonous' λοιπόν Αλβανοί υπάνθρωποι μονάχα στα όνειρά σας...



Κάποιοι νόμιζαν ότι σωπάσαμε, αλλά είμαστε εδώ για να τους διαψεύσουμε κι έτσι 'επισκεφτήκαμε' τα γραφεία του Πολιτιστικού Κέντρου Αλβανών 'Martin Fierro' στην οδό Σπετσών 83 στην Κυψέλη για να δώσουμε ένα μήνυμα, αυτή τη φορά όμως γραμμένο στα αλβανικά. Υπάρχουν Έλληνες που δεν παραδίδουν ποτέ τα όπλα.



ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ! ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ. ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ!




Η δράση αφιερώνεται στη μνήμη του αδικοχαμένου Αιτωλοακαρνάνα συναγωνιστή, πατέρα ενός παιδιού, Λεωνίδα Σταθόπουλου, ο οποίος σκοτώθηκε σε 'αυτοκινητιστικό δυστύχημα'. Ο Λεωνίδας Σταθόπουλος υπήρξε αγωνιστής της εθνικιστικής ιδέας επί σειρά ετών. Τον Σεπτέμβριο του 2013 πρωτοστάτησε στον αποκλεισμό των ελληνοαλβανικών συνόρων στο τελωνείο της Κακαβιάς μαζί με βουλευτές, μέλη κι άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο Λεωνίδας Σταθόπουλος σκοτώθηκε στις 18.10.2014 στην Εθνική Οδό Αντιρρίου–Ιωαννίνων, στο ύψος της Κλεισούρας. Το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μ' άλλο όχημα στο οποίο επέβαιναν Αλβανοί. Η ένοχη σιωπή που τήρησαν άπαντες γύρω απ' το τραγικό γεγονός προκαλεί ερωτηματικά...