Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 'Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ' / Μέρος Γ'





Σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε η Υπηρεσία Ναρκωτικών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, παρατηρείται συνεχής διόγκωση του προβλήματος των ναρκωτικών απ' την Αλβανία, παρότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ελέγχων στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Βασική αιτία είναι η συστηματική καλλιέργεια κάνναβης σε διάφορες περιοχές, όπως Φέρι-Κονίσπολη, είτε παράνομα είτε με την 'ανοχή' των επίσημων αρχών λόγω του υψηλού βαθμού διαφθοράς που υπάρχει στους μηχανισμούς καταστολής. Η αλβανική μαφία, προκειμένου να εισαγάγει ναρκωτικά στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί κυρίως Βορειοηπειρώτες ομογενείς ή άλλους Αλβανούς χωρίς ποινικό παρελθόν που διαμένουν ή εργάζονται στο ελληνικό έδαφος. Επίσης μεμονωμένοι Αλβανοί εισάγουν και διακινούν ναρκωτικά απ' τα σημεία εισόδου-εξόδου (Κακκαβιά-Κρυσταλλοπηγή) κι από άλλα δυσεπιτήρητα σημεία (περάσματα) της συνοριακής γραμμής. Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση για το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα που καταδεικνύει ότι εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς από ομάδες του υποκόσμου σε πυρήνες εθνικιστικής δράσης, αλλά και "μακρύ χέρι" μυστικών υπηρεσιών εχθρικών προς την Ελλάδα, επιχειρεί να φωτίσει την συμμετοχή των Αλβανών παρακρατικών στα γεγονότα του 2008. Ας μην ξεχνούμε πως οι Αλβανοί κατσαπλιάδες που επέδραμαν εναντίον ελληνικών χωριών κατόπιν των γεγονότων που έλαβαν χώρα στον μεταξύ τους ποδοσφαιρικό αγώνα στη Σερβία, προέρχονταν απ' το Λαζαράτι της Βόρειας Αλβανίας, ένα χωριό που θεωρείται η βάση της καλλιέργιας και διακίνησης κάνναβης, τόσο στην Ελλάδα όσο στα Βαλκάνια. Η μικρή 'Κολομβία'. Περνώντας τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, προς το αλβανικό έδαφος, απλώνεται μπροστά η κοιλάδα του ποταμού Δρίνου. Έχοντας το ποτάμι σταθερά στα δεξιά, ο δρόμος οδηγεί βορειοδυτικά προς το Αργυρόκαστρο. Λίγο έξω απ' την πόλη, βρίσκεται η διασταύρωση για το Λαζαράτι, ένα χωριό 'αετοφωλιά' στον ορεινό όγκο του αλβανικού Νότου. Οι περισσότεροι οδηγοί συνεχίζουν προς την πόλη. Εκτός από τους χωριανούς, μετρημένοι στα δάχτυλα ξένοι παίρνουν τον δρόμο για το Λαζαράτι κι αυτοί έχουν συνήθως έναν συγκεκριμένο λόγο να το κάνουν. Το χωριό των 4.000 κατοίκων χαρακτηρίζεται απ' τις διεθνείς διωκτικές Αρχές ως ο 'χασισοβολώνας της Ευρώπης'. Σε αυτή την ξερή γη υπολογίζεται ότι παράγονται κάθε χρόνο 900 τόνοι φούντας, περίπου το 90% της αλβανικής παραγωγής.






Η ανάλυση που συντάχθηκε απ' τον συνεργάτη του περιοδικού 'Στρατηγική', Ιωάννη Μιχαλέτο του κέντρου 'Radical Islam Monitor in Southeast Europe' (RIMSE) και βασίστηκε σε στοιχεία των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και της ελληνικής αστυνομίας, παρουσιάζει μία ζοφερή-όχι όμως άγνωστη-εικόνα για το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα περιστατικά πιθανής ανάμειξης εθνικιστικής κι οργανωμένης εγκληματικής δράσης αλβανικών ομάδων εντός της Ελλάδας. Για τους Αλβανούς φανατικούς ανθέλληνες έχει διατυπωθεί, αλλά είναι κάτι που το έχουμε ζήσει λίγο-πολύ όλοι. Στρατολογούνται απ' τις αντιφασιστικές/ αντιρατσιστικές/ αναρχικές ομάδες, όσο βρίσκονται στην Ελλάδα. Παράλληλα, Αλβανοί εθνικιστές, όσο βρίσκονται στην Αλβανία.
'Δεκεμβριανά 2008': Εκείνες τις ημέρες σημειώθηκε συστηματική λεηλασία καταστημάτων από αλβανικές συμμορίες, όπως και διαδηλώσεις με αλβανικές σημαίες κι εθνικιστικά συνθήματα. Υπάρχουν μαρτυρίες περί ρίψης προπαγανδιστικού υλικού-γραμμένο εξ' ολοκλήρου στα αλβανικά σε εστίες επεισοδίων και λεηλασιών. Είχαν έρθει συντονισμένα στην Ελλάδα και Αλβανοί μόνο και μόνο για να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις έναντι πληρωμής. Πολλά απ' τα κλοπιμαία πωλούνταν μία εβδομάδα κατόπιν της λήξης των ταραχών στην Αλβανία. Στους εμπρησμούς του Σεπτεμβρίου του 2007 είχε επιβεβαιωθεί η ύπαρξη αλβανικών ομάδων που συμμετείχαν στο κάψιμο ειδικά της Πελοποννήσου.



'Οκτώβριος 2012': Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα εκδήλωση της 'Ερυθρομαυρης Συμμαχίας', συγκεκριμένα στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Η 'Συμμαχία' έχει αποδεδειγμένες διαπλοκές τόσο με οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις στην Αλβανία όσο και με το τουρκικό στοιχείο. Μεταξύ 2008-2012 επιχειρήθηκε η δημιουργία άτυπων δικτύων εθνικιστών Αλβανών στην Ελλάδα, αλλά μέχρις στιγμής δεν έχουν εμφανίσει κάποιον 'ηγέτη' ή οργανωμένη επίσημη ομάδα και λειτουργούν με τη λογική 'προπαγάνδας του δρόμου' προκειμένου να φτιάξουν το υπόστρωμα που χρειάζεται και να μετρήσουν τις αντιδράσεις. Οι συναντήσεις μεταξύ των μελών λαμβάνουν χώρα ακόμα και σε πλατείες το βράδυ υπό την μορφή 'παρεών' που συζητούν κι αποφεύγουν επίσημες συνεστιάσεις και συμπεριφορές που μπορούν να παρακολουθηθούν εύκολα απ' τις αρχές. Να είχαμε να λέγαμε δηλαδή...



Η δράση του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος διαθέτει σε ότι αφορά την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδος, τέσσερα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:


-Διαπλέκεται με πολιτικούς κύκλους της γείτονας χώρας Αλβανίας αλλά και του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ.

-Αποτελεί εν δυνάμει αποσταθεροποιητικό παράγοντα λόγω των εθνικιστικών τάσεων (Τσαμουριά, Μεγάλη Αλβανία).

-Έχει άμεσες σχέσεις με τις Τουρκικές εγκληματικές οργανώσεις που με την σειρά τους διαπλέκονται με το τουρκικό κράτος.

-Είναι δύσκολή η ριζική αντιμετώπισή του, λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού Αλβανών υπηκόων στην Ελλάδα, γεγονός που διευκολύνει τη δόμηση 'παράλληλων κοινωνιών', όπως και το ικανό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού για υποστηρικτικούς λόγους.


Αυτό που έχει κρίσιμη σημασία, είναι ότι πλέον το οργανωμένο έγκλημα αλβανικής προέλευσης, έχει αποκτήσει στέρεες βάσεις στην Ελλάδα και σε περίπτωση αποσταθεροποίησης της χώρας θα αποτελέσει παράγοντα 'μισθοφορικού τύπου' με σκοπό να πλήξει καίρια τα ελληνικά συμφέροντα.


Παραθέτουμε ορισμένες εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας επί του θέματος:


-Η Αλβανική μαφία ελέγχει περί το 80% της λιανικής διανομής ηρωίνης στην Ελλάδα.

-Ελέγχει περί του 50% τόσο της χονδρικής όσο και της λιανικής διάθεσης χασίς.

-Ελέγχει το 90% της εισαγωγής παράνομου φορητού οπλισμού στη χώρα (Καλάσνικοφ, Μακάροφ, χειροβομβίδες).

-Εκτιμάται ότι το 50% των κυκλωμάτων 'trafficing' γυναικών ελέγχεται από Αλβανούς με σχεδόν απόλυτη κυριαρχία στις περιοχές Μεταξουργείου, Παραλιακής, Κέντρου Αθηνών και 'γραφείων' συνοδών σ' όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

-Το 50% των ένοπλων ληστειών σε σπίτια-καταστήματα- επιχειρήσεις διαπράττεται από Αλβανούς.

-Κατά μέσο όρο τα τελευταία 5 έτη ανακαλύπτονται περι τις 15 κρύπτες όπλων ετησίως που ανήκουν σε Αλβανούς, τα περισσότερα εκ των οποίων στα περίχωρα της Αττικής, στην Ήπειρο και στην Βόρειο-Δυτική Μακεδονία.


-Σε περιοχές όπως Ομόνοια, Πειραιώς, Πλατεία Βάθης, Αχαρνών, Βάρκιζα, περιοχές Παγκρατίου, Ταύρου, περιοχές Περιστερίου, Αλβανικά κυκλώματα πωλούν 'προστασία' και διαχειρίζονται το παρεμπόριο "νοικιάζοντας' τον χώρο σε Αφρικανούς κι Ασιάτες παρεμπόρους.
-Στην Αττική δρουν 2 Αλβανικά απ' τα 5 συνολικά οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης κοκαίνης. Ένα δραστηριοποιείται στο κέντρο και ένα στα Βόρεια προάστια. Τα υπόλοιπα κυκλώματα είναι Ελληνικά.


-Περί το 30% των παράνομων χαρτοπαιχτικών λεσχών στην Αττική 'προστατεύονται' από Αλβανικά κυκλώματα.


-Μία ανερχόμενη τάση των τελευταίων ετών είναι η ολοένα κι αυξανόμενη εμπλοκή Αλβανών σε πλαστογραφίες, διευκόλυνση εξόδου απ' τη χώρα Ασιατών λαθρομεταναστών και ψεύτικων γάμων για την απόκτηση νόμιμων εγγράφων απ' αυτούς.



Τα αλβανικά κυκλώματα λειτουργούν ως παρακρατικοί μηχανισμοί. Εκτελούν επιχειρήσεις αλίευσης πληροφοριών, αντί-κατασκοπείας, έχουν λογιστική υποστήριξη (διαδρομές διαφυγής, οχήματα, ασφαλή σπίτια) χρησιμοποιώντας συνήθως γυναίκες κι όχι μόνο της ίδιας εθνικότητας και δρουν συντονισμένα ως προς την εγκληματική τους δράση κι όχι παρορμητικά όπως εσφαλμένα πολλοί νομίζουν. Προτού αποφασίσουν μία δράση, εκπονούν σχέδιο που συζητείται μεταξύ των μελών κι εγκρίνεται απ' τις 'κεφαλές'. Δίνουν μεγάλη έμφαση στη συλλογή πληροφοριών και στη δικτύωση με Έλληνες που είναι δεκτικοί σε χρηματισμούς ή πιθανοί συνεργάτες. Ο όγκος όλων αυτών των 'μαύρων' κεφαλαίων (αρκετά δισεκατομμύρια Ευρώ ανά έτος) που παράγονται απ' αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες 'ξεπλένονται' με τη βοήθεια Ελλήνων τραπεζιτών, χρηματιστών, κτηματομεσιτών, καταστηματαρχών, κτλ. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μία πολυάριθμη τάξη ανθρώπων στην Ελλάδα που έχουν άμεσο συμφέρον απ' το να μην ενοχλούνται ή να υποβοηθούν το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα και παράλληλα ν' αποτελούν τους 'αγωγούς' αυτού για να συλλέγουν πληροφορίες ή να διασυνδέονται με πολυποίκιλα πολιτικά-κοινωνικά δίκτυα στη χώρα. Το ίδιο και περισσότερο όφελος έχει και το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα που συνεργάζεται εν πολλοίς με το αντίστοιχο Αλβανικό.



Οι 'κεφαλές' των Αλβανικών κυκλωμάτων δεν εδρεύουν στην Ελλάδα. Εδώ δραστηριοποιούνται οι πυρήνες τους με 'εντολοδόχους' και 'στρατιώτες'. Ορισμένες "κεφαλές" που ελέγχουν εγκληματικά κυκλώματα στην Ελλάδα: Οικογένειες: Λάτσι, Κελμέντι, Λιμάνι, Αλλούσι, Λούκα, Σελίμι, Κελμέντι, Οσμάνι, Χάκα. Όλοι οι παραπάνω έχουν δραστηριότητες σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, η Σκανδιναβία, η Γερμανία, η Ελβετία, το Βέλγιο κι αλλού. Έχουν εξυπηρετήσει σχεδιασμούς ξένων μυστικών υπηρεσιών. Έχουν την ικανότητα κινητοποίησης εκατοντάδων συμμοριτών Αλβανών στην Ελλάδα για οποιονδήποτε λόγο αυτό θα τους αποφέρει κέρδος ή εάν 'υποχρεωθούν' λόγω διεθνών πιέσεων. Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για γνώση-εμπλοκή αυτών των κυκλωμάτων στην δολοφονία των Φουντούλη-Καπελώνη κι άλλων Ελλήνων. Στην Ελλάδα υπάρχουν με έναν και μοναδικό σκοπό: ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ξυπνήστε προτού να είναι πολύ αργά.


Η επιρροή που υφίσταται η Ελλάδα απ' τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος συνίσταται, ώστε να λειτουργήσει ως 5η φάλαγγα, με αφορμή κάποιο ζήτημα κάποιας τρίτης χώρας ή εξωτερικού παράγοντα. Τα παραπάνω δεν είναι συνωμοσιολογικές θεωρίες, αλλά συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν συλλέξει με πολλή προσπάθεια και κόπο οι αρχές, που υπό φυσιολογικές-λέμε-συνθήκες θ' αρκούσαν για να υπάρξει σχέδιο αντιμετώπισης του αλβανικού στοιχείου που επιδίδεται σε εγκληματικές ενέργειες για τον παράνομο προσπορισμό χρημάτων κι όχι για τον βιοπορισμό και που εξελίσσεται ταχύτατα σε παρακρατικό-παραστρατιωτικό μηχανισμό, όπως στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στα βορειοδυτικά Σκόπια, αλλά ουδόλως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εκεί είχαν την τύχη να κινούνται εντός συμπαγών αλβανικών πληθυσμών, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν δυσχέρεια κίνησης: Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 500.000 Αλβανοί είναι αναπτυγμένοι στην δυτική και νότια Ελλάδα, κυρίως.



Υπάρχουν κάποιες φωνές που λένε ότι η 'οικονομική κρίση' εξώθησε χιλιάδες Αλβανούς να  επιστρέψουν στην Αλβανία. Η εικόνα που έχουμε ως οργάνωση είναι διαφορετική. Επέστρεψαν οι Αλβανοί οικογενειάρχες που εργάζονταν κι ακολουθούσαν άνευ αντιλογίας τους νόμους του ελλαδικού κράτους. Η συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών που ασχολούνται με τις δραστηριότητες που προαναφέραμε παραμένουν εντός των ελληνικών συνόρων για τους ως άνω σκοπούς. Αποτελεί μείζον πρόβλημα ότι η 'οικονομική κρίση' εξώθησε πολλούς Έλληνες, νέους και νέες, να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, αηδιασμένοι όντες απ' την γενικότερη αισχρή κατάσταση διαφθοράς κι απελπισίας που επικρατεί στην Ελλάδα κι έριξαν 'μαύρη πέτρα' πίσω τους. Σαφώς και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν Έλληνα που υποβιβάζει την πατρίδα εν ονόματι οιουδήποτε ευτελούς συμφέροντος. Ωστόσο, σκοπός μας είναι να καταδείξουμε μία αλυσίδα γεγονότων, απ' τα οποία μονάχα η Ελλάδα έχει να χάσει. Έλληνες οπλιστείτε. Ο εχθρός βρίσκεται εντός.

Μέρος β' : http://maiandrioi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_27.html