Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑΔΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ / Κεντρική Διοίκηση










Όπως ο Σαμαράς κατονομάζει τον Ντογιάκο 'Παναθηναϊκάκια', έτσι κι εμείς για την οικονομία του λόγου, εφεξής ο Χριστόδουλος Ξηρός θ' αναφέρεται στο κείμενο ως 'βαψομαλλιάς'. Οι υπόλοιποι, μπορούν να τον λένε 'Μανώλη' ή όπως αλλιώς θέλουν.





Μετά τον 'σκληρό μαχητή' Αντώνη Σταμπούλο (προσκείμενος στον 'Επαναστατικό Αγώνα') που μας άφησε με την απορία τι απέγινε η 'απεργία πείνας και δίψας' και τι απέγιναν οι λίστες με τους στόχους του δικτύου, μετά τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που φόρεσε κι αυτός το βραχιολάκι του κι 'επέστρεψε στις άοπλες σπουδές' του, την τιμητική του είχε ο 'Μανωλιός', κατά υπόκοσμον Χριστόδουλος Ξηρός. Ένας βαψομαλλιάς παρακρατικός ήλθε ν' απασχολήσει την επικαιρότητα με τα 'φοβερά και τρομερά' του σχέδια. Ας δούμε ποιός είναι ο εν λόγω 'κύριος'. Είναι ο μεγαλύτερος υιός της θρησκευόμενης οικογένειας Ξηρού. Εντάχθηκε στην οργάνωση απ' τον υπάλληλο της ΕΥΠ Δημήτρη Κουφοντίνα το 1983 με τον οποίο ήρθε σε επαφή μέσω του γκαβούλιακα Γιάννη Σερίφη. Ο ίδιος στρατολόγησε τον Βασίλη Τζωρτζάτο το 1985 και τον αδερφό του Σάββα το 1986. Μετά απ' την έκρηξη του μηχανισμού στα χέρια του Σάββα στον Πειραιά στις 29/06/2002, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση. Η προσαγωγή του έγινε απ' τον Ευαγγελισμό, όπου βρισκόταν προκειμένου να επισκεφθεί τον τραυματία αδελφό του, για τον οποίο έως εκείνη τη στιγμή υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης. Ομολόγησε τη συμμετοχή του στις 17/07/2002. Στις καταθέσεις του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της 17ης Νοέμβρη, ενώ αναφέρθηκε σε μέλη της οργάνωσης που γνώριζε και παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος σε σειρά επιθέσεων. Μ' άλλα λόγια, κατά πως τον κατηγόρησε 'εμμέσως' κι ο έτερος αντάρτης πόλης Νίκος Μαζιώτης, συνεργάστηκε με τις αρχές ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ! Ο βαψομαλλιάς κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17ης Νοέμβρη. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και σε 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση. Παρόλα αυτά, μολονότι θεωρείται κάτι παραπάνω από βαρυποινίτης, λάμβανε τις αδειούλες του για να συνεχίσει την κοινωνική ζωή του.




Στις 6 Ιανουαρίου 2014, έπειτα απ' το πυρηνικό ρεβεγιόν στις φυλακές Κορυδαλλού, κηρύχθηκε καταζητούμενος απ' την αστυνομία, αφού δεν καταδέχτηκε να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα, όπως όφειλε ύστερα από σχετική άδεια που έλαβε την 1η Ιανουαρίου. Στις 3 Ιανουαρίου 2015, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, εντοπίστηκε σε ενοικιαζόμενη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο και συνελήφθη ύστερα από καταγγελία που 'ξεπληρώθηκε', ενώ ταυτοχρόνως κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πολεμικού οπλισμού. Η επιχείρηση διήρκεσε συνολικά 2 ημέρες. Χαρακτηριστική η γελοία αλλοίωση των χαρακτηριστικών του, αδερφίστικο extension-βαφή μαλλιών στο χρώμα του ξανθού. Οι αρχές κι οι δημοσιογράφοι επισκίασαν-σκοπίμως-ό,τι αφορά στην σύλληψή του, μέσω αστεϊσμών για το χρώμα των μαλλιών του. Όταν μιλάμε για έναν τύπο που έχει δολοφονήσει-τουλάχιστον βάσει κατηγορητηρίου όντας ένας απ' τους 'εκτελεστές' της 17ης Νοέμβρη-8 ανθρώπους (ανεξαρτήτως ποιοί ήταν) κι έχει καταδικαστεί στην μέγιστη των ποινών (όχι όμως σε θανατική καταδίκη όπως αρμόζει σε τέτοια αντικοινωνικά καθάρματα), δεν ασχολούμαστε με το πως βάφει ή δεν βάφει τα μαλλιά του. Μείζον είναι η ασυλία της οποίας απολαμβάνουν τα καθάρματα του φυράματός του. Οι τρομουπάλληλοι, πρώην πασοκτζήδες, ήταν τόσο κρατικοί (καμία σχέση με την 'αντικρατική πάλη' του Τσουτσουβή) που είχαν χτίσει το ένοπλο κόμμα που ήλεγχε την εξουσία στα χρόνια της παντοκρατορίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ του Αντρίκου. Η 17η Νοέμβρη, το θυμίζουμε για όσους το έχουν ξεχάσει ή τυχόν τους διαφεύγει, είχε αναστείλει την αιματηρή δράση της μεταξύ 1986-1988, επειδή συμφωνούσε με την 'σοσιαλιστική' πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κι αυτό διότι η πραγματική ηγεσία της βρισκόταν ήδη στην εξουσία. Ο κομματικός στρατός του ΠΑ.ΣΟ.Κ αποτελούνταν απ' τους μαοϊκούς της 17ης Νοέμβρη. Απ' την άλλη έχουμε τον βαψομαλλιά να λέει στο τηλεοπτικό μήνυμά του ότι θα 'βροντήξει ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν τη ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος'. Παρέλειψε να πει στον ελληνικό λαό που βρίσκονται τα δεκάδες εκατομμύρια που έκλεψε ο ίδιος κι η συμμορία του απ' τις τράπεζες που τα παίρνουν με το παραπάνω απ' τον ελληνικό λαό, αλλά και τι μέρος των χρημάτων επέστρεψε στον φτωχό ελληνικό λαό. Το έχουμε γράψει κατ' επανάληψη. Οι ηθοποιοί της 17ης Νοέμβρη παραδόθηκαν εθελούσια για λόγους που δεν συνάδουν της παύσης της αιματηρής δράσης τους. Απόδειξη ότι συνεχίζουν το έργο τους, άλλοτε μέσα κι άλλοτε έξω απ' τις φυλακές στις οποίες εικονικά βρίσκονται. Ας δούμε κι άλλες πτυχές του άθλιου αυτού έργου που έχει τόσες παραμέτρους όσες κι οι ημέρες της Μεταπολίτευσης.





Ο Ιωάννης Διώτης είναι Έλληνας εισαγγελικός λειτουργός που την περίοδο 1994-2003. Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως (Τρομοκρατία κι οργανωμένο έγκλημα). Σύνδεσε το όνομά του με την εξάρθρωση της 17ης Νοέμβρη. Την περίοδο 2011-2012 διετέλεσε ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), θητεία που σημαδεύτηκε απ' την εμπλοκή του ονόματός του στην διαδρομή της περίφημης Λίστας Λαγκάρντ. Σε συνέντευξή του έχει ομολογήσει πως ανήκε στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ. Ένας άλλος 'διώκτης' της 17ης Νοέμβρη, ο Στέλιος Σύρος (Αντιστράτηγος ε.α), εξελέγη πανηγυρικά Δήμαρχος Δομοκού. Σε μία επαρχιακή πόλη μείζονος ενδιαφέροντος, καθώς εκεί έχουν δημιουργηθεί οι Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας (Τύπου Γ'). Εκεί όπου όφειλαν οι αρχές, δίχως συζήτηση, να μεταφέρουν τον συλληφθέντα Ξηρό. Αντ' αυτού, όμως, τον άνθρωπο που σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τον ήθελαν να έχει καταστρώσει αιματηρό σχέδιο επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού (απ' όπου κι απέδρασε), τον επανέφεραν στον Κορυδαλλό. Ο Στέλιος Σύρος, όντας πρώην υψηλόβαθμος της ΕΛ.ΑΣ, και βάσει της υπαρκτής απειλής των Αλβανών κακοποιών του UCK που έχουν στο μάτι τις φυλακές του Δομοκού, δεν παρέλειψε ν' ανακοινώσει την Ίδρυση ενός ακόμα Αλβανικού Σχολείου στην πατρίδα μας, στον Δομοκό. Λέγεται ότι στον εν λόγω άνδρα, ο Σάββας Ξηρός του είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια των 50 ημερών του στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός' φέρεται να είπε: 'Αγαπάω τον Στέλιο πιο πολύ απ’ τον πατέρα μου'. Το εν λόγω σχολείο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δομοκού Φθιώτιδας, στο οποίο 'τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν κι όσοι Έλληνες το επιθυμούν', όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Συμπτώσεις ή κομμάτια του ίδιου παζλ;




Ένα πρόσωπο που έχει αποκαλύψει διάφορες πτυχές για τον ρόλο της 17ης Νοέμβρη, ενόσω βρίσκεται στις φυλακές είναι ο Ηρακλής Κωστάρης που έχει καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 23 ετών για την εμπλοκή του στην οργάνωση και πραγματοποίησε απεργία πείνας στο ίδιο χρονικό διάστημα με τον Νίκο Ρωμανό. Στα μέσα του 2014, ο Κωστάρης ανέφερε τα εξής στην 'Εφημερίδα των Τρομοσυντακτών': 'Πληρώνω μόνο και μόνο επειδή ήμουν συγκατηγορούμενος το 2002 με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Καμία σχέση δεν έχω με τις επιλογές του. Το 2002 συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές, έδωσε όσα ήξερε και δεν ήξερε, ακόμη και την  οικογένειά του,  συνέβαλε στις βαριές καταδίκες. (...) Ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν φορά παντελόνια, έκανε ακόμα μία πράξη προδοσίας. Θυσίασε πρώην συγκατηγορουμένους του και εκατοντάδες φυλακισμένους με όσα προκάλεσε και προκαλεί η απόδρασή του'. Ο Κωστάρης έχει καταγγείλει και πολλά άλλα για την θεαματική σύλληψη των μελών της 17ης Νοέμβρη, τα οποία φυσικά αποσιωπήθηκαν απ' το σύνολο των μέσων κι ειδικότερα των 'αντιεξουσιαστικών'.




Στα ψιλά των ειδήσεων των κατευθυνόμενων μέσων ενημέρωσης πέρασαν και τα ευρύματα απ' την γιάφκα της Αναβύσσου κι όλων των περιφερειακών κρησφύγετων του βαψομαλλιά. Πέραν της 22χρονης κόρης του πασοκτζή πρώην Αντιδημάρχου του Αιγίου, της Αγγελικής που εμφανίζεται ως 'φίλη της αναρχίας, της εξέγερσης και της ελευθερίας' απ' τους φυλακισμένους της ΣΠΦ, εγείρονται ποικίλα ερωτήματα για τα ευρύματα στην γιάφκα του. Ο οπλισμός-βάσει των σχεδιαγραμμάτων-που βρέθηκε παρουσιάζει ομοιότητες με εκείνον της 'Ο.Λ.Α', της οργάνωσης που έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, την επίθεση κατά των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας Mercedes Benz, στη Βαρυμπόμπη κι ανεπίσημα την επίθεση στην Ισραηλινή Πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό. Βαν, RPG, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, περίστροφα. Οπλοστάσιο απολύτως κοινό στις 'τρομοκρατικές' οργανώσεις εδώ και 40 χρόνια. Οργανώσεις που δεν ανέτρεψαν καμία κυβέρνηση, κανένα καθεστώς, που δεν απείλησαν ποτέ το σύστημα, τουναντίον αρκέστηκαν στην απαλλοτρίωση χρημάτων. Ένα 'πολιτικό' συνδικάτο εγκλήματος και τίποτα παραπάνω.




Οι αρχές κι οι δημοσιογράφοι μιλούν εδώ και χρόνια για γυναίκες-'Αμαζόνες' της τρομοκρατίας, οι οποίες, όμως, ΠΟΤΕ δεν συλλαμβάνονται. Συνελήφθη, άραγε, ποτέ η 'Άννα' της 17ης Νοέμβρη; Όχι, φυσικά, διότι ήταν η μικροβιολόγος Μαρία Τσιντέρη, ο σύζυγός της οποίας ήταν αξιωματικός του Ναυτικού. Βλέπε Φιάσκο της Λουίζης Ριανκούρ. Από τότε, ακόμα, αναζητούν, το 'ύποπτο βαν'. Σ' ένα τέτοιο βαν, το 1993, είχαν συλληφθεί στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Πλατεία Αμερικής, μαζί μ' έναν Έλληνα, τον λίγα χρόνια αργότερα, παραδοθέντα, Δημήτριο Κουφοντίνα. Στα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης, η ελληνική κοινωνία ασχολείται με τα βαν των 'τρομοκρατών' που πάντοτε κατάφερναν να ξεφύγουν. Η φερόμενη 'Άννα' της 17ης Νοέμβρη, εισέπραξε το ποσό των 13 εκατομμυρίων δραχμών για την συνεισφορά της στο φιάσκο, δηλαδή στο ξέπλυμα κρατικού χρήματος. Στην περίπτωση του Ξηρού, τα μέσα ανέφεραν πως ο πληροφοριοδότης εισέπραξε 1 εκατομμύριο Ευρώ επειδή βοήθησε ν' αποκαλυφθεί το που κρύβεται ο βαψομαλλιάς, παρόλο που οι αρχές αναφέρουν πως τον είχαν εντοπίσει κατόπιν παρακολουθήσεων. Είτε οι μπάτσοι λένε ψέματα, είτε όχι, το σημαντικό είναι ότι ο ελληνικός λαός ακούει για φαντάσματα και ποτέ του δεν είδε αυτά τα φαντάσματα. Κατά συνέπεια, ο πληροφοριοδότης ήταν αχρείαστος. Όπως ποτέ δεν μάθαμε τι απέγιναν τα 4 εκατομμύρια με τα οποία είχε επικηρυχθεί ο Νίκος Μαζιώτης του 'Ε.Α' (παρόλο που συνελήφθη κι αυτός), η σύζυγος Ρούπα κι οι ΄Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις' (οι ασύλληπτοι δολοφόνοι των συναγωνιστών μας). Η 40αρα 'μυστηριώδης γυναίκα' με το μαύρο τζιπ που πάντοτε διαφεύγει των συλλήψεων και παρά το γεγονός αυτό παραμένει 'άγνωστη', ενόσω όλοι οι υπόλοιποι 'τρομοκράτες' συλλαμβάνονται, είναι μία αντίστοιχη 'Άννα'. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.





Θα θυμίσουμε κάποιο γεγονός που αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, τι πρεσβεύουν όλοι οι αντίστοιχοι 'Ξηροί' βάφουν τα λαδωμένα μαλλιά τους. 20 Νοεμβρίου 1991. Σεπόλια, ξημερώματα. Άνδρες της αστυνομίας ήλθαν σε συμπλοκή με αγνώστους. Η ανταλλαγή πυροβολισμών άρχισε όταν μία περίπολος εντόπισε 3 άντρες να προσπαθούν να κλέψουν ένα φορτηγάκι Toyota (εμμονή έως και σήμερα με την συγκεκριμένη μάρκα). Οι 2 αστυνομικοί άφησαν τα αυτόματα όπλα τους στο περιπολικό καθώς βγήκαν να συλλάβουν τους 3 υπόπτους. Ξαφνικά πρόβαλε ένα τέταρτο άτομο από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο κι άνοιξε πυρ εναντίον τους. 2 άλλα περιπολικά έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής αλλά 'αναχαιτίστηκαν' με χειροβομβίδες κι οι 4 δράστες διέφυγαν με ταξί. Σε επίσημη ανακοίνωση της ασφάλειας υπήρχε διάχυτη η εκτίμηση ότι 'οι 4 ένοπλοι ανήκαν σε τρομοκρατική οργάνωση'. Δεν κατονομάζονταν, ωστόσο φωτογραφίζονταν ως μέλη της 17ης Νοέμβρη. Στα ρεπορτάζ των εφημερίδων αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων διέρρεαν ότι ήταν εντυπωσιασμένοι απ' τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών και θα ήθελαν να έχουν φαντάρους τόσο καλά εκπαιδευμένους, όπως οι 4 τρομοκράτες. Ανέφεραν: 'Εχουν τέτοια εκπαίδευση, που ως σήμερα τουλάχιστον δεν παρέχεται στην Ελλάδα. Ο τρόπος κι οι ενέργειές τους έδειξαν ότι όσοι και να ήταν οι αστυνομικοί, δεν θα μπορούσαν να τους συλλάβουν'. Το τελικό συμπέρασμα των αξιωματικών ήταν: 'Ούτε η Αστυνομία αλλά ούτε κι οι Ειδικές Δυνάμεις είναι σήμερα σε θέση να αντιμετωπίσουν τέτοιας μορφής αντιπάλους και το μόνο που μένει είναι να δημιουργηθούν και στη χώρα μας ομάδες κρούσης τέτοιες, όπως στο εξωτερικό, με ειδική εκπαίδευση αντάρτικου πόλεων'.





Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην δήλωση αυτή: 'Έχουν τέτοια εκπαίδευση που ως σήμερα τουλάχιστον δεν παρέχεται στην Ελλάδα'. Ακόμα πιο σημαντικό η χρονική στιγμή που ελέχθησαν όλα αυτά. Αρχές δεκαετίας 1990. Οι εκτελεστές της 17ης Νοέμβρη, ηλικιακά ήταν γύρω στα 30. Με δεδομένες τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής, φαντάζει αρκετά απίθανο να ήταν λάτρεις της περιπέτειας. Εξ όψεως δεν μοιάζουν τόσο 'ταλαιπωρημένοι μαχητές'. Μάλλον το αντίθετο, αρκετά καλοζωισμένοι. Παρά τα πρακτικά της δίκης που δημοσιεύτηκαν απ' την 'Ελευθεροτυπία', ουδέποτε ήλθαν στο φως προσωπικά δεδομένα για την ζωή και το οικογενειακό υπόβαθρο των μελών της 17ης Νοέμβρη. Το Κράτος, βλέπετε, προστατεύει τους υπαλλήλους του...




Ένα ακόμα γεγονός που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μας περί την 'επιχειρησιακή ετοιμότητα' της 17ης Νοέμβρη. Πίσω στο 1990. Επίθεση κατά Βαρδή Βαρδινογιάννη. Οι 'τρομοκράτες' έκαναν δύο τρύπες στο αυτοκίνητο. Αφαίρεσαν τα καθίσματα, τοποθέτησαν 2 πυροσωλήνες στο εσωτερικό του. Ο ένας που βρίσκονταν στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου ήταν πλαστικός και στην θέση των δύο μπροστινών καθισμάτων τοποθέτησαν έναν μεταλλικό σωλήνα ο οποίος θα εκτόξευε μία ρουκέτα 2.35 mm, η οποία είχε κλαπεί απ' το στρατόπεδο του Συκουρίου (στην κωμόπολη αυτή υπήρχαν Εβραίοι που στελέχωσαν παλιότερα τον ιδεολογικό προπομπό της 17ης Νοέμβρη, το ΕΑΜ). Αφού τοποθέτησαν τις 2 ρουκέτες με τους πυροδοτικούς μηχανισμούς, έφραξαν τις δύο τρύπες με χαρτί και τις έβαψαν με χρώμα όμοιο του αυτοκινήτου για να μην φαίνονται. Το πόσο πολύ ήθελαν να δολοφονήσουν τον Βαρδινογιάννη φαίνεται κι απ' το γεγονός ότι μέσα στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου είχαν τοποθετήσει επιπλέον μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών κι είχαν βάλει τσιμέντο στα τοιχώματα του πορτ παγκάζ έτσι ώστε το ωστικό κύμα να έχει κατεύθυνση προς το διερχόμενο όχημα. Γνώσεις ιδιαίτερα προηγμένες για την εποχή, ωστόσο όχι άγνωστα πράγματα στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου 1990 ο βαψομαλλιάς μπήκε στο αυτοκίνητο και με μεγάλη προσοχή κάθισε ελαφρά πάνω στον πυροσωλήνα κι οδήγησε στο προγραμματισμένο σημείο. Οι τσιλιαδόροι είχαν ερευνήσει την περιοχή και του έδωσαν εντολή να φέρει το αυτοκίνητο στην θέση που είχαν επιλέξει. Τελευταία στιγμή έξω απ' την θέση όπου σκόπευαν να παρκάρουν το παγιδευμένο αυτοκίνητο, έκανε την εμφάνισή τους μία ομάδα νεαρών. Από μια τέτοια επίθεση ήταν σίγουρο ότι θα υπήρχαν θύματα. Εκτός αυτού, με την ξαφνική εμφάνιση των παιδιών υπήρχε ο κίνδυνος κάποιο απ' αυτά να δει τους πυροσωλήνες. Ο βαψομαλλιάς ακύρωσε την επίθεση κι επέστρεψε με το αυτοκίνητο πίσω στην μάντρα. Τα ξημερώματα της 20ης Νοεμβρίου κατάφεραν να βρουν ελεύθερο το κατάλληλο σημείο και τότε μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο κι οδήγησε μέχρι την διασταύρωση. Τα περιττά κιλά του είχαν αρνητικό αποτέλεσμα στην έκβαση της επίθεσης. Όταν παρκάρισαν το αυτοκίνητο, απλά περίμεναν έως ότου θα έφτανε η θωρακισμένη Μερσεντές του Βαρδινογιάννη. Καθισμένοι σε κάποια απόσταση ασφαλείας είδαν από μακριά να έρχεται το αυτοκίνητο του Βαρδή (το οποίο έφερε ξένες πινακίδες με αριθμό RT-197Α). Ως παρένθεση, η αστυνομία απουσιάζει ενόσω επί μέρες κινούνται ανενόχλητοι σε μία περιοχή που αν μη τι άλλο φημίζεται για την αστυνόμευσή της. Οι τρομοκράτες γνώριζαν όχι μόνο το δρομολόγιο του Βαρδή, αλλά και το ακριβές όχημα με το οποίο κινούνταν. Ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του, οπωσδήποτε διαθέτει πολλά οχήματα για λόγους αυτοπροστασίας και μετακινείται διαφορετικά απ' τον απλό πολίτη. Στο σημείο αυτό ο οδηγός αναγκάστηκε ν' ανακόψει ταχύτητα λόγω της διασταύρωσης, ήλεγξε την περιοχή και μόλις ξαναξεκίνησε βρέθηκε δίπλα στο παγιδευμένο αμάξι. Τότε ο 'τρομοκράτης' πάτησε το κουμπί απ' το τηλεχειριστήριο κι εκτοξεύθηκαν πρώτα οι 2 ρουκέτες και σ' ελάχιστο χρόνο ανατινάχτηκαν και τα εκρηκτικά που βρισκόταν στο πορτ παγκάζ. Η πρώτη ρουκέτα που βρισκόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου εκτοξεύθηκε, βρήκε το μπροστινό μέρος της Μερσεντές. Τα θραύσματα σκορπίστηκαν χωρίς να χτυπήσουν τους επιβάτες της καμπίνας. Η δεύτερη ρουκέτα, έμελλε να αποτελέσει 'θύμα' του υπέρβαρου βαψομαλλιά. Αφού οι 'τρομοκράτες' είχαν αφαιρέσει τα καθίσματα, ο εν λόγω ήταν αναγκασμένος να οδηγήσει 2 φορές το αυτοκίνητο καθισμένος πάνω στον μεταλλικό πυροσωλήνα. Φαίνεται όμως, ότι τελικά ο πυροσωλήνας στράβωσε κι όταν πυροδοτήθηκε η ρουκέτα δεν βγήκε απ' τον πυροσωλήνα, αλλά σφήνωσε στη μέση και παρέσυρε όλο τον εξοπλισμό πάνω στο πίσω κολωνάκι της Μερσεντές. Να σημειωθεί πως οι ρουκέτες είναι ασφαλισμένες με μία ειδική περόνη που απασφαλίζεται μόλις η ρουκέτα εξέλθει ολοκληρωτικά απ' τον πυροσωλήνα. Τότε μόνο η ρουκέτα είναι ικανή να εκραγεί πάνω στο στόχο της. Το βάρος του όμως στράβωσε ελάχιστα τον πυροσωλήνα με αποτέλεσμα όπως είπαμε να σφηνωθεί η ρουκέτα μέσα σ' αυτόν και να μην βγει ποτέ η περόνη ασφαλείας. Αρκει να δει κανείς την φωτογραφία-ντοκουμέντο και θα καταλάβει ότι η ρουκέτα δεν εξερράγη γιατί παρέσυρε μαζί της τον πυροσωλήνα και ποτέ δεν βγήκε έξω απ'  αυτόν, ώστε ν' απασφαλιστεί η περόνη της.





Ταυτόχρονη εκτόξευση 2 ρουκετών κατά κινούμενου στόχου, ούτε ο Αμπού Νιντάλ δεν είχε επιχειρήσει ποτέ. Φαίνεται ότι τα πρωτοπαλίκαρα της 17ης Νοέμβρη, Σάββας-Χριστόδουλος Ξηρός και Κουφοντίνας είχαν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Η οργάνωση του Αμπού Νιντάλ (ANO) είχε πραγματοποίησει θεαματικές επιθέσεις. Μία απ' τις πλέον θεαματικές επιθέσεις της, ήταν αυτή στο 'City of Poros' τον Ιούλιο του 1988. Αλλες γνωστές επιχειρήσεις είναι οι επιθέσεις στα αεροδρόμια Ρώμης και Βιέννης το Δεκέμβριο του 1985, η επίθεση στη Συναγωγή της Κων/πολης κι η αεροπειρατεία της πτήσης 73 της Pan Am στο Καράτσι το 1986. Πιστεύεται ότι η οργάνωση του Αμπού Νιντάλ βρίσκεται πίσω απ' τη δολοφονία του υπαρχηγού της ΟΑΠ, Αμπού Ιγιάντ, και το διευθυντή ασφαλείας της ΟΑΠ, Αμπού Χουλ, το 1991. Το 1994 η ΑΝΟ δολοφόνησε Ιορδανό διπλωμάτη και τον εκπρόσωπο της ΟΑΠ στο Λίβανο. Με τη βοήθεια των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών, ο Αμπού Νιντάλ οργάνωσε τη δική του τρομοκρατική ομάδα κι άρχισε να δρα εκτός της επίσημης πολιτικής της Φατάχ, λόγω της διαφωνίας του με κάθε μορφή διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ. Ακόμα και σήμερα, παραμένει μυστήριο αν είναι ζωντανός ή νεκρός.




Είναι ποτέ δυνατόν να πειστούμε ότι η 17η Νοέμβρη δεν είχε λάβει εκπαίδευση από κάποια ξένη μυστική υπηρεσία; Μήπως η 17η Νοέμβρη ήταν η ίδια μία μυστική υπηρεσία του καθεστώτος;