Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ !!







Τα χρόνια των εθνοκτόνων μνημονίων χαρακτηρίζονται απ' τους εθνικιστές-και μόνον-απ' την ύπαρξη ενός απάνθρωπου καθεστώτος που καταδεικνύεται-ορθά κατά τη γνώμη μας-με τον όρο 'χούντα'. Οι αριστεροί φλούφληδες αποφεύγουν σκόπιμα να χαρακτηρίσουν το εν λόγω καθεστώς ως 'χούντα', παρόλο που ο συγκεκριμένος όρος προέρχεται κατά βάση απ' το πολιτικό λεξιλόγιό τους. 'Καταφέρονται' του καθεστώτος με τον όρο 'φασιστικό' ή 'ακροδεξιό'. Τι εστί 'χούντα' μπορεί κανείς να το κατανοήσει στις πραγματικές του διαστάσεις παρακολουθώντας το 'Missing' του 1982 του Κώστα Γαβρά, όπου  σκιαγραφείται ο ρόλος της CIA στην εγκαθίδρυση της στρατιωτικής χούντας στη Χιλή. Τα γεγονότα είναι πέρα για πέρα πραγματικά. Η 'χούντα' αποτελεί μία μορφή ολιγαρχίας, είτε αυτή είναι πλουτοκρατική, είτε στρατοκρατική, είτε τιμοκρατική. Κατά συνέπεια, μία 'χούντα' μπορεί να εκπορεύεται ως άγιο ολοκληρωτικό πνεύμα απ' οποιαδήποτε κυβέρνηση με ολιγαρχικές τάσεις και χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα τι υποστηρίζεται ως επίσημη ιδεολογία ή πολιτική της. Όπως σ' όλα τα πράγματα στη φύση, κατά τον ίδιο τρόπο σ' ένα καθεστώς υπάρχει η φυσική φθορά και παραφθορά συν τω χρόνω. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να εκφυλιστεί ακόμα και μία Επανάσταση. Άρτια περιγραφή του φαινομένου γίνεται στην 'Φάρμα των Ζώων' του George Orwell. Η Χρυσή Αυγή έχει-εν μέρει-ορθά τοποθετήσει το όλο ζήτημα ως 'χούντα', αναφερόμενοι στην 'χούντα σαμαροβενιζέλων' (και των κλώνων τους), καθότι η Δημοκρατία αποτελεί την Αγία ολιγαρχία μίας συμμορίας που παρενδύεται ενός πολιτικού μανδύα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί την έκφραση μίας ολοκληρωτικής τυραννίας. Η 'χούντα' μπορεί να προέρχεται ακόμα κι απ' τους φιλελεύθερους κι απ' τους αναρχικούς, όσο κι αν αυτό προξενεί εντύπωση σε κάποιους.





Σημασία έχουν οι πράξεις κι όχι τα κίνητρα. Αγιοποιώντας τα εκάστοτε κίνητρα ή τα μακροχρόνια πολιτικά σχέδια, διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον. Η φράση αυτή ειπώθηκε απ' τον Χριστό προς τους Φαρισσαίους, ώστε να καταδείξει την υποκρισία τους. Όπου Κάμηλος (εβραϊκά 'gamal') δεν σημαίνει καμήλα, όπως πολλοί εσφαλμένα νομίζουν, αλλά το σχοινί που διαπερνά την τρύπα μίας βελόνας. Με λίγα λόγια το νόημα της φράσης είναι να μην 'γινόμαστε αποδέκτες της υποκρισίας'. Κι αυτή τη χρονική περίοδο κι όχι μόνο, στην πατρίδα μας υπάρχει μία 'χούντα' που απλώνεται σε κάθε πεδίο της έκφρασης του ελληνικού λαού. Υπάρχει μία 'χούντα' στις τέχνες, στα γράμματα, στην ενημέρωση, στην καθημερινότητα. Υπάρχουν σαφή όρια περί του τι επιτρέπεται και του τι δεν επιτρέπεται. Οι Δημοκράτες ισχυρίζονται πως η Δημοκρατία αποτελεί επίτευγμα του πολιτισμού, έως ότου κι οι ίδιοι διαψευστούν στην προσπάθειά τους ν' αρθρώσουν τον δικό τους 'ελεύθερο' πολιτικό λόγο. Τότε, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ωμή πραγματικότητα, αυτή των ορίων 'πολιτικής ορθότητας'. Μπορείς να λες ελεύθερα την άποψή σου (δίχως κανείς να σε ακούει), να ψηφίσεις ή να μην ψηφίσεις, ωστόσο κανείς δεν θα εμποδίσει την θεσμοθετημένη διαδικασία που κάποιοι επιβάλουν άνευ της θελήσεώς σου. Χούντα είναι η οργανωμένη συντεχνία που καρπώνεται ό,τι συλλογικό, είτε αυτό είναι άποψη, είτε θέληση, είτε πρωτοβουλία, είτε...





Η οργουελική δυστοπική σύλληψη είναι η μόνη διαχρονική πραγματικότητα, κι ακριβώς σ' αυτό έγκειται η αξία της. Ας αντικρίσουμε την μία και μοναδική αλήθεια κατάματα. Η εκάστοτε 'χούντα' πηγάζει απ' την ατομική αλλοτρίωση, την ξενοδουλεία, την έλλειψη εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας σε συλλογικό επίπεδο. Ελλείψει πολιτικής βούλησης, ο εκάστοτε ξένος παράγων προωθεί σχέδια αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό (κι όχι μόνον) μίας χώρας, ώστε να επέμβει ως εγγυητής, ως ρυθμιστής και τοποτηρητής της ομαλότητας. Κι αυτό το συμπέρασμα επεκτείνεται σε κάθε έμβιο οργανισμό, ξεκινώντας απ' τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου. Η αρρώστια του είναι απόρροια της διάρρηξης της ατομικής και κοινωνικής συνοχής. Η 'χούντα' προωθείται από εξωτερικές δυνάμεις που καταλύουν την ανεξαρτησία στο εσωτερικό μίας χώρας ή ενός οργανισμού. Η 'χούντα' καταργεί την διαφορετικότητα στο όνομα μίας ομογενοποίησης. Οι εσωτερικοί κλυδωνισμοί προκαλούν την νόσο που απλώνεται παντού. Κανείς θα περίμενε πως η εκάστοτε 'χούντα' βρίσκει στο τείχος που ορθώνεται απ' τον λαό. Τουναντίον, ανατρέπεται απ' τους ίδιους μηχανισμούς που την επέβαλαν. Η 'χούντα' ορθώνεται πάνω απ' τον λαό, οπόταν οι συνθήκες που επικρατούν είναι ώριμες για μία τέτοια προοπτική. Οι τύραννοι χάνονται στην λαοθάλασσα της θέλησης για αλλαγή ή στην πλάνη της λαϊκής θέλησης. Κατόπιν, 'χούντα' και ξενοδουλεία (εθελοδουλεία) ταυτίζονται σε κλάσματα χρόνου. Αυτό αποδεικνύεται απ' την θετικότητα ενός λαού-τουλάχιστον-στα αρχικά στάδια μίας 'χούντας'. Έως ότου, φυσικά, αντιληφθεί, την δίνη στην οποία ο ίδιος έχει περιέλθει.





Η Χιλή στην οποία αναφέρεται η παραγωγή του Γαβρά έχει γνωρίσει απ' το 1810 την 'χούντα'. Έκτοτε, τέτοιες υπήρξαν πολλές. Με τον όρο 'χούντα' δικαιωνόμαστε απόλυτα όσον αφορά την θέση μας για τα σχέδια λατινοαμερικανοποίησης της πατρίδας μας, είτε βρίσκεται στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, είτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ, είτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στα πιο πρόσφατα χρόνια, η Χιλή γνώρισε την 'χούντα' του στρατιωτικού καθεστώτος του Augusto Pinochet, το 1973, και την ανατροπή του Μαρξιστή Προέδρου Salvador Allende. Η λέξη 'χούντα' είναι ισπανική (junta) κι ερμηνεύεται ως επιτροπή, συνάθροιση, συνωμοσία, υπό την έννοια της τυραννικής διαχείρισης των κοινών. Μία απ' τις γνωστότερες μορφές 'χούντας' στην ιστορία ήταν αυτή που είχε επιβληθεί απ' τον Οίκο ή Δυναστεία των Αψβούργων, όπου δυναστεία σημαίνει τυραννία. Οι Αψβούργοι ήσαν επιρρεπείς στην αιμομιξία, κάτι που καταμαρτυράται άλλωστε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό σ' όλες τις βασιλικές οικογένειες, λόγω της προσπάθειας να διατηρήσουν 'το αίμα τους αμόλυντο' κι όχι μόνο. Είχαν καταγωγή αρχικά απ' την Ελβετία, ενώ αρχικά κυβέρνησαν την Αυστρία για περισσότερους από 6 αιώνες. Μία σειρά βασιλικών γάμων έφερε στην κληρονομιά του οίκου τη Βουργουνδία, τις Κάτω Χώρες (Ολλανδία), την Ισπανία, τη Βοημία, την Ουγγαρία κι άλλες περιοχές της Ευρώπης. Μόλις τον 16ο αιώνα ο Οίκος διαχωρίστηκε στον βασικό Ισπανικό κλάδο των Αψβούργων και στον ήσσονα Αυστριακό κλάδο. Η Ισπανία είναι μία χώρα στην οποία άνθισε ο κολλεκτιβισμός (κλάδος της αναρχίας) κι ως εκ τούτου η ιδέα της αυτονομίας. Η Γενική Χούντα του Πριγκιπάτου της Αστούριας (General Junta del Principado de Asturias) είναι το κοινοβούλιο της Αστούριας, μίας αυτόνομης κοινότητας της Ισπανίας που εγκαθιδρύθηκε το 1982. Η 'χούντα', νοούμενη ως αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα, εντοπίζεται και στις αυτόνομες κοινότητες της Castile, της Leon και της Andalusia. Στο Valladolid, 'χούντα' υπήρξε ήδη απ' το 1550. Το περιεχόμενο της 'χούντας' ορίζεται συναρτήσει του βαθμού ελευθερίας που επιθυμούν οι κοινότητες, το πρωταρχικό κύτταρο των κοινωνιών και κατά συνέπεια τα μέλη τους.  Η 'Grande Junta' εγκαθιδρύθηκε μόλις το 1810, έπειτα απ' την 'Επανάσταση του Μαϊου'. Υπήρξε το ύπατο συμβούλιο για την συγκρότηση των Ηνωμένων Επαρχιών του Río de la Plata σε μία ενιαία χώρα, όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Η εν λόγω 'χούντα' υπήρξε η πρώτη ανεξάρτητη κυβέρνηση της Αργεντινής. Χούντα' σημαίνει 'ένωση-συνένωση υπό μία ενιαία αρχή. Αν αυτή η δέσμη ράβδων ορίζεται ως Φασισμός, τότε ο Φασισμός αποτελεί-εξαιρέσει της αποθέωσης του κράτους-την μήτρα των καθεστώτων, είτε αυτά ορίζονται φιλελεύθερα, δημοκρατικά, ολοκληρωτικά.





Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας των ετερόκλητων φιλελεύθερων στοιχείων που καρπώθηκε την 'αποχουντοποίηση' κι επέφερε την 'κάθαρση της Μεταπολίτευσης', εμφανίστηκε ως η κυβέρνηση της 'εθνικής ενότητας' ή της 'εθνικής σωτηρίας' (κατά δήλωσιν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη).  'Χούντα' υπήρξε σε κάθε πατρίδα στην ιστορία κι επομένως τολμούμε να πούμε πως η 'χούντα' είναι έννοια ταυτόσημη της οργάνωσης των κοινωνιών και της ανάδυσης των κρατών. 'Χούντα' γνώρισαν πολλές χώρες στην ιστορία. Η 'χούντα' εγκαθιδρύεται μέσω πραξικοπηματικών πράξεων. Γελιούνται όσοι νομίζουν πως η 'χούντα' συνεπάγεται άρματα μάχης στους δρόμους. Η 'χούντα' ορίζεται βάσει του βαθμού εντροπίας σε μία κοινωνία. Μολονότι η εκάστοτε 'χούντα' λογίζεται ως στρατιωτική, στην ουσία της είναι πλουτοκρατική και τιμοκρατική, καθώς επέρχεται αφενός ώστε να επιλύσει προβλήματα του διεθνούς κεφαλαίου κι αφετέρου να εκμαυλίσει τους πολίτες στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να απολέσουν της ελεύθερης βούλησης. 'Χούντα' σημαίνει εν ολίγοις κατάργηση του αυτεξούσιου. Το αυτεξούσιο όμως δίδεται στον άνθρωπο απ' την Θεία πρόνοια κι ουδείς δύναται να το καταστρατηγήσει. Γι' αυτό και καμία 'χούντα' δεν επιβίωσε στην ιστορία, είτε λόγω εσωτερικής κατάρρευσης είτε λόγω εξεγέρσεων. Ο άνθρωπος χάρη στη δική του συναίνεση μετέχει στην κοινωνία. Κατά μία 'αντιεξουσιαστική' έννοια η 'χούντα' είναι συνώνυμο της 'κατάρας' του ανθρώπινου γένους. Να υποτάσσεται στην μία Αρχή. Η κατάρα που υποτάσσει τον αυτεξούσιο άνθρωπο στην υποταγή των κοινωνιών και των κρατών. Η μοναδική προοπτική αυτεξουσιότητας για τον άνθρωπο μπορεί να επιτευχθεί μέσα απ' τις αυτόνομες κοινότητες, απ' την επιλογή της δικής του 'χούντας'. Αυτής και καμίας άλλης. Της επιλογής του να ζει ελεύθερος κι αυτεξούσιος.



ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ.



ΖΗΤΩ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!