Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 'ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ'

Παλαιότερη καταδρομική Δράση στην Αναρχική Αρχειοθήκη στα Εξάρχεια








Ένας απ' τα κύρια μέτωπα στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας θεωρείται το μπασταρδογέννημα της αμερικανικής προπαγάνδας, ο 'πόλεμος κατά της τρομοκρατίας'. Όπως πολύ συχνά λέγεται απ' τους κρατιστές, η 'αντιμετώπιση του φαινομένου'. Αποφεύγουν να ομολογήσουν το προφανές: 'του φαινομένου, γεννήτορες του οποίου είμαστε εμείς οι ίδιοι, ώστε να καταστέλλουμε τους λαούς'. Η τρομοκρατία είναι ένα φαινόμενο που χρήζει πολύπλευρης πολιτικής ανάλυσης που δεν μπορεί να περιοριστεί ακόμα και στις αναρίθμητες σελίδες των πληρέστερων από απόψεως παρατιθέμενων στοιχείων βιβλίων. Στο παρόν θα επικεντρωθούμε σε κάποια σημεία που εμείς θεωρούμε ζωτικής σημασίας για την πατρίδα μας και συνάμα ενδεικτικά του μέλλοντος που διαγράφεται μπροστά μας.




Τα 'Δεκεμβριανά' του 2008 υπήρξαν η απόληξη μίας περιόδου έντονου πολιτικού κι οικονομικού παρασκηνίου για την πατρίδα μας. Τι συνέβη τότε, το έχουμε αναλύσει πολλάκις μέσα από κείμενά μας. Η συμμετοχή πολλών Αλβανών-στο πλευρό των ελληνόφωνων παρακρατικών-στα επεισόδια θεωρείται δεδομένη. Τα φέιγ βολάν που ερίφθησαν στην περιοχή των Εξαρχείων κι όχι μόνον, γραμμένα αποκλειστικά στα αλβανικά-με καθαρά ανθελληνικό περιεχόμενο κι όχι με αναφορά στην δολοφονία Γρηγορόπουλου, δεν πέρασαν απαρατήρητα απ' όλους όσοι παραμένουν 'ξύπνιοι μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων'. Η πλειονότητα των Ελλήνων δεν έδωσε την προσήκουσα προσοχή στα γεγονότα. Τα εξέλαβαν ως μία 'πολυτεχνειακή ταραχή'. Φαινομενικά, το γεγονός της δολοφονίας συσπείρωσε όλο το 'αντιμπατσικό' μέτωπο των 'αντιεξουσιαστών'. Στην πραγματικότητα, όμως, αποτέλεσε μία πρόβα ανταρτοπολέμου στο ελληνικό έδαφος, με την συνδρομή Αλβανών που καθοδηγούν τους ελληνόφωνους παρακρατικούς. Απ' τις συνήθεις πρόβες που κάνουν οι κρατιστές, ώστε να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά απ' τις εξελίξεις που οι ίδιοι προετοιμάζουν για τους λαούς. Πρόβες τις οποίες παρουσιάζουν ως 'αναπάντεχα γεγονότα' που προκαλούν τρόμο στην κοινωνία.

Ως εκ τούτου, ο συστημικός μύθος που ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι οι διωκτικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωποι με επαγγελματίες κι αδίστακτους κακοποιούς ή τρομοκράτες, καταρρέει μονομιάς, οπόταν μελετάει κανείς την πολιτική ιστορία και διαπιστώνει πως οι ανήκοντες στις κατηγορίες αυτές σχετίζονται-ταυτίζονται με τις ίδιες τις αρχές, λειτουργώντας ως ο αναγκαίος δούρειος ίππος επ' ωφελεία του συστήματος. Το σύστημα, κατά τον τρόπο που προκαλεί τις εσωτερικές κρίσεις του, κατά τον ίδιο τρόπο προκαλεί την φαινομενική απειλή ως προς αυτό, εξερχόμενο κάθε φορά δυνατότερο ξεπερνώντας την δυνητική τρικυμία. Τα επεισόδια ξέσπασαν-με τον ίδιο τρόπο που ξεσπούν οι καθιερωμένες καλοκαιρινές πυρκαγιές που κατακαίνε εδώ και δεκαετίες την πατρίδα μας-απ' άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας, με χρονική ταύτιση που προδίδει, αν μη τι άλλο, το καθ' όλα προσχεδιασμένο τους κι όχι τον αυθόρμητο χαρακτήρα τους, όπως ειπώθηκε απ' τα παπαγαλάκια του συστήματος.




Μία σειρά από γεγονότα μας υποχρεώνουν να τοποθετηθούμε σε σχέση με την πάγια τακτική που ακολουθείται απ' τους κρατικούς μηχανισμούς, απ' το λεγόμενο παρακράτος. Στις 19 Μαρτίου του 2010, μία ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε κυριολεκτικά τα τότε κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Σωκράτους 48, στον 5ο όροφο, ώρα πρωινή (08.46), στην Πλατεία Ομονοίας. 25 λεπτά πριν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην 'Ελευθεροτυπία' για την επικείμενη έκρηξη. Παράλληλα υπήρξε ανάλογο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας που απέχει ελάχιστα μέτρα απ' το σημείο. Οι αρχές επιχείρησαν ν' αποδώσουν το εν λόγω χτύπημα σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού των ερευνών που αφορά τις τρομοκρατικές ομάδες. Να σημειωθεί πως λίγες ημέρες πριν, στις 10 Μαρτίου του 2010, ο 'τέλειος τρομοκράτης' Λάμπρος Φουντάς και στέλεχος του 'Επαναστατικού Αγώνα' είχε δολοφονηθεί κάτω από ύποπτες συνθήκες σε συμπλοκή με 'αστυνομικούς' στη Δάφνη. Ο παππούς του Φουντά ήταν ιερέας, ο πατέρας του στρατιωτικός ιατρός κι ο θείος του πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στις 28 Μαρτίου του 2010, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα ομιχλώδης βομβιστική επίθεση, η οποία κόστισε τη ζωή σε έναν ακόμα 15χρονο, αυτή τη φορά με θύμα έναν Αφγανό στα Κάτω Πατήσια. Η ΕΛ.ΑΣ απέδωσε την επίθεση στην οργάνωση 'Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς'. Η οργάνωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε στο διαδίκτυο, διέψευσε οποιαδήποτε σχέση με το 'ατυχές' συμβάν. Να σημειωθεί πως η 'Συνωμοσία' είναι μία νεοαναρχική οργάνωση αντάρτικου πόλης με δράση σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος που έκανε την παρθενική εμφάνισή της στις 22 Ιανουαρίου του 2008. Παρά τις διαψεύσεις από μέρους της οργάνωσης και τις διαβεβαιώσεις για ακρίβεια στα χτυπήματά της, η έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει την ασυνέπεια τους, καθότι η έκρηξη έγινε πρωτύτερα απ' την υπόδειξη του προειδοποιητικού τηλεφωνήματος. Στις 2 Οκτωβρίου του 2009, λίγο πριν απ' την προεκλογική ομιλία του Κώστα Καραμανλή στο Πεδίον του Άρεως, τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε κάδο απορριμάτων στην οδό Γκυιλφορδου, λίγα μέτρα απ' τους συγκεντρωμένους. Όπως και στην περίπτωση του 15χρονου Αφγανού, η βόμβα ήταν τοποθετημένη, για άγνωστους λόγους, σε κάδο απορριμάτων. Η τρομακτική ομοιότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 08.46 το πρωί της προηγούμενης ημέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Προφανής στόχος ήταν τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Zougla.gr στο ρεπορτάζ του ανέφερε, σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού και σύνδεσης των γεγονότων πως 'κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκεται μουσουλμανικό τζαμί, ενώ το βράδυ της Κυριακής (28 Μαρτίου), στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ, που βρίσκεται επίσης κοντά στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μουσουλμάνων μεταναστών'.




Στις 30 Μαρτίου, το Zougla.gr δημοσίευσε μία ομιχλώδη προκήρυξη 'ανάληψης ευθύνης' (απ' τις πολλές που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς στοχοποιώντας τους εθνικιστές) για την δολοφονία του 15χρονου Αφγανού. Την αποσταλείσα προκήρυξη υπέγραψε το 'Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο', παραπέμποντας με αστείο τρόπο στην αμφιλεγόμενη βρετανική οργάνωση 'Combat 18'. Η εν λόγω προκήρυξη κατέληγε ως εξής:
  'Δε θα μιλήσουμε για παράπλευρη απώλια αλλά ούτε και θα ζητήσουμε τη συγχώρεση κανενός καθός είμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο πεθαίνουν ακόμη και μικρά παιδιά. 'Λυπούμαστε' όμως ειλικρινά για ένα άλλο πρόσφατο γεγονός. Για την 'έξωση' που έγινε πρόσφατα στα γραφεία της Προδοτικής Οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Τα συλληπητήριά μας 'σύντροφοι'.


Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, ο προφυλακισμένος Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος κέρδισε μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Όπως προείπαμε, στις 19 Μαρτίου του 2010, τοποθετήθηκε η βόμβα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ομόνοια. Την επόμενη ημέρα, 20 Μαρτίου 2010, σημειώθηκε έκρηξη στην είσοδο πολυκατοικίας στα Κάτω Πατήσια, όπου διαμένει ο Αντιπρόεδρος της 'Ελληνοπακιστανικής' κοινότητας και μέλος του ΔΣ του Φόρουμ Μεταναστών Ανουάρ Ικμπάλ καθώς και στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη. Η οργάνωση ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη γι' αυτήν την 3πλή επίθεση, στις 22 Μαρτίου 2010.



Γυρίζοντας πίσω στο χρόνο, ενθυμούμεθα ένα γεγονός που φαινομενικά μοιάζει ασύνδετο με την δολοφονία του 15χρονου Αφγανού. Στις 28 Απριλίου 1999, ημέρες των νατοϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Σερβίας, υπό το γενικότερο 'αντιαμερικανικό' κλίμα που επικρατούσε στην πατρίδα μας, λίγα μέτρα παραπέρα απ' τον τόπο της δολοφονίας του Αφγανού, όπου βρίσκεται η έδρα της εφημερίδας 'Βραδυνή' του δημοσιογράφου Γεώργιου Τράγκα, έλαβε χώρα ένα ακόμα ομιχλώδες γεγονός. Αναδημοσιεύουμε τι έγραψε ο 'Ριζοσπάστης' της 27ης Μαϊου 1999 με τον τίτλο 'Δίωξη για τη βόμβα στο ΙΧ του Γ. Τράγκα'.




'Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εμπλέκονται τρεις Ελληνες και δύο Αλβανοί. Συνελήφθησαν οι δύο, αναζητούνται οι υπόλοιποι Ποινική δίωξη για οχτώ κακουργήματα άσκησε χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας 'Βραδυνή' Γ. Τράγκας κατά παντός υπευθύνου, για τον εκρηκτικό μηχανισμό, με τον οποίο είχε παγιδευτεί το αυτοκίνητό του στις 28 του Απρίλη. Η δίωξη στρέφεται εναντίον τεσσάρων τουλάχιστον άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών και αφορά τις εξής κακουργηματικές πράξεις: προμήθεια και κατοχή από άγνωστο άτομο εκρηκτικής ύλης, με σκοπό τη χρησιμοποίησή της για να προξενηθεί κίνδυνος σε ανθρώπους και να τρομοκρατηθούν πολίτες, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (από άλλο άγνωστο άτομο, που την τοποθέτησε στο αυτοκίνητο), ηθική αυτουργία (από τρίτο άγνωστο άτομο) στην προμήθεια, κατοχή και κατασκευή της βόμβας, άμεση συνέργεια (από τέταρτο δράστη) στην κατασκευή της, απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα έκρηξης. Η έρευνα της υπόθεσης ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή. Στο μεταξύ χτες το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εναντίον της οποίας είχε στραφεί ο Γ. Τράγκας μέσω της εφημερίδας 'Βραδυνή', ανακοίνωσε ότι πίσω από τη βομβιστική ενέργεια κρύβονται δύο Ελληνες αγνώστων στοιχείων, ο Αλβανός Σελγκίμ Λαμέ, 35 χρόνων, που κινείται στο χώρο των εκβιαστών της νύχτας, ο επίσης Αλβανός Μάτο Ουράν, 28 χρόνων, καθώς και ο ηλεκτρονικός Γεώργιος Μαραγκός, 42 χρόνων, ο οποίος προμήθευσε στους Αλβανούς στην ηλεκτρονική πλακέτα για την πυροδότηση της βόμβας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο Μάτο Ουράν και ο Γ. Μαραγκός, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται'.



Σε δημοσίευμα του 'Ριζοσπάστη' της 29ης Μαϊου του 1999, αναφέρονται τα εξής:



'Προφυλακίστηκαν χτες, μετά την πολύωρη απολογία τους στην 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, ο 28χρονος Αλβανός Ουράν Μάτο και ο έμπορος ηλεκτρονικών ειδών Γ. Μαραγκός, 42 χρόνων, που κατηγορούνται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του γενικού διευθυντή της εφημερίδας 'Βραδυνή' Γ. Τράγκα στις 28 Απρίλη. Οι ίδιοι, καθώς και άλλα τρία ασύλληπτα μέχρι στιγμής άτομα, φέρονται από το παραλίγο θύμα τους ως εκτελεστικά όργανα της CIA και του UCK, στόχος των οποίων ήταν να του 'κλείσουν το στόμα' για να σταματήσει τις εκπομπές του εναντίον των μαζικών ΝΑΤΟικών εγκλημάτων στη Γιουγκοσλαβία'.


Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω γεγονός και διάφορες πτυχές της υπόθεσης μπορείτε να διαβάσετε στο δημοσίευμα του 'Ριζοσπάστη' της 28ης Μαϊου 1999, εδώ:


http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3773939&publDate=



Η 'Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς' βάφτισε την προκήρυξή της για την προαναφερθείσα 3πλή επίθεση 'Διλήμματα σε καιρό πολέμου, Λίγα λόγια επί του γενικού και ορισμένες παρατηρήσεις'. Ας σταχυολογήσουμε ορισμένα σημεία της που ομολογουμένως παρουσιάζουν 'εξαιρετικό ενδιαφέρον' βάσει όσων εξάγονται δίχως ιδιαίτερο κόπο-πόνο. Η έμφαση που δίνεται στην παρουσία Αλβανών είναι χαρακτηριστική και δεν την θεωρούμε διόλου ασύνδετη με τον πεμπτοφαλαγγίτικο ρόλο των Αλβανών στο έδαφος της Ελλάδος. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως μία 'φαιδρή απολογία του αλβανικού στοιχείου'. Μία δικαιολόγηση των εγκληματικών πεπραγμένων τους, γραμμένη από ελληνόφωνο χέρι, εναρμονισμένη με την φιλοαλβανική άποψη της άκρας αριστεράς. Ένα απ' τα φυλακισμένα ηγετικά μέλη της 'Συνωμοσία' είναι ο 'Χιμαραίος' Νταμιάνο Μπολάνο. Τα μέσα τον χαρακτηρίζουν 'Αλβανό'. Παραθέτουμε αυτούσια τα αποσπάσματα, δίχως δικές μας διορθώσεις, καθότι ο τρόπος γραφής έχει την δική του σημειολογία.



'Οι μετανάστες εμφανίζονται κατά κύματα στην Ελλάδα τη δεκαετία του '90. Προέρχονται κυρίως από την Αλβανία και φτάνουν στο ελληνικό έδαφος σε μια εποχή μεγάλων κοινωνικών εξελίξεων. Το ανατολικό μπλοκ καταρρέει, τα Βαλκάνια αποσταθεροποιούνται και η Ελλάδα αναδεικνύεται ως η μοναδική σταθερή δύναμη στη βαλκανική χερσόνησο, σε μια περίοδο που επιχειρεί να ανακάμψει από τα δικά της δημοσιονομικά προβλήματα. Το σύστημα κλυδωνίζεται από πολιτικούς χειρισμούς των προηγούμενων χρόνων και τα ταμεία του κράτους έχουν μεγάλο έλλειμμα (οικονομικά σκάνδαλα του 89). Στη δύσκολη αυτή περίοδο το κράτος θα ανοίξει τα σύνορά του στην Αλβανία και θα υποδεχτεί πλήθος Αλβανών και βορειοηπειρωτών οι οποίοι θα κατακλύσουν αρχικά το ελληνικό ύπαιθρο. Η μεγάλη μετακίνηση του ντόπιου πληθυσμού αφήνει πίσω της την ελληνική επαρχία σε συνθήκες εγκατάλειψης. Οι μετανάστες θα αξιοποιηθούν και θα προσφέρουν κατά πολύ στην ανάπτυξη της. Παράλληλα θα καλύψουν τις άδειες θέσεις εργασίας στα χειρωνακτικά επαγγέλματα, που οι Έλληνες τα εγκαταλείπουν για πιο καλά αμειβόμενα που αφορούν την ανάπτυξη του τριτογενή τομέα παραγωγής. Παρουσιάζεται λοιπόν μεγάλη εξέλιξη στην προσφορά υπηρεσιών και στην ασύδοτη επένδυση σε χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις. Το ελληνικό κράτος στη συνέχεια και ενώ η οικονομία του ανακάμπτει θα κλείσει ξανά τα σύνορα τόσο στους αλβανούς όσο και σε όλους τους μετανάστες που πλέον καταφθάνουν από όλο το φάσμα του ανατολικού μπλοκ .Θα αναγκάσει με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες μετανάστες σε καθεστώς παρανομίας, οι οποίοι χωρίς απαιτήσεις, δικαιώματα, και χωρίς καν να γνωρίζουν τη γλώσσα θα αποτελέσουν το πιο εκμεταλλεύσιμο φτηνό εργατικό δυναμικό που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα. Έτσι η ανάπτυξη της οικονομίας θα βουτηχτεί αρκετές φορές στο αίμα εκατοντάδων νεκρών σε εργατικά ατυχήματα. Ο ελληνικός καπιταλισμός θα αποτελέσει ένα μικρό θαύμα ανάπτυξης παρόμοιο του Γερμανικού (τηρουμένων βέβαια των αναλογιών) που πραγματοποιήθηκε πριν χρόνια'.



'Ο ρατσισμός στην Ελλάδα με τον ερχομό του πρώτου μεταναστευτικού ρεύματος (κυρίως  Αλβανών και βορειοηπειρωτών) εκφράζεται μέσω της πατριωτικής υπεροψίας με μικρές έντονες δόσεις εθνικισμού'.


'Από την άλλη οι Αλβανοί προέρχονται από την κομμουνιστική κοινωνία της κλειστής οικονομίας του Χότζα, στερημένοι από καταναλωτικά αγαθά και άβγαλτοι στις κοσμοπολίτικες ανέσεις δυτικού τύπου. Αυτή η συνθήκη ενισχύει τη διαμόρφωση κοινωνικών εικόνων που τις ενσαρκώνουν με πιστότητα και οι δύο πλευρές. Από τη μία οι Έλληνες γίνονται οι ιδιοκτήτες του 'μαγικού κόσμου' της οικονομίας των υπηρεσιών και των καταναλωτικών εικόνων και από την άλλη οι Αλβανοί υποβιβάζονται σε ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας και η εθνικότητά τους γίνεται βρισιά και ανέκδοτα. Ταυτόχρονα οι περισσότεροι Αλβανοί γεμίζουν με απληστία απέναντι στα πρωτόγνωρα για αυτούς καταναλωτικά 'αγαθά' που αντικρίζουν στις οθόνες και στις βιτρίνες και κοιτούν να τα αποκτήσουν με κάθε τρόπο'.



Έτσι όλοι προσπαθούν να αποταμιεύσουν χρήματα για να κερδίσουν το “μαγικό εισιτήριο” των καπιταλιστικών ανέσεων. Άλλοι δουλεύουν δωδεκάωρα ανασφάλιστα στην οικοδομή και το ύπαιθρο ενώ άλλοι διαλέγουν τον πιο 'σύντομο' δρόμο ενισχύοντας το εισόδημά τους μέσω διαρρήξεων και μικρο κλοπών με όλη τη βία των απωθημένων της υποβάθμισης που κουβαλούν, συχνά ως αποτέλεσμα της 'ελληνικής φιλοξενίας'.



'Έτσι συχνά η λέξη 'Αλβανοί' ταυτίζεται με τον κλέφτη, το βιαστή, τον εγκληματία. Κι όλα αυτά σε έντονα γαλανόλευκα χρώματα τιμής ένεκεν του αλυτρωτισμού της Βορείου Ηπείρου που προωθείται εκείνη την εποχή από τα ΜΜΕ. Η υπόθεση της ΜΑΒΗ (ένοπλη επιδρομή Ελλήνων ακροδεξιών που κατέληξε με εκτέλεση Αλβανών στρατιωτών) όπως και η περίπτωση του σμηνάρχου Βρακά (ρίψη εθνικιστικών φέιγ βολάν επί αλβανικού εδάφους με ψεκαστικό αεροπλάνο) αποτελούν το ακροδεξιό φάλτσο μιας εποχής που ο εθνικός αλυτρωτισμός είναι ορατός και διάχυτος στα 'ελληνικά νοικοκυριά', στις ταβέρνες, στα καφενεία, στους δρόμους και στις πλατείες. Από την άλλη μεριά οι Αλβανοί ως αποδέκτες αυτής της υποτίμησης και ως απάντηση στο ρατσισμό που δέχονται, ξεκινούν να υπερασπίζονται το δικό τους εθνικισμό. Ο νόθος μεγαλοϊδεατισμός για τη μεγάλη Αλβανία, ο δικός τους αλυτρωτισμός με την περιοχή της Τσαμουριάς, ο αμερικάνικης έμπνευσης UCK, μέχρι και οι πανηγυρισμοί με Αλβανικές σημαίες στην Ομόνοια για την ποδοσφαιρική νίκη εναντίον της εθνικής Ελλάδος είναι μερικά παραδείγματα για το που θέτει ο καθένας τα σύνορα στο μυαλό του, είτε από τη μεριά των 'δυνατών' είτε από τη μεριά των 'αδύναμων'.



Το δεύτερο μεταναστευτικό ρεύμα από τις ανατολικές χώρες ήταν λιγότερο μαζικό και επισκιάστηκε από το πρώτο. Αρκετοί, κυρίως ομογενείς από τις σοβιετικές δημοκρατίες δημιουργούν τις δικές τους συνοικίες ( π.χ. Ρωσοπόντιοι στη Θεσσαλονίκη και στο Μενίδι) διατηρούν την οικογενειακή πατριαρχία και αναπτύσσουν τη δική τους γκετοποιημένη παραβατικότητα. Συχνά η αντιμετώπισή τους θυμίζει το ρατσισμό που βίωναν οι μικρασιάτες και οι βλάχοι ως εσωτερικά μεταναστευτικά φύλα. Υποτίμηση με κατανόηση. Αντίθετα το τρίτο μεταναστευτικό ρεύμα (Αφγανοί, Ιρακινοί, Πακιστανοί, Αφρικανοί) διαμόρφωσε ένα νέο πεδίο σχέσεων. Τώρα ο ρατσισμός κάνει στροφή και από 'εθνικιστικός' γίνεται 'πολιτισμικός'. Η πλειοψηφία των Ελλήνων αντιμετωπίζει τους νέους μετανάστες με πολιτισμική υπεροψία. Σε αντίθεση με τους Αλβανούς και τους εκατέρωθεν αλυτρωτισμούς λόγω 'γειτονικών συμπλεγμάτων', οι χιλιάδες καινούργιοι μετανάστες έχουν 'ξένη' πολιτισμική κουλτούρα, θρησκευτικό φανατισμό, έντονα διαφορετικά φυλετικά χαρακτηριστικά και εξαθλιωμένο βιοτικό επίπεδο. Επίσης για τους περισσότερους από αυτούς, η Ελλάδα δεν είναι ο προορισμός τους αλλά ο ενδιάμεσος σταθμός προώθησής τους. (πχ καταυλισμός στο λιμάνι της Πάτρας). Αυτό τους μετατρέπει συχνά σε αγέλες που κινούνται παρασιτικά λόγω της προσωρινότητας της διαμονής τους και προκαλεί τις αντίστοιχες εντάσεις με το ντόπιο στοιχείο.



'Κυρίως το πρώτο μεταναστευτικό ρεύμα (Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες) λόγο της εικοσαετής παρουσίας τους στο ελληνικό έδαφος αλλά και των φυλετικών τούς χαρακτηριστικών (σε αντίθεση πχ με σκουρόχρωμους Αφγανούς και Πακιστανούς) έχουν αφομοιωθεί αρκετά ως φυσική παρουσία στις μητροπόλεις. Αποτελούν πλέον πληθυσμιακό κομμάτι της κοινωνίας. Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη 'μικροαστικοποιηθεί'.



'Η απόρροια των αντιθέσεων, των κενών, αλλά και της ίδιας της ύπαρξης του συστήματος λειτουργεί σαν φυγόκεντρη δύναμη που ωθεί ανθρώπους στα άκρα του πολιτικού συστήματος ή και έξω από αυτό. Στο χώρο της ακροδεξιάς η πιο αναγνωρίσιμη έκφανση του πολιτικού συστήματος είναι η Χρυσή Αυγή. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή τους με μια συνοπτική αναδρομή βρίσκουμε την άκρη του νήματος στην δεκαετία του 1970. Την περίοδο που ακολούθησε της μεταπολίτευσης το ακροδεξιό στοιχείο ήταν μια υπαρκτή απειλή στην πρόσφατα εγκαθιδρυμένη αστική δημοκρατία. Ένας χώρος αποτελούμενος από βασιλικούς και χουντικούς έως αντικαθεστωτικούς εθνικοσοσιαλιστές. Υπήρξε έτσι η ανάγκη ελέγχου των πιο ανεξέλεγκτων αυτού του χώρου από την πολιτική εξουσία και πιο συγκεκριμένα την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες. Έπειτα από το γεγονός της τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών σε 'αριστερά' σινεμά, συνελήφθησαν κάποιοι ακροδεξιοί και εθνικοσοσιαλιστές. Ένας από αυτούς ήταν και ο νυν Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής. Στο δικαστήριο που ακολούθησε δεν είχε την αξιοπρέπεια να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και την δράση του, αντιθέτως με δουλοπρεπή διάθεση επέλεξε να τα παζαρέψει με αντάλλαγμα μια ευνοϊκότερη μεταχείριση , όπως και έγινε (ρουφιανεύοντας και αυτός τον εθνικοσοσιαλιστή Α. Καλέντζη). Μετά από λίγους μήνες φυλακής ήρθε η ώρα να προσφέρει σε αυτούς που τον βοήθησαν. Εγκαινιάζεται έτσι η άμεση συνεργασία του με τις μυστικές υπηρεσίες με την μορφή εξωτερικού υπαλλήλου τους με κανονική μισθοδοσία. Ρόλος του ο έλεγχος και η οριοθέτηση των πιο ανεξέλεγκτων του ακροδεξιού χώρου και η χρησιμοποιήσή τους ανάλογα με τα συμφέροντα της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας. Έτσι η Χρυσή Αυγή προσπάθησε και έγινε το μεγάλο χωνευτήρι αυτού του χώρου. Ανεξέλεγκτες παρέες ακροδεξιών skinhead που γίνονταν ενοχλητικοί και για την αστυνομία, έμπαιναν κάτω από την φτερούγα της Χρυσής Αυγής ή διαλύονταν από την καταστολή που δέχονταν από τους Χρυσαυγίτες με την βοήθεια των μπάτσων. Ένας χώρος που έχοντας ανεξέλεγκτη δράση θα ενοχλούσε το πολιτικό σύστημα, οριοθετήθηκε ώστε να είναι πάντα χρήσιμος για την απαραίτητη ισορροπία του καθεστώτος καταλήγοντας έτσι οι κομπάρσοι της αστυνομίας. Στο πέρασμά του χρόνου άτομα που ανελισσόντουσαν στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ο Γενικός Γραμματέας τα θεωρούσε απειλή για την θέση του, καθώς και άτομα που διαφωνούσαν με την συμφωνημένη με τις αρχές στρατηγική του, έχαναν απότομα την ανοχή της αστυνομίας ως προς το πρόσωπο τους και συλλαμβάνονταν για προηγούμενες παραβατικές ενέργειες τους, βγαίνοντας από την μέση. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής μην αρκούμενος από την οικονομική βοήθεια του κράτους απομυζεί και τους πνευματικά κακομοίρηδες που παραμένουν πιστοί του, διαχειριζόμενος ο ίδιος τα οικονομικά της οργάνωσης. Εισφορές μελών,έσοδα από μαγαζιά της Χρυσής Αυγής που προωθούν σημαίες, βιβλία, cd και μπρελόκ είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του. Οι προσωπικές του φιλοδοξίες δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Ο δήθεν αντικαθεστωτικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής ξεχάστηκε γρήγορα χάριν αυτών των φιλοδοξιών και μετατράπηκε σε ένα καθαρά νόμιμο πολιτικό κόμμα, όπως τους αρέσει να αυτοπροσδιορίζονται χωρίς ίχνος ντροπής και να συμμετέχουν στο εκλογικό πανηγύρι. Αντιθέσεις που απομάκρυναν τους λίγο πιο υποψιασμένους, βλέποντας ξεκάθαρα πια την διγλωσσία του πολιτικού τους αρχηγού. Ήταν πια ορατό και από τους πιο κοντινούς του, ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ένας παρακρατικός ρουφιάνος, ένα πιόνι του συστήματος που δήθεν το πολεμάει και η Χρυσή Αυγή το μαγαζάκι του. Όσο για τους κακομοίρηδες που τον ακολουθούν ακόμα, δεν έχουν ούτε την τιμή ούτε το σθένος να υπερασπίζονται τα -σάπια- πιστεύω τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά και αρκετά από αυτά γνωστοποιημένα..'



'Ακόμα και να εμφανιστούν στο μέλλον εθνικοσοσιαλιστές απαλλαγμένοι από παρακρατικό έλεγχο και με αντικαθεστωτικό χαρακτήρα, οι διαφορές μας μαζί τους θα παραμείνουν μεγάλες. Το βασικό χαρακτηριστικό της ιδεολογίας τους ,παραμένει η αναγνώριση σαν επαναστατικό υποκείμενο κομματιών της κοινωνίας με μοναδική σύνδεση μεταξύ τους την κοινή φυλετική καταγωγή. Κριτήριο που θυμίζει την εξίσου άτοπη υπαγωγή του προλεταριάτου, λόγω μιας δήθεν ταξικής συνείδησης, ως το ιδανικό επαναστατικό υποκείμενο. Αυτές οι απόψεις είτε για φυλές είτε για προλετάριους , είναι άκαιρες στις πολυφυλετικές κοινωνίες του 21ου αιώνα. Σήμερα η εργασιακή ανέλιξη και η επαγγελματική 'επιτυχία' είναι η νέα 'θρησκεία' που έχει οπαδούς σε όλες τις εθνικότητες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Έτσι ανεξαρτήτως φυλετικής και ταξικής καταγωγής μπορεί να είσαι δουλοπρεπής και υποτακτικός ή αρνητής και επαναστάτης. Οι σύντροφοι και οι εχθροί μας ανήκουν σε όλες τις φυλές και σε όλες τις τάξεις. Δεν έχουμε καμία de facto συμπάθεια ή αντιπάθεια σε άτομα λόγο μόνο της φυλής ή της ταξικής τους θέσης. Τα κριτήρια που καθορίζουν τον επαναστάτη είναι η αντίληψη και η συνείδηση του, οι επιλογές και οι αρνήσεις του και τέλος η συνολική ρήξη με το σύστημα. Έτσι οι ατομικές επιλογές που καθορίζεις εσύ και όχι απαρχαιωμένοι συστημικοί διαχωρισμοί σε κάνουν αυτό που θέλεις να γίνεις.



'Σαν αρνητές αυτού του συστήματος επιλέγουμε να λύνουμε τις όποιες διαφορές μας μακριά από κάθε έννοια αστικής δικαιοσύνης. Η επίθεση και η συντριβή των εθνικιστών δεν θα περάσει από καμία δικαστική αίθουσα.



Δεν γίνεται να τίθεται ζήτημα όσον αφορά την νομιμότητα ή όχι των χρυσαυγιτών. Δεν μπορούμε να βάζουμε το κράτος διαιτητή στην κίνηση μας δίνοντας του το δικαίωμα να 'τιμωρεί' τους εχθρούς μας. Δεν θεωρούμε σωστό να καταλήγουν υποθέσεις με φασίστες στα αστικά δικαστήρια,στα ίδια δικαστήρια που θέλουμε να καταστρέψουμε. Και ούτε σίγουρα γίνεται να χαίρονται αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές με την νομική τιμωρία ή την φυλάκιση φασιστών. Επιθυμούμε την καταστροφή κάθε φυλακής γιατί θεωρούμε ότι η αυτοδικία είναι κομμάτι των επαναστατικών πρακτικών. Έτσι η επαναστατική δράση έχει σαν κομμάτι της και την αντιφασιστική κίνηση. Μια κίνηση που προτάσσει την διαρκή επίθεση. Επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη μην αφήνοντας σπιθαμή γης σε ασπόνδυλα. Από σβήσιμο φασιστικών συνθημάτων και μαχαιρώματα, από ξυλοδαρμούς και βόμβες, έως αντισυγκεντρώσεις και αλλά μαχαιρώματα, όλα αυτά είναι κομμάτια της ίδιας αντίληψης και δράσης. Διαρκής επίθεση χωρίς κανένα έλεος στους επίσημους ή μη στηριχτές αυτού του καθεστώτος'.


ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ…'Μην το σκεφτείς, ούτε στιγμή……να τους τρίβεις την μούρη στην άσφαλτο!'



'Για όλους τους παραπάνω λόγους περνώντας απ’ την θεωρία στην πράξη, επιλέξαμε, σε διάστημα 30 ωρών, να κάνουμε 'έξωση' στα γραφεία της παρακρατικής χρυσής αυγής, να χτυπήσουμε τα κολαστήρια της Πέτρου Ράλλη, που καθημερινά χιλιάδες μετανάστες βιώνουν τον εξευτελισμό της κράτησης και των χαρτιών νομιμότητας, καθώς και το σπίτι του αντιπροέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου Ανουάρ Ικμπάλ,που έχει μαζέψει όλους τους φιλήσυχους Πακιστανούς και στο παρελθόν είχε ευθυγραμμιστεί με τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης καλύπτοντας το θέμα των απαγωγών συμπατριωτών του. Παράλληλα αυτό είναι το πρώτο δείγμα της βομβιστικής εκστρατείας που είχαμε προειδοποιήσει ότι θα εντείνουμε μετά το χτύπημα στη βουλή'.



Συμπεράσματα: Ο συσχετισμός των γεγονότων που περιγράψαμε κάτι παραπάνω από προφανής. Η χρονική στιγμή που εγράφησαν και δημοσιεύτηκαν τα ανωτέρω προδίδει ένα οργανωμένο σχέδιο με κεντρική εντολή κι όχι ενέργειες διαφορετικών ομάδων, παρά τις ανόητες διαψεύσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει απ' τους 'επικεφαλής' αυτών των ομάδων με τις παραλλαγές στην υπογραφή των χτυπημάτων τους, ώστε να 'θολώσουν' τα νερά. Κάνουμε λόγο περί ενιαίας δεξαμενής της τρομοκρατίας (νέας και παλαιάς), όπου ούτε λίγο ούτε πολύ τα πρόσωπα είναι εναλλασσόμενα και προ πάντων γνωστά μεταξύ τους κι όπως έχει αποδειχθεί συγκεκριμένες δημοσιογραφικές 'πένες' έχουν γνώση, τουλάχιστον προ των αρχών, για τις ενέργειες τους. Η Χρυσή Αυγή δέχτηκε μία απ' τις δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις των οποίων έχει γίνει αποδέκτης εδώ και 2 δεκαετίες, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η 'Συνωμοσία'. Ακολούθησε μία ανεξιχνίαστη δολοφονία Αφγανού, την ευθύνη της οποίας αποτίναξε η 'Συνωμοσία' μέσω προκηρύξεως, αποσπάσματα της οποίας αναπαρήχθησαν ως άνω, η οποία χαρακτηρίζεται απ' την έμμεση προαναγγελία γεγονότων βίας. Σε πείσμα κάθε λογικής, δημοσιεύτηκε μία προκήρυξη στο Zougla.gr, υπογεγραμμένη από 'εθνικοσοσιαλιστές'. Παραδόξως, ο συντάκτης της προκήρυξης της 'Συνωμοσίας' ομιλεί σχεδόν με φιλοφρονητικούς χαρακτηρισμούς για τους 'εθνικοσοσιαλιστές', τους οποίους αναγνωρίζει, μάλιστα, σαν 'πολιτικούς αντιπάλους' του(ς), εν αντιθέσει με τους 'ακροδεξιούς' της Χρυσής Αυγής. Κοινό δείγμα γραφής σε πολλές απ' τις προκηρύξεις των παρακρατικών που δημοσιεύονται στα γνωστά μέσα αποτελεί η προσπάθεια σύγχυσης του ίδιου του αποδέκτη. Απ' αυτό συνάγεται το ασφαλές συμπέρασμα πως οι τρομοκράτες δεν διακρίνονται από κοινωνική απεύθυνση, αλλά εξυπηρετούν 'άλλες' σκοπιμότητες. Η φρασεολογία και προ πάντων το πνεύμα των 2 αυτών προκηρύξεων, στις οποίες εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας, οδηγούν στις εξής διαπιστώσεις:



Αναμφίβολα, η σύνταξη των ως άνω προκηρύξεων έχει δημοσιογραφικό στίγμα. Οι αφελείς θα θεωρήσουν πως κάποιοι 'εθνικοσοσιαλιστές' αντιμάχονται με ύπουλα μέσα την κυριαρχία της Χρυσής Αυγής και συνεργάζονται με τους συστημικούς και συστηματικούς πολέμιούς της, ανήκοντες στην αριστερά. Κι αυτό λόγω της 'ανεξήγητης' φιλοαλβανικής τάσης αμφότερων. Τις ωφελείται πραγματικά από μία διχόνοια μεταξύ 'εθνικοσοσιαλιστών'-' Εθνικιστών', από έναν στοχευμένο διαχωρισμό μεταξύ τους, παράλληλα με την προώθηση των σκοπών τους, παρεκτός του παρακράτους; Σ' αυτό ανήκουν κάποιοι 'δημοσιογράφοι'-πρακτορίσκοι στην πραγματικότητα-οι οποίοι έχουν αναλάβει εργολαβικά (καμία σχέση με τις εργολαβίες του Μπόμπολα) την κατασυκοφάντηση των Ελλήνων Εθνικιστών κι Εθνικοσοσιαλιστών. Ακόμα πιο συμπτωματικά, την εργολαβία την έχουν αναλάβει κάποιοι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι που δημοσιεύουν σε μόνιμη βάση όλες τις προκηρύξεις ή τις ανακοινώσεις των τρομοκρατών κι όλως τυχαίως οι (εκδοτικές κι όχι μόνο) δραστηριότητές τους χρηματοδοτούνται απ' το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Εντελώς τυχαία, αυτό το σύνολο συνδέεται άρρηκτα με το πολιτικό κατεστημένο κι έχει την ευθύνη των γραπτών του κι όχι μόνο στις εφημερίδες 'Ελευθεροτυπία' κι 'Εφημερίδα των Συντακτών'. Το όνομα 'Ιος' σας λέει τίποτα; Σε εμάς λέει πολλά, κρίνοντας συνολικά το 'έργο' των συντακτών του. Ας είναι κάπως πιο προσεκτικοί με τις λέξεις και την σειρά που τις τοποθετούν. Εκτίθενται ανεπανόρθωτα...ως απόγονοι των Δοσίλογων της Κατοχής...Τελικά δεν μας είπαν, τι εννοούν μ' εκείνα τα 'target group';



Μήπως στοχοποιώντας μέσω των γραπτών αυτών, ήλθαν κι οι 'αναμενόμενες' δολοφονίες των συναγωνιστών μας στο Νέο Ηράκλειο; Τι 'Προμηθέας Λυόμενος' του Shelley, τι 'Τρίμμης Αθώος'...