Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ο GOEBBELS ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ






Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του NSDAP 'Der Angriff' ('Η Επίθεση'), στις 21 Νοεμβρίου του 1927, η οποία Ιδρύθηκε από τον Gauleiter (επικεφαλής διοικητικής περιφέρειας) του Βερολίνο την ίδια χρονιά. Ο Gau της περιφέρειας του Βερολίνο ήταν ο Dr. Joseph Goebbels που συνέβαλε με την προπαγανδιστική του δεινότητα, ούτως ώστε οι κομμουνιστές να ασπασθούν με θρησκευτική κατάνυξη το πολιτικό πρόγραμμα του NSDAP και τον Εθνικοσοσιαλισμό. Ο Goebbels, ο πιστότερος θα μπορούσαμε να πούμε πολιτικός στρατιώτης στον Adolf Hitler, ασκούσε τεράστια επιρροή στην εργατική τάξη, ώστε η εσωκομματική αντίδραση μίας μερίδας αριστερόπληκτων γραφικών να αποτελεί έως τις ημέρες μας αντικείμενο καφενειακής και μόνο συζήτησης, για τον απλό λόγο ότι μία τέτοια αντιπολίτευση ήταν απολύτως άχρηστη για το NSDAP που εφήρμοσε την πλέον φιλολαϊκή και φιλεργατική πολιτική. Ας παρομοιάσουμε με την αριστερή πλατφόρμα του κ.Λαφαζάνη (δηλαδή με τον ίδιο) την εσωκομματική αντίδραση εντός του NSDAP.



Στο κείμενο ο Goebbels επιτίθεται στον Μαρξισμό, δίνοντας έμφαση στη σχέση του με τον Εβραϊσμό. Ο τίτλος του πρωτότυπου είναι 'Heil Moskau!'. Το αφιερώνουμε στους αντιδραστικούς κάθε κόμματος, διότι πέρα από τις πομφόλυγες που εκστομίζουν είναι όλοι τους ίδιας κοπής. Μίζεροι, καραγκιόζηδες και κρετίνοι. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά έναν πολιτικό που αντιπολιτεύεται το κόμμα στο οποίο συμμετέχει. Αν το κάνει, αυτό γίνεται λόγω ιδιοτέλειας, προσωπικής ανάδειξης, χρηματισμού από εξωκομματικούς φορείς ή διότι είναι καθυστερημένος και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα φοβούμενος τον μοναχικό δρόμο της ατομικής ευθύνης, προσπαθώντας να αποκρύψει την πολιτική ένδειά του μέσα από την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά του εντός του κόμματος. Ο τίτλος του παρόντος είναι ειρωνικός και κάθε άλλο τιμητικός, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. Ο Goebbels συνεχίζει να στοιχειώνει τους Μπολσεβίκους.



'Χαίρε Μόσχα'!



Έπειτα από τον εορτασμό της 10ης επετείου από την Ρωσική Επανάσταση, τρεις νέοι βερολινέζοι κομμουνιστές από την περιοχή Köpernick αυτοκτόνησαν, αφού προηγουμένως αποχαιρέτησαν σε κλίμα συγκίνησης τους συντρόφους τους. Αφού πρώτα τους εξήγησαν με ψυχραιμία πως είχαν χάσει την πίστη τους στο μέλλον της Διεθνούς.



Λέγεται για τον Ernst Thälmann (*1), τον κομμουνιστή ηγέτη, ότι στη διάρκεια της εξέγερσης του Hamburg, κείτονταν τύφλα στο μεθύσι δίπλα στον έμετό του. Στην περιοχή  Wedding του Βερολίνο, μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ο Ruth Fischer έβγαλε λόγο στην συγκέντρωση της αντιπολίτευσης του ΚPD (*2), καλώντας τους παρευρισκόμενους να παλέψουν ενάντια στην 3η Διεθνή. Όταν ο ομιλητής του KPD ξεκίνησε την ομιλία του δέχτηκε τα πυρά των πρώην συντρόφων του και πετάχτηκε κλωτσηδόν από τον χώρο της συγκεντρώσεως. Το γεγονός κατέληξε σε μία μάχη σώμα με σώμα, όλοι εναντίον όλων.



H 10η επέτειος από την Ρωσική Επανάσταση εορτάστηκε πρόσφατα στην Μόσχα. Ενόσω οι επίσημοι προσκεκλημένοι από ολόκληρο τον κόσμο που είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να αποτίσουν τιμές στο δόγμα της Μόσχας παρακολουθούσαν, η αντιπολίτευση στο κράτος των εργατών και των πτωχών επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους και κατέλαβε το πανεπιστήμιο. Το τέλος της φάσης ήταν: ότι δώδεκα ηγέτες των Μπολσεβίκων, σχεδόν όλοι τους Εβραίοι της παλαιάς φρουράς, εκδιώχθηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα.


Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Τα πράγματα γίνονται ολοένα πιο ξεκάθαρα. Το ρητορικό παραπέτασμα καπνού διαλύεται, και αυτό που απομένει είναι ένα μίζερο απομεινάρι φαντασιώσεων που απολύτως κανείς δεν μπερδεύει με την πραγματικότητα. Το γερμανικό προλεταριάτο είναι κατά μία ελπίδα πτωχότερο, ενδεχομένως να ήταν και η τελευταία του. Το παιχνίδι του Marx τελείωσε. Η φύση βρίσκεται σε στάδιο μετασχηματισμού για ακόμα μία φορά, και έδειξει πόσο σκληροί και αλάνθαστοι είναι οι αιώνιοι νόμοι: οι νόμοι της προσωπικότητος, του αγώνος, και της φυλής.



Έπρεπε τα πράγματα να εξελιχθούν κατ' αυτό τον τρόπο;



Ναι, χίλιες φορές ναι.


Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Το είχαμε προβλέψει εκατοντάδες φορές. Όταν οι Εβραίοι ομιλούν, οι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν. Ο Εβραίος δεν έχει ρίζες (*3), διότι είναι το ένζυμο της αποσυνθέσεως.  Ανεξαρτήτως αν αυτός εμφανίζεται ως καπιταλιστής ή ως Μπολσεβίκος, η φύση του παραμένει ίδια: Ahasver (*4), ο αιώνιος ολετήρας. Το ευαγγέλιό του είναι το χάος, κι όταν επιτυγχάνει στο να ζυμώσει την επανάσταση, αναλίσκεται στην κορυφή. (Για το σκοπό του) οδήγησε το εργατικό κίνημα στην παρούσα αξιοθρήνητη κατάσταση: ένα συνονθύλευμα φράσεων, ιδεοληψιών, τρόμου και ταξικού μίσους. Με ποιόν τρόπο, άραγε, σχετίζεται η αποστολή του προλεταριάτου με τον πασιφισμό, την προάσπιση της δημοκρατίας, τον περιορισμό της προσωπικότητος και την καταστροφή της εθνικής ταυτότητος και τιμής; Που αναγράφεται ότι αυτές οι ουτοπίες, οι ευχές, τα προγράμματα και τα βιβλία διοικούν τον κόσμο αντί για την ισχύ και τα πραγματικά γεγονότα; Για ποιόν λόγο διαδηλώνετε εδώ για την εθνική ελευθερία των καταπιεζόμεων λαών των αποικιών, από τη στιγμή που ξεχνάτε ότι η Γερμανία είναι μία αποικία υψηλού χρέους; (*5) Για ποιόν λόγο φωνασκείτε 'Η Κίνα για τους Κινέζους', από την στιγμή που τοποθετείστε παθητικά στο κομμάτι-κομμάτι ξεπούλημα της Γερμανίας από τους Εβραίους, ενόσω την παραδίδετε στην παγκόσμια δικτατορία; Κατηγορείτε ως 'Αντίδραση' κάθε φωνή που ομιλεί για μία χαμένη πατρίδα. Οσμίζεστε προδοσία κάθε φορά που κανείς λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Υποχωρείτε πεισματικά και αθόρυβα στα δικά σας προβληματα, και βρίσκετε ότι τίποτα άλλο δεν σας απομένει από απελπισία και αυτοκτονία.



Μην επιρρίπτετε ευθύνη στην 1η, την 2η ή την 3η Διεθνή! Θα βρεθεί και μία 4η! Θα σας προδώσει το ίδιο όπως συνέβη και με τις τρεις προηγούμενες.



Η Διεθνής είναι από μόνη της ένα αδιέξοδο. Είναι προμελετημένο, ώστε να μην επιβιώσει. Ο Εβραίος σας την κηρύσσει διότι αποτελεί την τελευταία προσπάθειά του να αποκτήσει ισχύ. Κατέστρεψε τα έθνη και τους λαούς. Ωθεί τον πολίτη εναντίον του άλλου πολίτη, καταστρέφει και δηλητηριάζει την κοινωνία, σπέρνει την αμφιβολία μεταξύ των ανθρώπων. Υπεράνω όλων είναι το εν είδη θριάμβου κοροϊδευτικό γέλιο του εχθρού σας, του εχθρού μας: Του Αιώνιου Εβραίου!



Στέκεστε πάνω από εκατόμβες πτωμάτων. Η μυρωδιά του αίματος σας περιβάλλει. Παιδιά επαιτούν, μητέρες κλαίνε, τα έθνη χάνονται! Τι έχετε κερδίσει: Μα, τίποτα άλλο από χάος, απελπισία, πείνα, και απόγνωση!



Κατ' αυτό τον τρόπο επιθυμείτε να παραμείνουν τα πράγματα;



Εγερθείτε και αξιώστε μία Γερμανία που θα ανήκει σε εσάς, (μία Γερμανία) που θα είναι ελεύθερη από τα δεσμά της καταπιέσεως. Αυτή είναι η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξεως της Γερμανίας.

Ελευθερία και Ευημερία!

Αυτό είναι το πολεμικό κάλεσμα εναντίον του σάπιου κόσμου του καπιταλισμού!
Τέλος με την κούφια ρητορική! Τολμήστε να αντιμετωπίσετε την ψυχρή πραγματικότητα κατά πρόσωπο.



Απλώστε το χέρι σας, Γερμανοί εργαζόμενοι! Η ημέρα της ελευθερίας θα έλθει, μονάχα αν το θελήσετε!



Ο Adolf Hitler σας δείχνει τον δρόμο!



Σημειώσεις δικές μας:



(*1) Ο Έρνστ Τέλμαν ήταν Γερμανός εργάτης και πολιτικός, ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας (KPD). Εκτελέστηκε στις 18 Αυγούστου του 1944 στο Μπούχενβαλντ.
(*2) Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας.
(*3) Άρριζος, όπως λέμε Συριζαίος, αυτός που δεν έχει ρίζα ή έχει κόψει την ρίζα.
(*4) Όρος που απεδόθη στους Εβραίους και συμβολίζει τον Περιπλανώμενο Ιουδαίο.
(*5) Ο Τσίπρας και οι συριζαίοι ως άλλοι φαρισαίοι χρησιμοποιούν κατά κόρον στις ομιλίες τους τον όρο 'αποικία χρέους'. Αντιγράφουν την ρητορική του NSDAP ή πολύ χειρότερα αποτελούν τον ορισμό όσων πρωτοπόρα κατήγγειλαν οι Γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές