Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εν αρχή ήν ο Λόγος.





Κύριος του εαυτού σου γίνεσαι όταν νικήσεις τα πάθη σου. Για να διοικήσεις ενα σύνολο ανθρώπων πρέπει πρώτα να μάθεις να διοικείς τον εαυτό σου και τις αδυναμίες του. Οί Τρόποι αυτό αφύπνισης ήσαν γνωστοί στους Πυθαγόρειους και Ιερόκρατες.



Οι πυθαγορειοι ήταν μια μυστική ιερή εταιρεία όπως οι στωικοί και κυνικοί όλοι αυτοι ονομαζόντουσαν ιερόκρατες ηταν τα ασκητικά τάγματα της Αρχαιότητος οι σκοποί τους ηταν να ενεργοποιήσουν τις ανθρώπινες ανενεργές αισθήσεις . Ιδρυτής της ¨σχολής¨΄ ήταν ο ίδιος ο Πυθαγόρας σπουδαίος την εποχή εκείνη φιλόσοφος αστροφυσικός και μαθηματικός πατέρας της γεωμετρίας . Επίσης ηταν άριστος γνώστης περί ανθρωπινης υποστασεως και ψυχής , ασχολουταν με τα φυσικά φαινόμενα και τον σπερματικο λόγο τον Δημιουργό Θεό. Ό ίδιος συνήθιζε να αποτυπώνει τις απόψεις του σε γράμματα , μη ξεχνάμε ότι το ελληνικό αλφάβητο αποτελείτε από 27 γράμματα κι οχι από 24 , δίγαμμα, Κόπα, σαμπι.Τα γράμματα είναι αριθμοί , συνδυάζονται μεταξύ τους και παράγονται λέξεις , 27/3=9 μονάδες, δεκάδες , εκατοντάδες Όλα πολλαπλασιάζονται μεταξύ τους κι βγαίνει το άπειρο του δημιουργού.Η διπλή τετρακτυς το ιεροτερο σύμβολο στο σύμπαν στην ύλη τόν κόσμο των τριών διαστάσεων. .Παράγωγο της Διπλής Τετρακτύς ειναι ό Σταυρός και η Σβάστικα . Ό Σταυρός είναι κοσμικό σύμβολο εξ ίσου και η σβάστικα , συγκεκριμένα η σβάστικα είναι αποτέλεσμα δύο μαιάνδρων, όπου εχουν αριστερή και δεξιά φορά. Δηλώνουν την διπλή φύση του ατόμου , την δεξιόστροφη προσανατολισμενη Κίνηση των ηλεκτρονιων στην στιβάδα και την αριστεροστροφη Κίνηση των πρωτονίων στον πυρήνα. Μαζί με τα παραπάνω δηλώνει εξ ισου την φορά του σύμπαντος. Οι ημιμαθείς ισχυρίζονται ότι το σύμβολο δοξάζει τον Θεό ήλιο.Αλλά κανεις δεν διανοήθηκε γιατί βρίσκεται στους Δελφούς , στην Ακρόπολη τών Αθηνών ό,τι ήταν Λάβαρο του Νοτιο Ιταλικού Ελληνισμού μέχρι και τους Αϊνώ (οι Έλληνες της Ιαπωνίας βλέπε Νόνου Διονυσιακά) ώς τις πυραμίδες τών Ίνκας στην Λατινική Αμερική. Δηλώνει την ύλη και αντιύλη γι'αυτό ερμηνεύτηκε με την διπλή τετρακτυς .Όλα αυτά στρέφονται προς την ολοκλήρωση της ανθρώπινης πνευματικής υποστάσεως..Στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχαν μύστες ειδικοί και Ιερατεία τα ταγματα των ασκητών οι μάντιδες οι ιερείς και ιέρειες , Μυστικά ιερατεία όπως των Δελφών το Αφμιαερο στην Βοιωτία , Ελευσίνας, της Δήλου και των Δρϋϊδων όπου ασκούσαν μια μυστικιστική διαλογιστική διδασκαλία σε περιορισμένο αριθμό λέξεων - κωδικών που αφυπνουσαν τα 5 αιθερικα κέντρα του εγκεφάλου. Βασικές
προϋποθέσεις ηταν η προσοχή της διατροφής , σύμφωνα με τον Ιπποκράτη ότι εισαι τρώς και οτι τρώς εισαι.


Οι Εφτά Φιλόσοφοι της αρχαιότητος από τον Σολων μέχρι τον Θεόφραστου όπου κηρυξαν στον ναού του αγνώστου ενός Θεού ες Αθήναις γνώριζαν τις ιδιότητες του λογου , είχαν διαδοχική επικοινωνία ο ενας μετά τον αλλον Οπως οι δυνατοί νομοι του Λυκούργου ιδρυμενοι από μυστική εταιρεία και τα άγνωστα ταξίδια του Σόλωνος . στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου.

Άρθρο του Συναγωνιστή: Χαρμίδη