Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ (Μέρος Πρώτο)






Η νεολαία είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του εθνικιστικού χώρου καθώς αποτελεί το μέλλον για το ριζοσπαστικό μας αγώνα. Χρέος της είναι να συμβάλει στον αγώνα αυτό με γνώμονα την τόλμη την αρετή και την αυτοθυσία προς επιδίωξη της πραγμάτωσης του εθνικισμού.
Αν κάνουμε μια ιστορική αναδρομή θα διαπιστώσουμε ότι η νεολαία έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στη περίοδο του Γ’ Ράιχ όσο και μετά την πτώση του. Η Νεολαία Χίτλερ ήταν μια οργάνωση νέων του NSDAP που ιδρύθηκε το 1922 ενώ η δράση της σταμάτησε το 1945.Με σύνθημα το “Blut und Ehre” (Αίμα και τιμή) η νεολαία του Χίτλερ το 1923 έφτανε τα 1.000 μέλη καθώς το 1933 κατάφερε να φτάσει τα 2.000.000 .

Κοντά στα τέλη του 1945 στη Γερμανία εμφανίστηκε ένα νέο κίνημα (παρόμοιο με αυτό της Χιτλερικής Νεολαίας) που ονομαζόταν Werewolf.Η οργάνωση ξεκίνησε πριν τη λήξη του πολέμου με αρχηγό τον Hans Pruetzmann ενώ απαριθμούσε περίπου 6.000 μέλη. Οι werewolf εκπαιδεύονταν σαν σαμποτέρ και ελεύθεροι σκοπευτές ενώ ταυτόχρονα μάθαιναν να καταστρέφουν συμμαχικά στρατόπεδα, υδραγωγεία, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κ.α. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ο θάνατος του πρώτου Σοβιετικού διοικητή Berzariz που προκλήθηκε από τους werewolf ενώ σκληρές επιθέσεις δέχτηκαν ακόμα και όσοι γερμανοί προδότες συνεργάζονταν με τις κατοχικές αρχές. Μετά το θάνατο του Χίτλερ οι περισσότεροι από αυτούς δεν δέχτηκαν να παραδοθούν στον σοβιετικό στρατό και αυτοκτόνησαν.
Ένα παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται και στον ελλαδικό χώρο κατά την περίοδο του Ι. Μεταξά όπου το 1936 ιδρύεται η ΕΟΝ (Εθνική Οργάνωση Νεολαίας) και διαλύεται το 1941. Απώτερος σκοπός του Μεταξά ήταν να σφυρηλατηθούν οι νέοι σε άξιοι και έντιμοι πατριώτες αλλά και να αναπτύξει την εθνική συνείδηση. Στην οργάνωση συμμετείχαν περίπου 1.000.000 μέλη σε ηλικίες από 8 έως και 25 ετών. Η ΕΟΝ είχε στρατιωτικό χαρακτήρα και χρησιμοποιούσε ως χαιρετισμό τον αρχαίο ελληνικό χαιρετισμό ίδιο με εκείνο του Χίτλερ. Στη δράση της περιλαμβανόταν η εκδόσεις περιοδικών, οι παρελάσεις ,οι εκδρομές ,οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις κ.α.



 Μια οργάνωση νέων έκανε επίσης την εμφάνιση της και στη Κύπρο με όνομα ΑΝΕ (Άλκιμος Νεολαία Εοκάς)  η οποία προήλθε από την ΕΟΚΑ.Η νέοι της ΑΝΕ αγωνίστηκαν με το δικό τους τρόπο για την απελευθέρωση της Κύπρου αλλά και την ένωση με την Ελλάδα. Αποστολή της ήταν η διοργάνωση διαδηλώσεων, εκτυπώσεις φυλλαδίων και άλλες δραστηριότητες ενώ τα μέλη της ήταν κυρίως μαθητές γυμνασίου χωρισμένοι σε ομάδες.


Συνεχίζεται ......