Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ / Εμείς είμαστε η γενιά της ταυτότητος.




Έχετε έναν ακόμα λόγο να χαίρεστε, εξαιτίας του τρόπου που χρησιμοποιείται η λέξη 'ρατσισμός', που τόσο σας αρέσει να την χρησιμοποιείτε. Γι' αυτούς που μισείτε περισσότερο. Για τον ρατσισμό και τους ρατσιστές, που διαδίδουν την ρατσιστική ιδεολογία τους με τον πιο ρατσιστικό τρόπο.

Δεν σας είναι αρκετό να καθορίσετε ακριβώς τι είναι αυτό που υποτίθεται ο ρατσισμός είναι. Και γιατί να το θέλετε; Εάν υπήρχε ένας ξεκάθαρος ορισμός περί αυτού, δεν θα μπορούσατε να κατηγορήσετε οποιονδήποτε εσείς αντιπαθείτε για ρατσισμό. Στο παρελθόν, υπήρξαν λαοί που αυτοπροσδιορίζονταν ρατσιστές, και απηύθυναν έκκληση για την κατηγοριοποίηση της ανθρωπότητας, βάσει των γενετικών χαρακτηριστικών, όπως το σχήμα της μύτης και το χρώμα των ματιών.

Σήμερα, εντούτοις, ουδείς αναφέρεται επί τέτοιων ζητημάτων, η μοναδική εξαίρεση είσαστε εσείς.

Ουδείς ενδιαφέρεται για την φυλή πια, ωστόσο συνεχίζετε το κυνήγι μαγισσών των ρατσιστών λες και πρόκειται για δαιμονισμένους, μολονότι αυτό στο οποίο αποσκοπείτε είναι να εντοπίσετε ρατσισμό οπουδήποτε.

Όλοι απορρίπτουμε τον ρατσισμό. Ουδείς, ούτε εσείς ή εμείς, επιθυμούμε να γίνονται διακρίσεις σε βάρος των ανθρώπων ή να καταπιέζονται βάσει των γενετικών χαρακτηριστικών τους.

Περιοριζόμαστε στην απόρριψη του ρατσισμού ως τέτοιου. Ωστόσο επιθυμείτε να βαφτίσετε όλους τους πολιτικούς αντίπαλούς σας, συμπεριλαμβανομένου ημών, ρατσιστές.

Η ξεκάθαρη προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή ταυτότητα, τον πολιτισμό και την παράδοση, η θέλησή μας να διατηρήσουμε ζωντανή την Ευρώπη, και η αποφασιστικότητά μας να μην είμαστε η τελευταία ευρωπαϊκή γενιά, όλα αυτά αποτελούν αγκάθια για εσάς.


Επιδιώκετε να εκδικηθείτε τον εαυτό σας μέσω της παρερμηνείας της προσήλωσής μας στη ζωή και την Ευρώπη με την κατηγορία του ρατσισμού.

Άραγε, οποιοσδήποτε πιστεύει ότι υπάρχουν διαφορετικοί λαοί, πολιτισμοί, και ταυτότητες, και ότι αυτό είναι κάτι το θετικό, είναι στ' αλήθεια ρατσιστής;

Δεν είμαστε διατεθειμένοι ν' αφήσουμε αυτή την ταμπέλα κολλημένη πάνω μας.

Εάν κηλιδώνετε οποιαδήποτε προσήλωση κάποιου στην ιδιαίτερη ταυτότητά του με κατηγορίες περί ρατσισμού, τότε άπαντες είναι ρατσιστές, ανέκαθεν ήταν ρατσιστές, και πάντοτε θα είναι ρατσιστές. Ακόμα και εσείς δεν αποτελείτε εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Ναι, θα μπορούσαμε να σας κατηγορήσουμε ακόμα και για ρατσισμό. Μονάχα κατ' αυτόν τον τρόπο κανείς θα μπορούσε να εξηγήσει το παθολογικό μίσος σας για την Ευρώπη
.

Εμείς, ωστόσο, δεν είμαστε ρατσιστές. Ούτε είμαστε εμείς οι προκατειλημμένοι με την ράτσα και τον ρατσισμό με τον τρόπο που είσαστε εσείς. Κάνουμε τις επιλογές μας και ακολουθούμε τον δρόμο μας, χωρίς να δίνουμε βάση στις ανυπόστατες κατηγορίες σας.

Εμείς είμαστε η γενιά της ταυτότητος.

Πηγή: Markus Willinger 'Generation Identity: A declaration of war against '68ers', Arktos, 2013.

Για όσους ενδιαφέρονται το βιβλίο βρίσκεται στην αγγλική και σε μορφή .pdf εδώ:


https://endchan.xyz/.media/0679a7c668e36a987eaceae95447818c-applicationpdf/alias/Generation%20Identity%20-%20Markus%20Willinger%20(2013).pdf