Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ριζοσπαστική Εθνικιστική Μνήμη / 5.3.1978 Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του περιοδικού 'Αντί'








Το 'Αντί' ήταν πολιτικό και πολιτιστικό περιοδικό της Αριστεράς. Κυκλοφορούσε ανά δεκαπενθήμερο από το 1972 έως το 2008, οπόταν και τερματίστηκε άδοξα η πολυετής πορεία του. Στις σελίδες έχουν αρθρογραφήσει εξέχουσες προσωπικότητες του προπαγανδιστικού κατεστημένου της αριστεράς, όπως οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Παπαγιαννάκης και πολλοί άλλοι. Το έντυπο αυτό δεν απείχε πολύ στην πάγια ανθελληνική-φιλοεβραϊκή γραμμή που ακολουθούσαν από τον προπαγανδιστικό οχετό του 'Ιου' ('Ελευθεροτυπία / Εφημερίδα των Συντακτών) και της σύγχρονης εκδοχής του πρακτορισμού και του χαφιεδισμού (XYZ Contagion).


Όσοι από εμάς ζήσαμε τα δύσκολα χρόνια της μεταπολίτευσης, όπου ο εθνικιστικός/
εθνικοσοσιαλιστικός ακτιβισμός δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά και οι αναμετρήσεις με τους κόκκινους ήταν ιδιαίτερα σφοδρές, είμαστε στην ευχάριστη θέση στο σήμερα, να μπορούμε να κοιτάξουμε κατάματα τις κορασίδες της αριστεράς, διότι έχουν νιώσει στο πετσί τους πώς παράλληλα με αυτούς υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν αυτοί που 'γαμούν και δέρνουν'. Και αναφερόμενοι στα της μεταπολιτευτικής περιόδου, θελήσαμε να τους θυμίσουμε ένα μικρό δείγμα όσων έλαβαν χώρα από το 1974 έως σήμερα.

Οι βόμβες έσκαγαν πολύ συχνά και όσοι δεν πρόσεχαν πού και πώς έπαιζαν, πάθαιναν αυτά που πάθαιναν. Η μνήμη είναι δαίμονας. Δεν ξεχνούμε ποτέ! Στις 5.3.1978 είχαμε έκρηξη βόμβας στα γραφεία του περιοδικού 'Αντί', σύμφωνα με το 94ο τεύχος του (Β' Περίοδος, Μάρτιος 1978).