Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Αυτόνομοι Πειραιά: Παρέμβαση στο κτήριο που γεννήθηκε ο πρόδρομος του κόμματος της προδοσίας και του εγκλήματος, το 'ΣΕΚΕ'-'ΚΚΕ', του Αβραάμ Ελιέζερ Μπεναρόγια.






Ένα ξεχασμένο κομμάτι της πολιτικής ιστορίας της εβραϊκής παρουσίας στην πατρίδα μας είναι και το κτήριο που βρίσκεται στην Ακτή Μιαούλη και Μπουμπουλίνας στην Τρούμπα του Πειραιά. Πρόκειται για το κτήριο, όπου τον Νοέμβριο του 1918 ιδρύθηκε ο πρόδρομος του κόμματος της προδοσίας και του εγκλήματος, το 'Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (ΣΕΚΕ)'. Στο 3ο Έκτακτο Συνέδριό του τον Νοέμβριο του 1924 μετονομάστηκε σε 'Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας'. Σύμφωνα με τον Εβραίο ιδρυτή Αβραάμ Μπεναρόγια: 'Στο συνέδριο ήσαν όλοι οι εκπρόσωποι των σοσιαλιστικών ζυμώσεων παλαιοτέρων ετών, πλην του Πλάτωνος Δρακούλη, οι ζωηρότεροι και συνειδητότεροι εκπρόσωποι του ελληνικού προλεταριάτου, καπνεργάται, ηλεκτροτεχνίται, σιγαροποιοί, ναυτικοί, οι εκπρόσωποι των νέων ιδεολόγων διανοουμένων, φοιτηταί επαναστάται, δοκιμασθέντες ήδη στον αγώνα υπέρ των ιδεών των. Μια χούφτα ανθρώπων περί τους 30 εν όλω έθετον τις βάσεις ενός νέου και ιστορικού κόμματος, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ήνοιγον τον δρόμον της πολιτικής σταδιοδρομίας της νέας κοινωνικής τάξεως, του ελληνικού προλεταριάτου'. Στο συνέδριο συμμετείχαν και δύο σοσιαλιστές βουλευτές, ο Αριστοτέλης Σίδερης και ο Εβραίος Αλβέρτος Κουριέλ, που είχαν εκλεγεί στη Θεσσαλονίκη με τη Φεντερασιόν στις εκλογές του 1915. Η Φεντερασιόν (πλήρης επωνυμία στα ελληνικά 'Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία Θεσσαλονίκης'-'Ασοσιασιόν Ορβαδέρα ντε Σαλόνικα' στα ισπανοεβραϊκά, ήταν μία μεγάλη πολυεθνική εργατική οργάνωση της πόλης της Θεσσαλονίκης. Η εβραϊκή προέλευσή της έκδηλη στα ντοκουμέντα της εποχής. Πλακάτ, εφημερίδες και φυλλάδια γραμμένα στα εβραϊκά και εβραϊκά σύμβολα μαζί με τα σφυροδρέπανα της ταξικής πάλης.



Στο προαναφερθέν συνέδριο τον λόγο έλαβε ο Εβραίος Άντζελ Πεχνά εκ μέρους των Σοσιαλιστών Καβάλας. Αντιπρόσωποι τμημάτων στα Α και Β Εθνικό Συμβούλια του 'ΣΕΚΕ' ήταν οι Σ.Ραφαήλ από τον Βόλο και Λ.Λεβή από την Θεσσαλονίκη. Αντιπρόσωπος στο 2ο συνεδρίο του 'ΣΕΚΕ' ήταν ο Α.Πεχνά από την Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωποι του έκτακτου συνεδρίου του 'ΣΕΚΕ' ήταν ο Ζ.Βεντούρα από την 'Ομοσπονδία Σοσιαλιστικής Εργατικής Νεολαίας Ελλάδος' και ο Α.Αρδίττι από την Θεσσαλονίκη. Πλήθος Εβραίων αντιπροσώπων στο 1ο συνέδριο του ΣΕΚΕ: Α. Πεχνά από την Καβάλα, Φ. Τζουλάτι από την Κέρκυρα, Χ. Μπερνουμπής, Ι. Καράσσο και Α. Αρδίττι από την Θεσσαλονίκη και ο Σοσιαλιστής βουλευτής Α. Κουριέλ.




Ο ισπανοεβραϊκής καταγωγής Αβραάμ Μπεναρόγια γεννήθηκε στην Βουλγαρία και έτρεφε συμπάθεια στο ανθελληνικό κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Μπεναρόγια, όπως και το 'ΣΕΚΕ', τάχθηκαν ενάντια στην Μικρασιατική Εκστρατεία, χαρακτηρίζοντάς την μία τυχοδιωκτική περιπέτεια και έλαβε ενεργό μέρος σε κινητοποιήσεις κατά αυτής. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1920 έστρεψε όλη την ισραηλιτική κοινότητα και όχι μόνο κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου και της πολιτικής του για την συνέχιση του πολέμου στη Μικρά Ασία, συμμαχώντας με την Ηνωμένη Αντιπολίτευση. Το 1953 μετανάστευσε στο νεοσύστατο τότε κράτος του Ισραήλ, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα για το υπόλοιπο της ζωής του, στο Τελ Αβίβ, όπου και πέθανε



Και για όσους αναζητούν την αλήθεια, παραθέτουμε τον εξής σύνδεσμο προς μελέτη και συμμόρφωση.


http://www.iospress.gr/ios2003/ios20030413a.htm

http://www.iospress.gr/ios2003/ios20030413b.htm


Οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ των προδρόμων των 45αριών των αλητών της 17ης Νοέμβρη με τους Εβραίους μονάχα συκοφαντική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Γιωτόπουλος, πατέρας του 'Λάμπρου' είχε αγαστή συνεργασία με τον Σοσιαλιστή βουλευτή Κουριέλ που προαναφέρθηκε. Συμπτωματικώς ο Εβραίος ιδρυτής του 'Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα Αιγύπτου', κατοπινό 'Κομμουνιστικό Κόμμα της Αιγύπτου', ονομαζόταν Ανρί Κουριέλ. Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι και την βιογραφία του πατέρα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Δημητρίου Γιωτόπουλου, την έχει συγγράψει ένας Εβραίος, ο Θεόδωρος Μπενάκης. Αυτά είναι τα 'σοσιαλιστικά' σκουπίδια του Εβραϊσμού που οδήγησαν την πατρίδα μας στα βράχια με τις ιδεοληψίες και το απύθμενο μίσος τους εναντίον του Ελληνισμού. Όμως, ακόμα και ένας Έλληνας να μείνει στον κόσμο αυτόν, θα τους πολεμήσει και θα νικήσει. Οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις ασιατικές ορδές εκατομμυρίων επιβουλέων.Το τέχνασμα του σήμερα είναι να παριστάνουν πώς αποτελούν συμμάχους των Ελλήνων. Προτρέποντας στο σήμερα να εποικιστεί η Ευρώπη από τους απογόνους των κατ' εντολίν τους εμπρηστών της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.


ΥΓ: Η δράση αυτή αφιερώνεται στην μνήμη του 'Γιόχαν', ενός γενναίου ανδρός που έφυγε περήφανος από τον μάταιο αυτόν κόσμο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη ενός συντρόφου που έζησε και πέθανε πιστός στις ιδέες του.