Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ 'ΑΓΙΟΥΣ'





Ο κ.Σάββας Καλεντερίδης γ
εννήθηκε στη Βέργη Σερρών το 1960 και είναι ποντιακής καταγωγής. Το 1977 εισήλθε στη 'Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων'. Απεφοίτησε απ' αυτήν το 1981 με τον βαθμό του Ανθυπίλαρχου. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του ένδοξου Ελληνικού Στρατού και εφοίτησε σε όλα τα σχολεία των Τεθωρακισμένων και των Καταδρομών. Υπηρέτησε επί σειρά ετών σε κρίσιμες θέσεις και στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2000, ενώ φοιτούσε στην 'Ανωτάτη Σχολή Πολέμου', παραιτήθηκε από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, αποστρατευθείς με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη. Η παραίτησή του οφείλεται στη διαφωνία του με τον αποδεδειγμένως προδοτικό χειρισμό από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης της 'Υπόθεσης Οτζαλάν', τον Ιανουάριο του 1999, στο Ναϊρόμπι της Κένυας.


Ο
κ.Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος και συνόδευε τον Κούρδο ηγέτη στη διάρκεια της περιπετειώδους μετακίνησής του στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Κένυα, συνέγραψε το άκρως αποκαλυπτικό βιβλίο 'Παράδοση Οτζαλάν: Η Ώρα της Αλήθειας' καταθέτοντας την αδιαμφισβήτητη ιστορική του μαρτυρία, για την οποία ουδείς εκ των συμμετεχόντων στην υπόθεση, τόσο πολιτικοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες εξέφρασαν καθοιονδήποτε τρόπο ένσταση ή διαφωνία. Το φθινόπωρο του 2000 ίδρυσε και έκτοτε διευθύνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις 'Ινφογνώμων Εκδόσεις' και από το 2008 το ιστολόγιο γεωπολιτικών-γεωστρατηγικών αναλύσεων 'Ινφογνώμων Πολιτικά'. Ο κ.Καλεντερίδης από το 2011 είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα 'Δημοκρατία' και 'Κυριακάτικη Δημοκρατία', όπου καταθέτει την άποψή του επί πολλών κρίσιμων εθνικών θεμάτων. Με το ψευδώνυμο 'Κώστας Νικοπολίδης' μετέφρασε από την τουρκική γλώσσα και επιμελήθηκε την έκδοση του βιβλίου 'Κράτος συμμορία', ενώ μετέφρασε από την τουρκική γλώσσα και την 'Έκθεση Σουσουρλούκ'. Η δράση του πολυσχιδής και πάνω απ' όλα μία προσφορά βαθιά πατριωτική που παραπέμπει σε αφανείς ήρωες που ανέκαθεν γεννά η Ελλάς. Για τους εθνικώς σκεπτόμενους και αληθώς δρώντες υπέρ των συμφερόντων της πατρίδος μας και μη κρίνοντες μικροπρεπώς βάσει ευκαιριακών και σπασμωδικών κινήσεων, ο κ.Καλεντερίδης αποτελεί έναν από τους ελάχιστους υπεύθυνους ανθρώπους που εργάζονται με βάσει το εθνικό συμφέρον, όπως το επιτάσσει η ιστορική ευθύνη, δίχως να επιδιώκει προσωπική προβολή.

Μία από τις εναπομείνασες σοβαρές εθνικές φωνές με ονοματεπώνυμο και βαρύτητα λόγου και πράξης ακούει, λοιπόν, στο όνομα κ.Καλεντερίδης. 'Τουρκοφάγοι' και λοιποί 'λιανοντουφεκάδες' μην βιαστείτε να τον κρίνετε βάσει κάποιας κομματικής τοποθέτησης. Η εθνική δράση απέχει παρασάγγας από αυτά που ευχαριστούν συγκυριακά τα αυτιά και τα μάτια μας. Ο εν λόγω Έλλην κινείται με συνέπεια και τακτική και τοποθετείται καίρια σε κάθε περίπτωση, βάσει γνώσεως και εμπειρίας που ελάχιστοι στον τομέα του μπορούν να διαθέτουν. Η άποψίς του, όποτε και εάν αυτή εκφέρεται, έχει διεισδυτικότητα και δεν επιδέχεται μικροπολιτικής κριτικής. Η ιδιότητά του ως αξιωματικού της αντικατασκοπείας, για όσους μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τί σημαίνει να έχεις υπάρξει επί σειρά ετών 'φαντομάς' μέσα στην κεμαλική Τουρκία και επιπλέον να έχεις καταδικαστεί από το τουρκικό κράτος για την υπέρ των συμφερόντων της πατρίδας, δράση σου, είναι αρκετά για να τον θεωρήσουμε έναν δικό μας άνθρωπο, ώστε να τον θεωρήσουμε ένας από τους δικούς μας 'Αγίους'. Ο κ.Καλεντερίδης έχει διακριθεί για την δράση του εντός του τουρκικού εδάφους για παραπάνω από μία δεκαετία σε συντεταγμένη αποστολή. Από τα μικρασιατικά παράλια μέχρι την ενδοχώρα της Τουρκίας, δίχως να γίνει αντιληπτός από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες, υποκλέπτοντας απόρρητα έγγραφα και σχέδια, ενώ στρατολόγησε μέχρι και αξιωματικούς του τουρκικού στρατού. Μέχρι την εμπλοκή του στην υπόθεση Οτσαλάν, το 1999, ήταν ένας άγνωστος ακόμα και σε στελέχη της ΕΥΠ, που τον έβλεπαν στα κεντρικά της Υπηρεσίας, στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη. Ο διάδοχος του 'δασκάλου' του, κ.Γιαννόπουλου, έσπασε κάθε ρεκόρ παραμονής μένοντας περίπου 6 χρόνια, τη στιγμή που οι περισσότεροι αξιωματικοί που υπηρετούν σε τέτοιες κρίσιμες θέσεις επιστρέφουν παγίως έπειτα από 4. Διαθέτοντας μοναδική επικοινωνιακή ιδιότητα, στρατολόγησε 3 αξιωματικούς των Τούρκων σε εκείνες τις αποστολές που καλύπτονται από τον χαρακτηρισμό 'άκρως απόρρητη'. Χάρη σε αυτή του την κίνηση η Ελλάδα απέκτησε χαρτογραφημένες δεκάδες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, βάσεις στα παράλια της Μικράς Ασίας και για μεγάλο χρονικό διάστημα τους απόρρητους κώδικες επικοινωνίας της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο επισμηναγός Μεχμέτ Μπαρούτ και άλλοι 2 Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν, την ίδια στιγμή που ο κ. Καλεντερίδης συνέχιζε τη δράση του. Η φράση 'ο άνθρωπος έκανε το τέλειο έγκλημα', που ακούστηκε ύστερα από χρόνια από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΜΙΤ, δικαιώνει απόλυτα τον Ελληνα αξιωματικό, που όργωσε την Τουρκία και πρόσφερε πολύτιμες εθνικές υπηρεσίες. Δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα στους Τούρκους να τον συλλάβουν, παρόλο που ύστερα από κάποια χρόνια άρχισαν να τον παρακολουθούν, αποβλέποντας σε μία αφορμή ή ένα του λάθος, ακόμα και όταν τον επικήρυξαν με 1 εκατομμύριο δολάρια, λίγες ημέρες μετά την έκρηξη που διέλυσε ένα εργοστάσιο πυρομαχικών.



Οι
πληροφορίες της ΜΙΤ τον ήθελαν παρόντα στο συμβάν, που αποδόθηκε τελικά στους Κούρδους, ενώ η έκρηξη παρουσιάστηκε ως πυρκαγιά σε διυλιστήριο. Εκτός από την επικήρυξη, οι πληροφορίες ήθελαν την τότε πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ να έχει υπογράψει την εντολή δολοφονίας του κ. Καλεντερίδη, ενώ μια δεύτερη εντολή εξόντωσης ήρθε λίγο αργότερα σε μια άτυπη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας. Στη λίστα που κυκλοφόρησε στην αίθουσα, το όνομά του πρώτο. Καλυπτόμενος από την ιδιότητα του εμπορικού ακολούθου στο προξενείο της Σμύρνης, αντελήφθη ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε όταν οι Τούρκοι που αναγνώρισε σταμάτησαν να τον παρακολουθούν. Αντελήφθη ότι νέα πρόσωπα προσπαθούσαν να τον έχουν από κοντά και η διορατικότητά του ήταν τέτοια που συνειδητοποίησε ότι ετοιμάζονταν να τον δολοφονήσουν. Κινητοποιώντας το δικό του σύστημα, ετοίμασε τη διαφυγή του, η οποία θα γινόταν βράδυ, όταν 3 αυτοκίνητα του ελληνικού Προξενίου θα έφευγαν μαύρα μεσάνυχτα από τη Σμύρνη. Στο ένα θα επέβαινε ο ίδιος, που θα επέστρεφε προσωρινά στην Ελλάδα, λίγο πριν ακολουθήσει τον Οτσαλάν στο πολύκροτο ταξείδι της Κένυας, το οποίο οδήγησε στην απαγωγή και παράδοση του Κούρδου ηγέτη από ξένες μυστικές υπηρεσίες σε κλιμάκιο ανδρών της ΜΙΤ. Την επόμενη μέρα ο κ.Καλεντερίδης θα διάβαζε στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της 'Hurriyet' τον τίτλο της πρώτης σελίδας στην οποία δέσποζε η φωτογραφία του. 'Ο υπερπράκτορας της Ελλάδας παγιδευμένος στην Κένυα'. Ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα επιζητούσε οποιαδήποτε δημοσιότητα είχε γίνει διάσημος και είχε 'καεί' οριστικά και αμετάκλητα ως πράκτορας. Ας είναι...από χαφιέδες βρίθει η Ελλάς από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο κ.Καλεντερίδης έγραψε το φύλλο της προσωπικής του ιστορίας και προσφοράς υπέρ του έθνους με προσωπικό κίνδυνο.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ: ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ-ΑΞΙΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα για την δράση του εδώ:

Ιστολόγιο Ινφογνώμων: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Εκδόσεις Ινφογνώμων: http://infognomon.com